Single Reis Schwarzwald Kinzigtal 6 dagen

6 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 570,00
Reis PDF boek nu

SPECIAL

! Inbegrepen: treinreis van elk station in Nederland en België naar hartje Schwarzwald v.v. per snelle ICE-trein

! Inbegrepen: dagelijkse korte transfers met de lokale stoptreinen (station 300 m. van het hotel)

! De reisleider reist mee vanuit Nederland per trein en loopt met alle wandelingen mee

 

Koekoeksklokken, Kirschtorte en 100% natuur

 

Schwarzwald is als reisbestemming zó vermaard dat zowat elke taal zijn eigen letterlijke vertaling kent: Black Forest, Forêt Noir, Zwarte Woud. Een Duits middelgebergte en natuurgebied met klinkende "bezienswaardigheden"! De koekoeksklok bijvoorbeeld: het vrolijk fluitende en piepende slingeruurwerk dat juist dáár in de 18e eeuw werd uitgevonden. De Kirschtorte, de lekkerste slagroomtaart ter wereld met kirschdrank, kersen en geraspte chocolade. En de onaangetaste natuur, vooral van dichte dennen- en sparrenbossen die doorsneden wordt door snelstromende beekjes en riviertjes.

 

Het kleine stadje Oberharmersbach, waar uw hotel staat, ligt aan de Harmersbach, een riviertje dat uitkomt in de Kinzig welke op haar beurt weer instroomt in de Rijn. De Kinzig komt u tijdens het wandelen vrijwel elke dag tegen, en met recht heet dit deel van het hart van Schwarzwald daarom Kinzigtal. Alles wat Duitsland zo Duits maakt vindt u terug in uw verblijfsplaats Oberharmersbach, en trouwens ook in andere dorpen en stadjes die u elke dag passeert. Zoals de verzorgde huizen, rijk met hout bewerkt en met balkons met een bloemenzee van geraniums. De bewoners die, zoals de traditie is, op belangrijke dagen met trots hun rode of zwarte wollen bollenhoed dragen. En het lekkere eten, ook een hapje tussendoor dat een "vesper" wordt genoemd, bijvoorbeeld gerookte forel overgoten met saus of de ham van de regio: Schwazwalder Schinken met boeren-bruin-brood. 

 

Schwarzwald is een typisch middelgebergte: de rivierdalen kennen een hoogte van ca. 200 meter boven zee, de wandelingen gaan daar tot zo’n 400 meter boven. De toppen zijn nog hoger maar daar komen de routes niet, ze verfraaien wél het decor van de wandelingen om u heen. In de winter kan het in Schwarzwald goed sneeuwen maar die smelt snel compleet weg in het voorjaar. Door het vele dennenwoud blijft het landschap vaak heel groen en oogt het ook altijd vriendelijk.

 

Schwarzwald is al meer dan een eeuw bekend met toerisme, vooral door de geneeskrachtige warmwaterbronnen. Ook als wandelgebied is het een van de oudste van Duitsland. De lokale bewegwijzering van de wandelroutes is uitstekend te noemen. Maar zelfs loopt de Aktiva-reisleider alle wandelingen mee dus heeft u optimaal tijd en gelegenheid van het landschap te genieten. Op één na zijn de wandelingen halverwege inkortbaar, als u zou willen. 

 

Schwarzwald ligt op slechts ruim 600 kilometer van Midden-Nederland en met de snelle Duitse treinen hoeft de reis ernaartoe niet langer te duren dan pakweg een halve dag.

 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Oberharmersbach per trein (vertrek Amsterdam ca. 08.00 uur, vertrek Utrecht ca 08.30 uur, vertrek Arnhem ca. 09.00 uur, aankomst Oberhamersbach ca. 14.30 uur). Indien tijd beschikbaar een korte oriëntatiewandeling van ca. 5 km (1,5 uur) door het dorp en de directe omgeving.

dag 2
Wandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur, hoogte tussen 215-640 m., totaal stijgingen 430 m.) Oberharmersbach-Zell am Harmersbach, route eerst langs typische Schwarzwaldboerderijen, daarna via de berghut “Vogt auf Mühlstein” en de plateaus Heugrabeneck en Rebberg. Transfer naar Oberharmersbach (15 min.) per trein.

dag 3
Transfer naar Haslach (35 min.) per trein. Wandeling (ca. 18,5 km/6 uur, hoogte tussen 215-520 m., totaal stijgingen 630 m., inkorting v.a. Hausach mogelijk) van Haslach langs mooie uitzichtpunten boven het Kinzigtal en het Wolftal, via het typische Schwarzwalddorpje Mühlenbach, de Waldsee en “het stadje onder de burcht” Hausach. Transfer naar Oberharmersbach (45 min.) per trein.
dag 4
Transfer naar Haslach (35 min.) per trein. Wandeling (ca. 17.5 km/5,5 uur, hoogte tussen 204-635 m., totaal stijgingen 450 m., inkorting v.a. Steinach mogelijk) van Haslach naar Zell am Harmersbach, eerst door het dal van de Kinzig, via het dorp Steinach en langs het uitzichtpunt “Auf der Eck” over het Kinzigtal en het Harmersbachtal. Transfer naar Oberharmersbach (16 min.) per trein.

dag 5
Transfer naar Zell am Harmersbach (16 min.) per trein. Wandeling (ca. 16 km/5 uur, hoogte tussen 175-600 m., totaal stijgingen 480 m., inkorting v.a. Nordrach mogelijk) van Zell am Harmersbach met de Wallfahrtkirche (bedevaartkerk) naar Gengenbach door het dal van de Nordrach. Route langs de berghut Lärchenhütte, het uitzichtpunt Teufelskanzel en de Jakobskapelle. Gengenbach noemt zich zelf “het mooiste plaatsje van Duitsland” maar die toekenning is natuurlijk betwist! Transfer naar Oberharmersbach (30 min.) per trein.

dag 6
Oberharmersbach-Elk Nederlands of Belgisch station per trein. Vertrek Oberhamersbach ca. 10.30 uur, aankomst Arnhem ca. 16.30 uur, Utrecht ca. 17.00 uur, Amsterdam ca. 17.30 uur.

details

route: regelmatig flink stijgend en dalend, hoogteverschil iedere dag ca. 400-500 meter. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 17 km afgelegd in ruim 5 uur. De tweede, derde en vierde wandeling kunnen halverwege individueel afgebroken worden (per trein of bus terug of verder, gratis). De wandelroutes zijn goed gemarkeerd en de reisleider loopt met de groep mee.

 

groep: minimaal 8/maximaal 14 reizigers

 

Hotel Bären 

ligging: in het midden van het plaatsje Oberharmersbach, op ca. 300 meter afstand van het station. 

faciliteiten: receptie, ontbijtruimte, restaurant, bar, bierstube, buitenterras. Gratis wifi. 

kamers: 2-persoonskamers met (bad en/of) douche en toilet, tv. De indeelkamers hebben 2 losse bedden. 

maaltijden: ontbijt(-buffet) en 3-gangen diner (keuze uit 2 menu’s + vegetarisch) in het hotel-restaurant

 

opmerking: De Bären-familie beschikt behalve over de hoofdvestiging (Hotel Bären) in dezelfde gemeente ook over twee kleinschaligere dépendances; in de praktijk bestaat de mogelijkheid dat de groep in één van die twee laatstgenoemde accommodaties verblijft.

 

inclusief:

* Elk Nederlands of Belgisch station-Oberharmersbach v.v. per trein

* 5 overnachtingen in 2-persoonskamer met douche en toilet, halfpension (logies, ontbijt, avondmaaltijd)

* meelopende Aktiva-reisleider

* plaatselijk vervoer per stoptrein naar de begin-/eindpunten van de wandelingen en terug

 

exclusief:

toeslag 1- persoonskamer € 95,-

* eten en drinken overdag onderweg

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 

 Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top