Single Reis National Park Eifel 5 dagen

5 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
nieuw
vanaf € 420,00
 • de Rurstausee
 • prachtige uitzichten over het heuvellandschap
 • Vogelsang
 • informatie onderweg Aussichtsempore Dreiborn
 • uitstekend gemarkeerde routes
 • Kloster Mariawald
 • herten bij de Rothirsch Aussichtempore
 • Hotel zum Urfttal
 • kamer Hotel zum Urfttal
 • SPECIAL

  ! Inbegrepen: treinreis vanaf elk Nederlands station (naar keuze) naar hartje Eifel v.v.

   

  ! Inbegrepen: dagelijkse korte transfers met de regiobus met gebruik van de GästeCard Eerlebnisregion Nationalpark Eifel (inbegrepen).

   

  ! De reisleider reist mee per trein en loopt alle wandelingen mee.

   

  Het merengebied van het Eifelse noorden

   

  In het noorden van de Eifel, op nauwelijks 60 kilometer gerekend vanuit Zuid- Limburg, ligt het Nationalpark Eifel. Eén van de 14 verschillende “NP’s” in heel Duitsland overigens, en eentje met slechts een relatief kleine oppervlakte van ruim 100 vierkante kilometer. Maar let wel - dat is dus wel zo goed als 100% beschermde en in stand gehouden pure natuur. In een landschap, en hoe kan dat ook anders in de Eifel, van heuvels, loof- en dennenbossen, en meren, beekjes en riviertjes.

   

  Het landschap kreeg een eeuw geleden een grondige make-over door de aanleg van twee stuwdammen in de Urft (ca. 1905) en de Rur (ca. 1930). Inderdaad - de Rur die ook de Roer heet, in de Belgische Hoge Venen ontspringt, door de noordelijke Eifel kronkelt en later bij “Roer- Mond” uitmondt in de Maas. Omdat de dammen de rivier versperren, creëerden die zo fraaie binnenmeren die op harmonieuze wijze passen in het heuvellandschap.

   

  Uitganspunt van deze reis is het centrumstadje Gemünd aan de zuidzijde van het natuurpark. Het hotel ligt 50 meter verwijderd van de hoofdstraat, op korte loopafstand van winkel- en horecagelegenheid, maar toch rustig. De man en vrouw van het eigenaarsechtpaar zijn beiden gepassioneerde wandelaars en vertellen indien gewenst enthousiast over wat er tijdens de wandelingen te zien en te beleven is. En dat de kok die er werkt bovengemiddeld goede avondmaaltijden bereidt, is natuurlijk een leuke bijkomstigheid.

   

  De aankomst- en vertrekdag van deze reis doen óók volwaardig mee: op de eerste dag is er nog tijd voor een ruim twee uur durende rondwandeling in de onmiddellijke omgeving van Gemünd, en op de laatste dag is de terugreis naar Nederland pas op het midden van de middag. De drie dagen daartussen hebben alle een compleet ander karakter, wat deze reis zo afwisselend maakt.

   

  De reisleider reist op de heen- en de terugreis per trein mee met de groep en kan daarom aanwijzingen geven bij het overstappen in Düsseldorf en Köln (Keulen). Ter plaatse loopt de reisleider alle wandelingen mee. Hoewel de routemarkeringen en de uitleg uitstekend zijn, hoeft u dus niet per se op die route te letten en kunt u uitsluitend genieten van het landschap en de natuur. Lokale transfers gaan per streekbus; de tijden en haltes zijn goed op wandelaars afgestemd en de bushalte in Gemünd ligt schuin tegenover het hotel.

   
   
   
 • van dag tot dag

  dag 1
  Elk Nederlands station-Kall per trein (vertrek ochtend, aankomst vroeg in de middag). Aansluitend Kall-Gemünd per regiobus (15 min.). Na het inchecken een inleidende wandeling (ca. 8 km/2,5 uur, lokale route nr. 12) in de directe omgeving, route Gemünd-Nierfeld-Wackerberg-Kirchberg-Kreuzberg-Gemünd.
  dag 2
  Gemünd-Vogelsang per bus. Wandeling (ca. 14 km/4,5 uur excl. tijd voor bezoek Vogelsang) Ordnensburg Vogelsang (voormalige militaire kazerne 1936-1945, nu museum)-Wüstung Wollseifen (een verlaten nederzetting, ook “das Geistesdorf in der Eifel” genoemd!)-Einruhr aan de Ober-Rurstausee, schitterende vergezichten onderweg. Einruhr-Gemünd per bus.
  dag 3
  Gemünd-Walberhof per bus. Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) Walberhof-Dreiborn (bij de Rothirsch-Aussichtempore een magnifiek en wijds uitzicht over de verre omtrek van het Nationalpark Eifel)-Dreiborner Hochfläche-Schöpfungspfad ("scheppingspad") met de Waldkapelle-Erkensruhr (wandelroute door het dal van de Pungelbach)-Einruhr. Einruhr-Gemünd per bus.
  dag 4
  Gemünd-Kermeter per bus. Wandeling (ca. 18 km/5,5 uur) Wilder Kermeter (ook het ecologische hart van het natuurpark genoemd met een Wilderlebnispfad “het wilde pad”) -Hirscheley (uitzichtpunt)-Trappistenkloster Mariawald (een voormalig cisterciënzer klooster uit 1480, hoog gelegen)-Heimbach. Heimbach-Gemünd per bus.
  dag 5
  Gemünd-Herhahn per bus. Wandeling ca. 8 of 10 km/2,5 of 3 uur, lokale route nr. 14) Herhahn-Lahsbachbrücke-Fernblick-Gemünd langs de Lieberg. Gemünd-Kall per regiobus (ca. 15 min.). Aansluitend Kall-elk Nederlands station per trein (vertrek middag, aankomst vroeg op de avond).
 • details

  route: heuvelachtig. Per wandeldag wordt ca. 16 km (op dag 1 ca. 8 km en dag 5 ca. 7 km) afgelegd.

  groep: minimaal 6 / maximaal 14 reizigers.

  Accommodatie:
  Hotel Zum Urfttal
  ligging: in het centrum van het provincieplaatsje Gemünd, ca. 50 meter van de hoofdstraat met de bushalte.
  faciliteiten: restaurant voor ontbijt/avondmaaltijd, grote huiskamer (salon) met zitjes, selfservice-bar voor comsumpties.
  kamers: ruime 1- of 2-persoonskamers met douche en toilet, tv, gratis wifi in de algemene ruimtes van het hotel.
  maaltijden: restaurant voor ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd 

  inclusief:
  * elk Nederlands station-Kall v.v. per trein
  * 4 overnachtingen in 2- persoonskamer met douche en toilet, halfpension (logies, ontbijt, avondmaaltijd)
  * plaatselijk vervoer per regiobus naar de begin-/eindpunten van de wandelingen en terug
  * meelopende Aktiva- reisleider

  exclusief:
  * toeslag 1-persoonskamer € 60,-
  * eten en drinken onderweg (lunchpakket mogelijk € 5,-)
  * bijdrage Calamiteitenfonds
  * reis- en annuleringsverzekering
  * reserveringskosten

   

  Het regionale vervoer naar het beginpunt van de wandelingen, en terug vanaf het eindpunt, gaat met de regiobus. De GästeCard die u ontvangt, geeft recht op dat regionale vervoer. De ritten duren meestal kort (ca. 10-25 minuten).

   

   

  overige kenmerken

 • reviews

 • data en prijzen

boek nu
To Top