Single Reis Matthiasweg Hallschlag-Dasburg 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
nieuw
vanaf € 415,00
Reis PDF boek nu

Over de Matthiasweg door de Eifel†

In Duitsland slingeren zich talloze wandelroutes dwars door het land of door delen ervan: van noord naar zuid en van west naar oost, of in allerlei tussenvormen daarvan. De routemarkeringen met bordjes en pijlen zijn er vaak bovengemiddeld goed zodat u uitsluitend van het landschap hoeft te genieten en niets anders!

De Eifel is, zoals bekend, een topstreek om te wandelen. Door de bonte afwisseling van loof- en dennenbos en de vele snelstromende beken en riviertjes, in een aardig heuvelachtig landschap met een hoogte variŽrend van zoín 200 tot 600 meter.

Deze reis gaat nadrukkelijk door het uiterste westen van de Efel, in het grensgebied met eerst BelgiŽ en later Luxemburg. De wandelvakantie†doubleert daarom niet met de Eifelsteig, die een veel verdere slinger naar het oosten van de Eifelstreek maakt.

De route is ontwikkeld door de Eifelverein, een in 1888 (!) opgerichte vrijwilligersorganisatie waarvan de nijvere leden diverse ďFernwanderwegeĒ (langeafstandswandelroutes) hebben samengesteld. Tot voor kort was de titel van deze route van KornelimŁnster (gemeente Aken) naar Trier gewoon ď6Ē maar is die recent omgedoopt tot de Matthiasweg. De 232 kilometer lange wandeling, via de kloosterplaatsen PrŁm (D.) en Echternach (Lux.) is gelardeerd met abdijen en kerken onderweg. Eindpunt van de wandelroute is de oudste stad van Duitsland: Trier, waar de Heilige Matthias (┼ ca. 74 n. Chr.) is begraven. Matthias of Matthšus, waarnaar veel later een van Bachs grootste meesterwerken genaamd is. Deze apostel, en tevens evangelist, is de enige van de groep van twaalf wiens graf zich benoorden de Alpen bevindt.


Matthias stierf in de 1e eeuw in Jeruzalem door steniging de marteldood. Zijn gebeente werd later in opdracht van de Romeinse keizer overgebracht naar Trier. Sinds de 12e eeuw worden de relikwieŽn in de kerk van de benedictijnse abdij Sankt Matthias vereerd. Matthias is de patroonheilige van vijf steden en zeven beroepsgroepen en wordt aangeroepen bij wel vijf ziektes en gebreken... De meest in het oog springende voorbeelden: Hannover, timmerlieden en blaren!

Het grensgebied van het zuidoosten van BelgiŽ en de Eifel - hier ĎSchneifelí genoemd door de relatief grote kans op sneeuw van december tot februari - is een van de hoogste delen van de Eifel (tot bijna 700 meter), en ook een van de meest dunbevolkte. De ruige natuur is er prachtig in alle jaargetijden. Wandelingen gaan soms over hoogvlaktes en dan weer door rivierdalen, maar de steilheid is niet buitensporig.Het gebied is bosrijk en vrij verlaten. Wel is er meestal op de helft en aan het einde van elke wandeldag een dorpje met een horecagelegenheuid om daar, afhankelijk van het seizoen, iets warms of kouds te kunnen drinken.

Deze wandetocht van Hallschlag naar Dasburg is de tweede†uit een serie van 3 secties, elk met een afstand van totaal tussen de 70 en de 80 kilometer.

PREVIEW

De volgende en laatste sectie†van de Mattiasweg deel 3†Dasburg- Trier†met standplaats Bollendorf verschijnt†in de loop van 2021†op de website.

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Zum schwarzen Mann (ca. 195 km) per minibus (11.00-13.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 11,5 km/3 uur) van Zum schwarzen Mann naar Bleialf via de Tranchotstein (Napoleon 1800) en de Dreilšnderblick met uitzicht over 3 landen. De route begint op het hoogste punt van de Schneifel (697 m.) maar gaat uitsluitend omlaag richting Bleialf (485m.).
dag 2
Lokale wandeling (ca. 21 km/6,5 uur) vanuit Winterspelt over de Grenzwanderweg langs de grensplaatsjes Auel en Stupbach o.a. langs de bovenloop van de Our.
dag 3
Wandeling (ca. 14,5 km/5 uur) van Hallschlag naar Zum schwarzen Mann (ca. 14,5 km/5 uur) door het Taubkylltal met het Matthiaskreuz bij Ormond.
dag 4
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Bleialf naar Eschfeld door het Alfbachtal, via de HabscheidermŁhle en de SchneidmŁhle en Beim Steinekreuz auf der HŲh.
dag 5
Wandeling (ca. 14 km/4 uur) van Eschfeld naar Dasburg aan de Our aan de grens Duitsland/Luxemburg via het Ehrenfriedhof (oorlogskerkhofje) van Daleiden met Gaststštte Haus Islek, en daarnA een laatste stijging naar de Hohe Kuppe in het Staatsforst Neuerburg. Dasburg-Eindhoven Station NS (ca. 215 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

details

route: heuvelachtig (ca. 250-700 m.), routes soms over hoogvlaktes maar ook door rivierdalen, daartussen soms korte stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 16 km (op dag 1 ca. 11 km en op dag 5 ca. 14 km) afgelegd.

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Hotel Haus Hubertus
ligging: aan de rustige hoofdstraat van het plaatsje Winterspelt, juist over de grens BelgiŽ/Duitsland, ca. 6 km van de Matthiasweg (einde dag 1, start dag 4).
faciliteiten: goed geleid en constant gemoderniseerd en gerenoveerd familiehotel met ca. 35 kamers, cafťruimte, restaurant (eetzaal), gratis sauna (v.a. augustus 2020).
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi, moderne functionele badkamer
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

inclusief
* Eindhoven Station NS-Zum Schwarzen Mann en Dasburg-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg

exclusief
* toeslag 1- persoonskamer Ä 75,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Reisinfo algemeen groepsreizen †lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top