reis PDF

Aachener Land 3 dagen

singlereis wandelreis | niveau 1 | minibus

 

Van Limburg naar de Eifel

 

 

In de meest zuidoostelijke punt van Nederland wandelt u door glooiend landschap zó Duitsland binnen. De tuin van het abdijhotel Rolduc ligt letterlijk op de grens. Dichtbij is dan de historische stad Aachen (Aken) en direct daarachter liggen de heuvelachtige uitlopers van de Eifel.

 

Deze korte wandelreis doet de eerste drie trajecten van de langeafstandswandeling "Der Abtei-Weinpfad" dat Zuid-Limburg verbindt met het Ahrtal, het noordelijkste rode-wijn-gebied van Duitsland. Daar in Rheinland-Pfalz ligt op het eindpunt Kloster Mayschoss, waarmee Rolduc een eeuwenoud verband heeft, en niet toevallig gaat deze wandelroute langs enkele kloosters, kerken en kapellen!

 

Het wandelprogramma is qua terrein en hoogteverschillen goed van opbouw: in het begin glooiend met zo nu en dan een rustig stukje asfalt, en later heuvelachtig met onverharde paden door het bos. Eindpunt is het stuwmeer van de Dreilägerbach bij Roetgen, fraai ingebed in het heuvelachtige landschap, dat Aachen en zelfs ook zelfs delen van Zuid-Limburg van water voorziet.

 

Het initiatief voor de samenstelling van het langeafstandspad lag bij de Stichting Hertoglimburgpad, het Sint Catharinagilde en de Winzer (wijnbouwers) van Rode en Rolduc. Die hebben bij het samenstellen van de wandelroute en het routeboekje, waarvan we enkele exemplaren voor onderweg in bruikleen meegeven, de mooiste paden en weggetjes tussen Aachen en de plaatsen Herzogenrath en Stolberg in, aaneengeregen. Voor wie van geschiedenis en plaatselijke cultuur houdt, is onderweg veel interessants te zien.

 

Abdijhotel Rolduc

 

Uitvalsbasis van deze wandelreis is het Abdijhotel Rolduc, een voormalig kloostercomplex op de grens Nederland/Duitsland, waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen is inbegrepen. In en rondom de forse gebouwenverzameling, bestaande uit een kerk, een hotel, een seminarie, een oud gymnasium, een wijngaard en een omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn van deze tijd: in de gezellige brasserie "De Kanunik" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant  "De verloren zoon" voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen.

 

Het voordeel van een wandelreis in de directe omgeving van Nederland is dat die eigenlijk in elk jaargetijde te maken is: voorjaar, zomer, herfst en winter hebben ieder hun eigen sfeer en charme.

 

 

 

Op dit moment zijn online prijsaanvragen van onze reizen even niet mogelijk.

Morgenvroeg kunt u weer een reis boeken en alle prijsinformatie opvragen over onze reizen.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Aktiva Tours