Bischofsmais Beierse Woud 8 dagen

8 dagen
niveau
bus
langlaufreizen
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 529,00
Reis PDF boek nu
Langlaufen in het Beierse Woud
 
Eén van de meest sneeuwzekere gebieden van Duitsland is het Beierse Woud. Een perfect gebied om te langlaufen, want het heuvelachtige landschap wordt doorkruist met honderden kilometers aan geprepareerde loipen. U verblijft in het gemoedelijke Hotel Zur Alten Post in Bischofsmais waar u de hele week geniet van de gastvrijheid van de familie Pledl. Elke namiddag wordt u verwelkomd met een kopje koffie of thee en wat lekkers en kunt u weer op krachten komen in de sauna. Ook de maaltijden zijn in Zur Alten Post een feest!
 

van dag tot dag

dag 1
Heenreis: vroeg vertrek in de ochtend, want u rijdt in één dag naar Hotel Zur Alten Post in Bischofsmais, vanaf diverse opstapplaatsen via wisselplaats Asten.

dag 2
Zwieselerwaldhaus

We starten onze langlaufvakantie rustig in Zwieslerwaldhaus. Alvorens we de loipen op gaan, krijgt u natuurlijk eerst een instructie van uw langlaufbegeleider zodat u de techniek (weer) snel onder de knie heeft. Vandaag ligt er een gemakkelijke loipe van ca. 9 km en een iets moeilijkere loipe van 15 km op u te wachten. Wandelaars kunnen vandaag kiezen uit verschillende fraaie routes door de bossen.
dag 3
Bayerisch Eisenstein

Een afwisselende langlauf- en wandeldag in de omgeving van Bayerisch Eisenstein, gelegen aan de grens met Tsjechië. Na de koffie in Brennes gaan we (afhankelijk van de sneeuwcondities) langlaufen in het ortsteil Bayerisch Häusl waar we de Hohenzollernloipe bedwingen of rijden we naar het Langlaufcentrum Lohberg-Scheiben. De wandelaars kunnen de dag beginnen met een zweeftocht per kabelbaan (niet inbegrepen) naar de top van de Grosser Arber (1456 m). Het uitzicht is fantastisch. Helaas vinden we hier geen paden, dus gaan we met de kabelbaan terug naar het dal. Hier start een rustige wandeling van ca. 8 km van Brennes naar Bayerisch Eisenstein.
dag 4
St. Englmar

Volop winterpret want rond St. Englmar liggen vele kilometers aan geprepareerde loipen Wij kiezen voor het hoogste gebied nabij de Predigtstuhl. Hier bedwingen we de 16 km lange Hirschenstein-loipe (met afkortmogelijkheden) dwars door de ongerepte natuur. De wandelaars kunnen over goed gemarkeerde paden via Glashütt naar Rettenbach lopen en na de lunchpauze aldaar terug via St. Englmar naar het uitgangspunt.
dag 5
Nationaal Park Beierse Woud

Het Nationaal Park Beierse Woud is een prachtig natuurgebied, dat in winter nog een extra magisch tintje krijgt. Een ideaal decor voor een dag wintersporten. De langlaufloipen door dit beschermde gebied gaan over lichtglooiende hellingen en langs bossen. Er zijn verschillende langlaufmogelijkheden, bijvoorbeeld richting Altschönau en St. Oswald. Ook kunt u hier perfect wandelen, in het ’Tierfreigelände’ maakt u misschien wel de mooiste wandeling van deze week!
dag 6
Bretterschachten en Bodenmais

Volop uitdaging voor langlaufers in het sneeuwzekere Bretterschachten (1120m). We treffen hier ca. 60 km aan stevige routes aan. De wandelaars worden iets lager op de berg gebracht om te beginnen aan een prachtige wandeling van ca. 10 km naar Bodenmais met onderweg mooie uitzichten. In de namiddag besteden we nog een uurtje aan het bezoek van een “glasparadijs”.
dag 7
Bischofmais

Onze standplaats heeft veel te bieden aan zowel de langlaufers als de wandelaars. Afhankelijk van de sneeuwcondities maken we onze keuze vandaag. Een leuke mogelijkheid is om per stoeltjeslift omhoog te gaan naar de top van de Geisskopf (1097m). Hier vindt u de sneeuwzekere Höhenloipe en is er de mogelijkheid terug te langlaufen naar het hotel. De wandelaars lopen via het Landshuter Haus over een geruimd wandelpad naar beneden en kunnen onderweg nog een kijkje nemen bij de Hermannskapellen van Bischofsmais.
dag 8
Terugreis: na het ontbijt rijdt u terug naar diverse opstapplaatsen in Nederland via wisselpunt Asten. Afsluitend stamppotbuffet.

details

 

Hotel Zur Alten Post***

 
Ligging:
Het sfeervolle Hotel Zur Alten Post ligt in het centrum van Bischofsmais.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant en gezellige bar. Verder aanwezig: wellness met sauna en stoombad (tegen betaling).

Kamer:
De kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon, televisie en radio.
 
Groep:
minimaal 20/maximaal 40 reizigers.

Inclusief:
• Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema -Bischofsmais v.v. per Comfort Class bus
• transfers naar en van de langlaufgebieden
• ervaren chauffeur
• Nederlandse langlaufbegeleiding
• verblijf in Hotel Zur Alten Post in een 1- persoonskamer  op basis van halfpension (dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner met saladebuffet)
• stamppotbuffet in Nederland bij terugkomst
 
Exclusief:
• niet genoemde maaltijden
• eventuele loipe- en liftgelden
• facultatieve excursies en entreegelden
• reis- en annuleringsverzekering
• gebruik langlaufset € 39,- p.p. (ski`s, stokken en schoenen)
• reserveringskosten
 
Langlaufen:
Onze langlaufreizen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde langlaufers. Iedere dag wordt u naar de mooiste plekjes met (de meeste) sneeuw gebracht, waar u met volle teugen van sneeuw, loipes, aangenaam gezelschap en hopelijk stralend winterweer kunt genieten.
 
Langlaufles:
Onze langlaufreizen worden begeleid door speciale langlaufreisleiding die u de kneepjes van het langlaufen kan leren. De eerste 3 ochtenden geeft hij/zij instructie aan de beginnende langlaufer. De meer gevorderde langlauf(st)er kan ´s middags de fijne kneepjes onder de knie proberen te krijgen. 
 
Conditie:
Iedereen met een normale conditie kan aan de langlaufreis deelnemen. Enige voorbereiding vergroot echter uw reisplezier.
 
Programma:
Her programma is onder voorbehoud. Afhankelijk van de sneeuwcondities worden de beste langlauf/wandelmogelijkheden uitgezocht.
 
Loipegelden en liftpassen:
De kosten voor het onderhoud van de loipes zullen totaal ca. € 6,- per dag bedragen.
 
Langlaufmateriaal huren:
U heeft de mogelijkheid om extra voordelig een langlaufset te huren. De set is van absolute topkwaliteit, voorzien van de allernieuwste technieken en materialen en biedt u een optimale mix van comfort, controle, stabiliteit en glijvermogen. De kosten bedragen € 39,- per persoon (schoenen, stokken en ski’s). Bij boeking geeft u uw schoenmaat en lichaamslengte door, zodat op locatie de juiste materialen voor u klaar staan. U kunt natuurlijk ook uw eigen materiaal meenemen. Heeft u een uitzonderlijk grote (groter dan maat 45) of kleine (kleiner dan maat 36) maat, dan adviseren we u schoenen te huren in Nederland of ter plaatse bij een verhuurcentrum.
 
Busreis:
Over het algemeen kunt u kiezen uit verschillende opstapplaatsen, waarheen u na afloop van de reis ook weer wordt teruggebracht. Vanuit uw opstapplaats wordt u naar Asten gebracht, vanwaar u naar uw uiteindelijke reisbestemming vertrekt. Voor alle opstapplaatsen geldt dat deze alleen worden aangedaan indien er ten minste 4 personen gereserveerd hebben voor deze opstapplaats. Bij minder dan 4 personen wordt u verwezen naar de dichtstbijzijnde opstapplaats die wordt aangedaan. Dit geldt ook voor de terugreis. De kosten van vervoer naar de ‘nieuwe’ opstapplaats worden niet door Aktiva Tours/KRAS.NL vergoed.
 
Het centrale wisselpunt in Asten:
Voor haar busreizen maakt Aktiva Tours/KRAS.NL gebruik van het gastvrije Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats. Als extra service is op de vertrekdag koffie met cake op het wisselpunt inbegrepen en ter afsluiting van de reis een koffietafel of stamppotbuffet (zie reisbeschrijving betreffende reis). Uiteraard is op het wisselpunt een KRAS.NL vertegenwoordig(st)er aanwezig, bij wie u met eventuele vragen altijd terecht kunt.
 
Parkeren op het wisselpunt Asten:
Indien u per eigen auto naar Asten reist, is er beperkte mogelijkheid om uw auto te parkeren bij Hotel Nobis in Asten. Parkeren geschiedt op eigen risico en is tegen betaling (€ 20,-).
Hotelovernachting Asten
 
Hotelovernachting voorafgaand aan uw reis inclusief ontbijt Begin uw vakantie ontspannen! We bieden u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in het Best Western hoteln Nobis Asten waar u de volgende ochtend wordt opgehaald om aan uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto voordelig parkeren bij het hotel gedurende uw gehele reis. Informatie vindt u <hier>
 
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top