Wiedtal Westerwald standplaats 4 dagen

4 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 297,00
Reis PDF boek nu

Ontdek het†onbekende Wiedtal!

Duitsland is een groot land en kent welgeteld 104 officiŽle natuurparken, waarvan Naturpark Rhein-Westerwald een van de relatief kleinere is. Het gebied omklemt het riviertje de Wied, dat door een vallei stroomt†die kloofachtige stukken heeft. De wandelingen bovenlangs de Wied garanderen zo de fraaiste panoramaís.
Op slechts†3 uurtjes rijden vanuit†Midden-Nederland kunt u naar hartelust wandelen in een ongerept en heuvelachtig gebied. Feitelijk gaan de tochten over†de laatste trajecten†van de Westerwaldsteig, vlak voordat de Wied haar loop in de Rijn beŽindigt.†Vanuit de standplaats Waldbreitbach, ook wel de parel van het†Wiedtal genoemd,†gaat de route over en langs heuveltoppen tot ca. 500 m hoogte.†Sommige zoals de†Weissenfelser Ley†en het Rossbacher Hšubschen lijken van een afstand door hun konische vorm een soort mini-vulkaantjes. Grofweg de helft van het gebied is bebost, welk landschap wordt afgewisseld met velden en weiden. Kortom, een natuurpark met verrassingen, met het bewijs dat onbekend ook soms onbemind maakt.
Het is niet alleen maar natuur dat de klok slaat! Tot aan Rheinbrohl aan de Rijnoever liep in de Romeinse tijd de Limes Romanus, een 550 kilometer lange verdedigingsmuur tussen de Rijn en de Donau. De Romeinse geschiedschrijver Tacitus noemde het begin van de Limes Romanus "Caput Limitus" - kop van de Limes. Als u het laatste Westerwald-traject zou lopen, ziet u hier en daar in het landschap, deels recent gereconstrueerd, nog resten liggen als torens, muren en kleine fortificaties van 2000 jaar oud.
Het verblijf tijdens deze wandelvakantie is in Superior Hotel zur Post op basis van halfpension, met vrij gebruik van de sauna (16.30-22.00 uur).

van dag tot dag

dag 1
Waldbreitbach, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Waldbreitbach ca. 280 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis bij het hotel parkeren op eigen terrein. Bezienswaardigheden in Waldbreitbach: de oliemolen en het Sankt Marienhaus; dit diaconessenhuis van de Franciscaner nonnen heeft een prachtige kruidentuin met medicinale planten. Waldbreitbach wordt de parel van het Wiedtal genoemd. Rondwandeling mogelijk van ca. 12 km/3 uur.
dag 2
Wandeling (ca. 11,6 km/3,5 uur, 449 m stijgen en dalen) Wšller Tour Bšrenkopp langs de oever van de Wied over de toppen van het Westerwald.
Of wandeling (ca. 9,7 km/3,5 uur, 414 m stijgen en dalen) Katzenschleif. Door een bosrijke omgeving over de Westerwaldsteig langs kasteel Walburg tot in het dal van de Walbach. Verder langs de gerestaureerde Commanderij en de parochiekerk Maria Himmelfahrt.
Of wandeling (ca. 20,8 km/7 uur, 536 m stijgen en dalen) Iserbachschleife (vanuit Anhausen, 24 km rijden vanuit Waldbreitbach). Wandeling door een groen landschap met schitterende panoramische uitzichten.
Of een lokale wandeling W1, W2 of W3 (de hotelreceptie verschaft u informatie indien gewenst).
dag 3
Wandeling (ca. 10,7 km/3,5 uur, 440 m stijgen en dalen) Wiedblicktour. Over de Westerwaldsteig richting Hausen en verder naar Malberg en Niederbreitbach.
Of wandeling (ca. 11,7 km/4 uur, 489 m stijgen en dalen) Basaltbogen (vanuit RoŖbach 4 km rijden). Via de Westerwaldsteig over de Wied-Dam naar het RoŖbacher Hšubchen en vervolgens over de Wiedweg terug naar RoŖbach.

dag 4
Waldbreitbach, vertrek per eigen vervoer.

details

route: flink heuvelachtig. Per wandeldag wordt naar keuze ca. 9,7-20†km afgelegd. U heeft de keuze uit 6 wandelingen.
kaart >klik hier>

Hotel zur Post
ligging: †gelegen midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, ca. 200 m van de Westerwaldsteig van het riviertje de Wied.
faciliteiten:†receptie, twee restaurants, terras, sauna (dagelijks vrij te gebruiken, inclusief in de reissom)
kamers:† 1- en 2- persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, tv, gratis wifi.

maaltijden: †avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route en in het plaatsje Waldbreitbach. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

minimum aantal reizigers:†1
aankomst dagelijks van 01 januari t/m 31 december
††
inclusief
*†3 overnachtingen op basis van halfpension (logies/ontbijt en diner)
* 2 x lunchpakket (op de wandeldagen)
* gratis gebruik van de sauna (tussen 16.30-22.00 uur)
* nederlandstalig routeboekje incl. kaarten
* toeristenbelasting
* gratis parkeerplaats

exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 19,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Het is bij deze reis†mogelijk om uw hond mee te nemen, de kosten†bedragen ca. Ć8,- per nacht. Dit wel a.u.b. bij boeking doorgeven.


Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

dog allowed
3 bed room
boek nu
To Top