Wandelvakantie Lahn Wanderweg 6 dagen

6 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 385,00
Reis PDF boek nu

Wandelreis langs de oevers van de Lahn


De streek waardoor de Lahn stroomt, de grens van het Westerwald en de Taunus, ligt op slechts enkele uurtjes rijden vanuit Nederland. Langs de noord- en zuidzijde van de meanderende rivier loopt de Lahnwanderweg: een met aandacht uitgezette wandelroute die perfect gemarkeerd is. De route "loopt" afwisselend beneden dicht bij de rivier en op hogere niveaus met vaak schitterende uitzichten over de Lahn, die zich dan ver beneden u westwaarts richting de Rijn slingert.

Het landschap waardoor zich de wandelroute beweegt, is heel gevarieerd. Op ťťn en dezelfde dag loopt u door boerenlandschap, door loof- en dennenbossen en langs wijnvelden, dichter bij of juist verder weg van de Lahn.

De wat slaperige plaatsjes onderweg kunnen bogen op een verleden dat eerder roemrucht was dan roemrijk. Op veel plaatsen tijdens de wandelvakantie herinneren versterkte vestingen en burchten, al dan niet verworden tot ruÔne, aan roerige tijden in voorbije eeuwen. De Nederlandse link met de regio is het adellijke Huis Oranje-Nassau dat al genoemd werd ten tijde van Willem van Oranje (1544). Het graafschap Diez of Dietz kwam later in handen van de Nassaus. Nassau en Diez zijn het middel- en startpunt van deze wandelroute die daardoor een koninklijk tintje heeft.

van dag tot dag

dag 1
Nassau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Nassau ca. 320 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren in een parkeergarage. Mogelijkheid voor een korte rondwandeling van ca. 8 km.
dag 2
Per trein naar Diez (ca. 30 min.). Diez-Laurenburg (ca. 18 km/6 uur). Vanuit het historische centrum van Diez, afwisselend door agrarisch en boslandschap.
dag 3
Laurenburg-Weinšhr (ca. 10,5 km/3 uur), prachtige route met schitterende vergezichten over het Lahndal. De route brengt u naar het Goethe uitzichtpunt en gaat langs rustieke wijngaarden.
dag 4
Weinšhr-Bad Ems (ca. 16 km/5 uur). Via Nassau langs wijnvelden naar de historische kuurstad Bad Ems.
dag 5
Bad Ems-Lahnstein (ca. 16,5 km/5 uur). Via de Ruppertsklamm en de Romaanse Sint Johanneskerk naar Lahnstein waar de Lahn in de Rijn uitmondt. Lahnstein-Nassau per trein (ca. 30 minuten).
dag 6
Nassau, vertrek per eigen vervoer.

details

route: door heuvels en middelgebergte met regelmatige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ca. 16-19 km afgelegd.
minimum aantal deelnemers: 2
aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december†

accommodatie: prima middenklasse hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 088-633 20 60 of per mail†info@aktivatours.nl.
verlenging 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
elke plaats Ä 57,-†† Ä 32,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt
inclusief:
*†5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
*†pocketguide (routeboekje)†en Nederlandse routebeschrijving
* treinkaartjes Nassau-Diez en Lahnstein-Nassau
* gratis parkeerplaats†
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag halfpension Ä 125,-
* toeslag 1-persoonskamer Ä 160,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
kinderkorting:†tot en met 4 †jaar 90% korting, 5 tot en met 11 jaar 70% korting, 12 tot en met 13 jaar 40 % korting. In de kamer bij 2 vol betalende reizigers.
Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, de kosten verschillen per accommodatie van Ä 2,- tot Ä 5,- per nacht. Dit a.u.b. wel bij boeking doorgeven.
Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de individuele reizen

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top