Wandelvakantie Eifelsteig zuid 8 dagen per trein

8 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 648,00
Reis PDF boek nu

Wandelreis door het Gerolsteiner Land en de Vulkaneifel


Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door een†prachtig heuvellandschap tussen de oude steden Aachen en Trier. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn er de ruim 800†rondvormige vulkanische kratermeren,†Maaren genoemd, die nu geen kwaad meer doen want ze zijn al sinds duizenden jaren inactief. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen, en het Staatsforst Gerolstein en het†Staatsforst Wittlich bij Manderscheid†zijn daar sprekende voorbeelden van. Het zuidelijkste†- en voor Nederlanders: "verste" - deel van de 313 lange tocht gaat door een streek waar het accent nůg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. In vergelijking met de†andere twee†Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gematigder. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Het kaartmateriaal lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche GrŁndlichkeit!†

De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 verschillende individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen)†en zuid (8 dagen).†

Deze wandelvakantie†is ook beschikbaar per†eigen vervoer.

eifelsteig zuid

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Gerolstein.
dag 2
Wandeling (ca. 24 km/6,5 uur) van Gerolstein naar Daun via Dietzenley. Op de uitkijktoren die daar staat heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving en het Kylltal. Verder via Neroth naar Daun door het prachtige vulkaanlandschap van de Vulkaaneifel.
dag 3
Wandeling (ca. 23 km/6 uur) van Daun naar Manderscheid langs de GemŁnder Maar, de Meinfelder Maar en de Schalkenmehrer Maar en verder via de Udersdorfer MŁhle. Vervolgens gaat de route door het dal van de Lieser door weiden en bossen om vervolgens te eindigen op een prachtig rotspad bij Manderscheid met de bekende prachtige burchten.
dag 4
Wandeling (ca. 18 km/5 uur) van Manderscheid naar Kloster Himmerod, deels door het zeer mooie dal van de Lieser. Op deze etappe van de Eifelsteig verloopt het traject het eerste gedeelte over een ander bekende wandelroute in de Eifel; Het Lieserpfad. Via het dal en de heuvels bij Grosslittgen loopt u over de hoogvlakte weer naar beneden naar het Salmtal.
dag 5
Wandeling van Kloster Himmerod naar Bruch (ca. 20 km/6 uur). Mooie afwisselende route door het Salmtal.
dag 6
Wandeling van Bruch naar Kordel (ca. 27 km/8 uur). Deze etappe van de Eifelsteig is in afstand het langste traject. Na een flinke klim loopt de route door een gemakkelijk begaanbaar bos. Vervolgens gaat die over de hoogvlakte rondom het gebied van Zemmer. Tot slot gaat de route omlaag naar het dal van de Kyll.
dag 7
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Kordel naar Trier via Burg Ramstein, eindpunt is de donkergekleurde Romeinse stadspoort Porta Nigra (= zwarte poort, het grootste Romeinse bouwwerk van Duitsland, bouwjaar 160) in Trier, de oudste stad van Duitsland.
dag 8
Trier-elk Nederlands of Belgisch station.

details

route: heuvelachtig, routes wisselend over hoogvlaktes en door rivierdalen, daartussen soms korte maar stevige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 21†km afgelegd.

minimum aantal reizigers:†2

aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december.

accommodatie: middenklasse hotels/pensions† Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is†op basis van logies en ontbijt en lunchpakket op de wandeldagen.†

inclusief:
* treinreis elk Nederlands of Belgisch station-Gerolstein/Trier-elk Nederlands of Belgisch station
* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van logies/ontbijt
* 6 x lunchpakket (op de wandeldagen)
* bagagetransfers
* gedetailleerd routeboek: Eifelsteig met routekaarten en GPS tracks

exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1- persoonskamer Ä 111,-
* toeristenbelasting
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de individuele reizen

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top