Wandelvakantie Eifelsteig midden 5 dagen per trein

5 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 414,00
Reis PDF boek nu

Natuurlijk gezellig, viel SpaŖ†in der Eifel!


Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied groen, en ook natuurlijk en vriendelijkÖ.

Deze wandelreis start in Blankenheim, een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en haar omgeving†aan het begin van†de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaat Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Het routeboekje, lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche GrŁndlichkeit!

De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen)†en zuid (8 dagen).

Deze wandelvakantie is ook beschikbaar per eigen vervoer.

Eifelsteig midden

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Blankenheim per trein.
dag 2
Wandeling (ca. 18 km/5,5 uur) van Blankenheim naar Mirbach door het NaturschŁtzgebiet Nonnenbach en Alendorf met zijn Kalvarieberg en Sankt Agatha-Kapel.
dag 3
Wandeling (ca. 26 km/7,5 uur) van Mirbach naar Hillesheim via de waterval van DreimŁhlen en Kerpen met een middeleeuwse burcht. Het middeleeuwse stadje Hillesheim heeft een oude stadswal met torens en poorten. In te korten naar 18 km: per bus van Kerpen/Eifel naar Hillesheim (vertrek om ca. 17.00 uur, duur ca. 15 minuten).
dag 4
Wandeling (ca. 20 km/6,5 uur) van Hillesheim naar Gerolstein via Bolsdorf met het schilderachtige Bolsdorfer Tšlchen en de hoogste top van deze wandeldag de geologisch bizar gevormde Rother Kopf.
dag 5
Gerolstein-elk Nederlands of Belgisch station.

details

route: heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt gemiddeld†ca. 20 km afgelegd.

minimum aantal reizigers:†2

aankomst: dagelijks van 01 januari t/m 31 december.

accommodatie: middenklasse hotels/pensions† Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is†op basis van logies en ontbijt en lunchpakket op de wandeldagen.†

inclusief:
* treinreis elk Nederlands of Belgisch station-Blankenheim/Gerolstein-elk Nederlands of Belgisch station
* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van logies/ontbijt
*†3 x lunchpakket (op de wandeldagen)
* bagagetransfers
* gedetailleerd routeboek: Eifelsteig met routekaarten en GPS tracks

exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 64,-
* toeristenbelasting
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de individuele reizen

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top