Wandelvakantie Bayern en de Zugspitze 6 dagen per trein

6 dagen
niveau
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 618,00
 • Partnachklamm
 • AlmhŁtte
 • Zugspitze vanaf de Ehrwalder Alm
 • Gaistal
 • Eibsee
 • Ehrwalder Alm
 • Schloss Krambach
 • Leutascher Ache
 • kerkje in Garmisch
 • Leutacherklamm
 • Wandelreis van Garmisch naar de top van Duitsland

  Per ICE trein snel en comfortabel naar Garmisch Partenkirchen.
  De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren, op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Het gebied†is ťťn van de mooiste en bekendste wandelgebieden van Duitsland en Oostenrijk.
  De route van de Bayern en Zugspitze wandelvakantie gaat van Duitsland naar Oostenrijk over†bergkammen en†het prachtige Seefelder Hochplateau, het mooiste gedeelte van het Wettersteingebergte.†Klimmen is niet nodig tijdens deze reis want†de hoogteverschillen worden met†liften overbrugd. De wandelingen†brengen u†helemaal†rond de Zugspitze.
  Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Garmisch, Mittenwald, Leutasch en Ehrwald.†U wandelt over lieflijke almen, door indrukwekkende kloven, langs kristalheldere bergmeertjes en door een afwisselend boslandschap.
  De wandelingen gaan afwisselend over bospaden en zijn altijd bewegwijzerd. Indien u de beschreven route te kort vindt dan bestaat altijd de mogelijkheid voor een langere variant.
  Per ICE trein reist u snel en Comfortabel terug van Garmisch Partenkirchen naar elk Nederlands of Belgisch station.
  Zugspitze
 • van dag tot dag

  dag 1
  Garmisch, aankomst per trein.
  dag 2
  Garmisch-Mittenwald/Klais (ca. 16 km/5 uur, 640 m stijgen/430 m dalen). Indrukwekkende wandeling door de Partnachkloof (natuurmonument) waar de watermassa uit het Wettersteingebergte samenstroomt. Vervolgens over bergweides naar kasteel Kranzbach en verder naar Klais of Mittenwald op de grens van Duitsland en Oostenrijk.
  dag 3
  Mittenwald/Klais-Leutaschtal (ca. 14 km/4 uur, 220 m stijgen/30 m dalen). Wandeling door de Geisterkloof, ca 40 meter boven het waterniveau. Vervolgens langs het stroompje van de Leutascher Ache naar Leutasch.
  dag 4
  Leutasch-Ehrwald (ca. 17 km/5 uur, 440 m stijgen/290 m dalen). Per bus naar het Gaistal. Via de Ganghoferweg door bergweiden met Hafflinger paarden en Schotse Galloway runderen naar de Ehrwalder Alm. Met de lift naar het dal naar Ehrwald.
  dag 5
  Ehrwald-Garmisch (ca. 12 km/4 uur, 540 m stijgen/510 m dalen). Langs de uitlopers van de Zugspitze naar de Eibsee. Een prachtig uitzicht van grote hoogte. Met de lift(Zugspitzbahn) of per bus terug naar Garmisch.
  dag 6
  Garmisch, verlenging of terugreis per trein.
 • details

  route: bergachtig met af en toe een pittige stijging. Hoogteverschillen van 200 tot 700 m per dag, grote hoogteverschillen worden met transfers of lilften overbrugd. Per wandeldag wordt ca.12 tot 18 km afgelegd. De wandelroutes gaan grotendeels over bewegwijzerde wandel- en bospaden. 

  minimum aantal reizigers: 1 
   
  aankomst: vrijdag, zaterdag en zondag van 29 mei t/m 4 oktober

  accommodatie: prima 3-sterrenhotels . Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Verlengen is mogelijk in Garmisch. Kijk hier voor de hotellijst (onder voorbehoud van wijzigingen).
   
  Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl     
   
  verlenging 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
  Garmisch (overige data) € 69,-  € 29,-
  Garmisch (22 juni t/m13 september) € 79,- € 29,-
  * de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt
   
  inclusief:
  * 5 overnachtingen in middenklasse hotels *** (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
  * bagagevervoer van hotel naar hotel
  * gedetailleerde wandelkaart en routebeschrijving
  * elk Nederlands of Belgisch station-Garmisch vv

  exclusief:
  * lokale kosten (ca. € 25,-) voor entree natuurparken, treinticket Klais-Mittenwald, bus Leutasch-Gaistal, ticket Eibsee-Garmisch, en kabelbaan Ehrwald
  * toeslag halfpension € 99,- 
  * toeslag 1-persoonskamer € 99,-
  * zitplaatsreserveringen € 25,-
  * bijdrage Calamiteitenfonds
  * reis- en annuleringsverzekering
  * reserveringskosten
   
  Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen
   

  overige kenmerken

 • reviews

  van Regula, Sacha, Stach en Teun:
  We hebben genoten van onze wandelvakantie in Bayern: prachtig gebied, mooie en afwisselende wandelroutes die ook voor de kinderen (11 jaar) aantrekkelijk, want avontuurlijk waren: ravijnen, snel stromende rivieren, prachtig zwemmeer, prima accommodaties en aanrader is om de laatste dag met de kabelbaan toch even te genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Zugspitze.
  van Birgit Vogels:
  24.06.2017 11:31:49 (77.160.90.118 / DE / / GSCHWA / Birgit Vogels) We hadden de reis geboekt incl treinreis en met halfpension. Treinreis was comfortabel, geen stress op de snelweg! De wandeltochten werden goed beschreven in het Eurohike boekje dat we van te voren toegestuurd kregen. Dit boekje was wel in het Engels en was niet verkrijgbaar in Duits of Nederlands. De hotels waren redelijk tot goed: 4 Jahreszeiten had een zeer kleine kamer en het avondeten was niet bijzonder. Alle andere hotels waren ok. Tirolerhof in Leutasch was zeer goed en erg vriendelijk personeel. We hadden daar een voucher voor het avondeten, omdat we bij hotel Weidacherhof alleen ontbijt konden krijgen. Overigens wel zeer comfortabele kamers en heerlijke sauna. Mittenwald heeft een heel gezellig centrum en hotel lag daar middenin, leuk! En dan de wandelingen, dat is waar het echt om gaat! Die waren heel mooi! Echt schitterende omgeving! Niet zwaar, en niet te lang. Helaas hadden we op de laatste dag zware bewolking met regen en zijn we daarom niet de Zugspitze op gegaan. Dus nog een reden om terug te komen!
 • data en prijzen

boek nu
To Top