Saarweinweg 6 dagen

6 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 349,00
Reis PDF boek nu

Wandelen over de mooie Saarweinweg

De Saar ontspringt, zoals de Moezel, in de Vogezen in Frankrijk,†en kent ůůk het mooiste landschap in haar benedenloop: om precies te zijn tussen Mettlach en Konz, alwaar de rivier uitmondt in de Moezel. Al wandelend geniet u van een gevarieerd landschap van bossen, akkers, weilanden en natuurlijk vele wijngaarden, want de Saar is een van de bekendere wijnstreken in het grotere Moezelgebied.
Saarburg heeft een mooie Altstadt met een burchtruÔne met een uitzichttoren, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het stadje en de heuvelachtige omgeving. Het riviertje de Leuk, dat als een klein kanaaltje door het centrum stroomt en dan langs een waterval van 20 meter naar beneden dondert langs twee voormalige watermolens, mondt in Konz uit in de Saar. Het marktplein aan het water met verschillende bruggetjes en vele terrasjes en bij mooi weer met kleurrijke parasols doet zuidelijk aan. Het kleine centrum van de plaats wordt wel eens het ĎKleine VenetiŽ van de Saarí genoemd.
De wandelvakantie†gaat, over de uitgezette wandelroute "Saarweinweg", langs kleinschalige wijngaarden van voortreffelijke druiven die de Rieslingwijnen maken. Sfeervolle dorpjes als Ockfen en Ayl, op enkele kilometers van Saarburg, hebben mooie uitzichten op zonnige wijnhellingen met Ďklinkendeí namen als Ockfener Bockstein en Ayler Kupp. Zum Wohl!

van dag tot dag

dag 1
Konz, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Konz ca. 315 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren bij het hotel. Het openluchtmuseum Roscheider Hof heeft een tentoonstelling over de beroemde Moezel- en Saarwijnen.
dag 2
Konz-Wiltingen (ca. 15 km/4 uur). Mooie route door het "Konzer Tšlchen", miljoenen jaren geleden het stroomgebied van de Moezel, en langs de wijngaarden van de beroemde Wiltinger Scharzhofberg, de beste wijn uit deze streek.
dag 3
Wiltingen-Ockfen (ca. 18 km/4,5 uur). Omgeven door steile hellingen met wijngaarden wandelt u door het natuurreservaat van de Wiltinger Saarbogen. Via Kanzem en Schoden verder naar Ockfen, gelegen aan de voet van de Ockfener Bocksteins.
dag 4
Ockfen-Ayl (ca. 15 km/4 uur). Via Irschen en Serrig met zijn wijnkastelen naar Saarburg met het altijd gezellige centrum.
dag 5
Ayl-Konz (ca. 15 km/4 uur). Via de Ayler Kupp en Wawern terug naar de beginplaats Konz.
dag 6
Konz, terugreis per eigen vervoer.

details

route: glooiend tot heuvelachtig. Per wandeldag wordt ca. 15 km (1 dag 18 km) afgelegd.
accommodatie: middenklasse hotels/pensions. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is†op basis van logies en ontbijt en 1 x wijnproeverij van Saarwijnen.
minimum aantal reizigers: †2
aankomst: dagelijks van 01 januari t/m 31†december.
inclusief
*†5 overnachtingen in hotels/pensions †(2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* wijnproeverij
* bagagevervoer
* Nederlandstalige routebeschrijving en wandelkaart
* gratis parkeerplaats
exclusief††
*†toeslag 1-persoonskamer Ä 130,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Het is bij deze reis†mogelijk om uw hond mee te nemen, de kosten verschillen per accommodatie van Ä 2,- †tot Ä 5,- †per nacht. Dit wel bij boeking doorgeven.
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer†

overige kenmerken

boek nu
To Top