Saar en Moezel 5 dagen per trein

5 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 459,00
Reis PDF boek nu

wandel- & cultuur/geschiedenis- combi

 

De Saar ontspringt, zoals de Moezel, in de Vogezen in Frankrijk, en zij vloeit óók door het mooiste landschap in haar benedenloop: om precies te zijn tussen Saarburg en Konz, alwaar de rivier uitmondt in de Moezel. Al wandelend geniet u van een gevarieerd heuvellandschap van bossen, akkers, weilanden en natuurlijk vele wijngaarden, op de heuvelhellingen naar het zuiden gericht. De Saar is immers een van de bekendere wijnstreken in het grotere Moezelgebied.

 

Het stadje Saarburg (6.000 inwoners), heeft een mooie Altstadt met een burchtruïne met een uitzichttoren, vanwaar u een mooi uitzicht kunt hebben over het stadje en de heuvelachtige omgeving. Het riviertje de Leuk, dat zich als een klein kanaaltje door het centrum perst en dan via een waterval van 20 meter naar beneden dondert langs twee voormalige watermolens, mondt in Konz uit in de Saar. Het kleine centrum van Saarburg wordt weleens het ‘Kleine Venetië van de Saar’ genoemd.

 

Trier behoeft weinig toelichting: altijd aantrekkelijk om te bezoeken. De combi van een grote en mooie historische stad (ruim 100.000 inwoners), fraai gelegen aan de Moezel met wijnvelden er rondom heen, en veel oude zaken te zien. Trier is ruim 2.000 jaar oud, gesticht door de Romeinse keizer Augustus, en geboorteplaats van een van de grootste Duitse denkers: Karl Marx (1818-1883). 2017 is in Trier de aanloop naar 200 jaar de geboorte van Marx: 5 mei 1818, Brückenstrasse 10.

 

Over geschiedenis gesproken: dat gaat heel goed samen met wandelen, en andersom. Deze wandelvakantie combineert twee volle dagen wandelen door het fraaie Saar- en Moezellandschap met een dag lang cultuur opdoen in Duitslands oudste stad. Zeker samen met gratis toegang tot maar liefst 6 (!) historische objecten zoals musea en andere plaatsen van geschiedkundige waarde: in Saarburg de oude tingieterij (Kulturgießerei), het stadsmuseum genaamd Amüseum en het Mühlenmuseum in de oorspronkelijke Hackenburger Mühle. En in Trier het geboortehuis van Karl Marx aan de Brückenstrasse, het fraaie Rheinisches Landesmuseum en twee oud-romeinse objecten naar keuze zoals de oude stadspoort Porta Nigra, de Kaisertermen, het Amfitheater of de Viehmarkt-Thermen.

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Saarburg. Saarburg is een middeleeuws stadje aan de rivier de Saar met een woeste waterval midden in het centrum. Tip: vroeg arriveren i.v.m. bezoek aan (max.) 3 historische objecten met uw “Saarburger Museumskarte”.
dag 2
Wandeling van Saarburg naar Konz (ca. 21 km/6,5 uur) door het romantische Mannebachtal en langs het kleine Romeinse tempelcomplex Tawern op de Metzenberg (de archeologische site is vrij toegankelijk), vanaf Rosenberg verder over de Moselsteig naar Konz aan de confluentie van de Saar en de Moezel.
dag 3
Wandeling van Konz naar Trier (ca. 18 km/5,5 uur) over de Moselsteig door het mooie Hallenwald. Aan het einde van de wandeling volgt een stijging naar Herresthal en een afdaling van de Markusberg in de richting van de “Römerstadt” Trier.
dag 4
Trier, cultuurwandeling (ca. 6 km, tijdsduur flexibel) door het centrum van de stad naar het indrukwekkende Rheinisches Landesmuseum, het Karl-Marx-haus en een keuze uit de Porta Nigra, het badencomplex Kaiserthermen, het Amfitheater en de Thermen am Viehmarkt.
dag 5
Trier-elk Nederlands of Belgisch station per trein.

details

route: glooiend tot heuvelachtig tijdens de 2 wandeldagen tussen Saarburg en Trier, in Trier vlak. Per wandeldag wordt resp. ca. 21, 18, 6 km afgelegd.

 

accommodatie: middenklasse hotels/pensions. Alle kamers hebben (bad en) douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

 

minimum aantal reizigers: 2.

 

aankomst: dagelijks van 01 januari t/m 31 december.

 

inclusief:

* treinticket van elk Nederlands of Belgisch station-Saarburg/Trier-elk Nederlands of Belgisch station

4 overnachtingen in hotels (2- persoonskamer met (bad en) douche en toilet) op basis van logies/ontbijt

* bagagevervoer

* Duitstalige routebeschrijving en wandelkaart

* Saarburger Museumkarte (entree Amüseum, Mühlenmuseum en Kulturgießerei)

* AntikenCard Trier (entree Rheinisches Landesmuseum en twee oud-romeinse objecten naar keuze zoals de oude stadspoort Porta Nigra, de Kaisertermen, het Amfitheater of de Viehmarkt-Thermen)

* entree Karl Marx- Haus

 

exclusief:

* overige maaltijden

toeslag 1-persoonskamer € 120,-

* zitplaatsreservering € 25,- retour

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer 

overige kenmerken

dog allowed
boek nu
To Top