Rheinsteig 7 dagen per trein

7 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 575,00
Reis PDF boek nu

Tussen Lorely en Koblenz

 
Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Lorch.
Op slechts korte afstand van de Nederlandse grens, door de mooiste natuurgebieden en wijngaarden, loopt de Rheinsteig. Het romantische Rijndal is zonder twijfel een van de fraaiste landschappen van Duitsland. De Rijn slingert zich door een nauwe vallei omgeven door hoge rotsen, wijngaarden en steile beboste heuvels.
 
Via rustieke veldwegen en bospaden, door smalle kloofachtige zijdalen, doorkruist u ontelbare bossen, schaduwrijke dalen en uitgestrekte zonnige wijngaarden. Steeds weer heeft u een prachtig zicht op het altijd levendige Rijndal met zijn vele kastelen en schilderachtige dorpjes.
 
In 2002 werd deze streek door de UNESCO als werelderfgoed erkend. De vruchtbare bodem en zonnige hellingen brengen vermaarde Rijnwijnen voort. De oorsprong van de wijnbouw en de met precisie aangelegde terrassen gaan hier terug tot de Romeinse tijd.
 
Het romantische stadje Sankt Goarshausen en de met de door sagen omgeven "Loreley" zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden. Op vele plaatsen wordt u uitgenodigd voor een proeverij van de overheerlijke witte wijnen uit deze streek. En mocht u een dag niet willen wandelen dan kunt u altijd per trein of boot naar de volgende etappeplaats gaan.
 
En wat te denken van het altijd levendige Koblenz. Een leuke wandelvakantie bestemming, lekker dichtbij en helemaal verzorgd.
Van Koblenz reist u snel en comfortabel per ICE trein naar elk Nederlands of Belgisch station.
 
Rheinsteig
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Lorch am Rhein, aankomst per trein.
dag 2
Lorch am Rhein-Dörscheid (ca. 13 km/4 uur). Vanaf Lorch hoog boven de Rijn met een fantastisch uitzicht op de Rijn via het havenplaatsje Kaub naar Dörscheid.
dag 3
Dörscheid-Sankt Goarshausen (ca. 19 km/5,5 uur). Door weilanden naar Oberwesel. Via het bezoekerscentrum op de Loreleyrots en de burcht Katz naar Sankt Goarshausen.
dag 4
Sankt Goarshausen-Bornhofen (ca. 21 km/6 uur). Via het natuurgebied Filsener Lay wandelt u naar kasteel Liebenstein. Via mooie wandelpaden door het wijngebied bereikt u Bornhofen.
dag 5
Bornhofen-Braubach (ca. 17 km/5,5 uur). Via kasteel Liebeneck, de Dinkelholder molen en kasteel Marksburg komt u in het bezienswaardige stadje Braubach met veel vakwerkhuizen.
dag 6
Braubach-Koblenz(ca. 20 km/5,5 uur). Via de Kupersts klamm en de Deutschen Eck bereikt u het eindpunt van de wandelweek Koblenz waar Moezel en rijn samen komen.
dag 7
Koblenz-elk Nederlands of Belgisch station per trein.

details

route: heuvelachtig met af en toe een korte klim of afdaling. Per wandeldag wordt ca. 13-21 km afgelegd. Hoogteverschillen van 460-700 m.
 
accommodatie: prima middenklasse hotels en gasthofen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
 
 
minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst dagelijks van 4 april t/m 10 oktober
 
 
inclusief :
* treinreis van elk Nederlands of Belgisch station-Lorch(Rhein)/Koblenz-elk Nederlands of Belgisch station
* 6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* wijnproeverij
* bagagevervoer
* gedetailleerde wandelkaart en routebeschrijving
* GPS tracks op aanvraag beschikbaar
 
 
exclusief :
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 159,-
* eventuele lokale toeristenbelasting
* zitplaatsreserveringen trein € 25,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.
 
 
 
verlenging per persoons per nacht 2-pk toeslag 1 pk
Lorch rest € 55,- € 25,-
Lorch 18/5-29/9 € 59,- € 25,-
Koblenz 22/6-16/8 + 9/9-29/9 € 69,- € 35,-
Koblenz overige perioden € 65,- € 35,-
 
Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, de kosten verschillen per accommodatie van € 2,- tot € 5,- per nacht. Dit wel bij boeking doorgeven.
 
 

overige kenmerken

dog allowed
boek nu
To Top