Rennsteig 8 dagen per trein

8 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 718,00
Reis PDF boek nu

De Rennsteig dwars door het Thüringerwald

Een trekker voor de langeafstandswandelaar is de Rennsteig, het oudste langeafstandswandelpad van Duitsland. De Rennsteig is een 168 kilometer lange wandelroute die van Hörschel (een stadsdeel van Eisenach) naar Blankenstein bij de Tsjechische grens loopt.
 
De Rennsteig loopt over de kam van het Thüringer Woud, het Thüringer Schiefergebirge en het Frankenwald. Langs de Rennsteig staan ca. 1300 historische grenspalen, waarvan sommige in de 16e eeuw werden aangebracht. Bijzonder opvallend zijn de 13 Dreiherrensteine (in de volksmond Rennwegsteine genoemd) waarvan er 10 direct langs de Rennsteig zelf staan. De overige grenspalen dateren overwegend uit de 18e eeuw. Daarnaast staan er nog enkele stenen kruizen en gedenktekens.
 
Het huidige verloop van de Rennsteig werd voor het eerst beschreven in 1830 door Julius von Plänckner een topograaf en aanlegger van wegen uit de Thüringse stad Gotha.
 
Eisenach, startplaats van deze wandelvakantie, heeft veel interessante bezienwaardigheden bijvoorbeeld het kasteel de Wartburg, waar Luther verbleef, dat op de Unesco-lijst van werelderfgoed staat.
 
De huidige Rennsteig is verdeeld in 6, 8, 9 of 10 etappes elk met een afstand van een kleine 20 kilometer per dag met een totale wandelduur van 45 uur. De Rennsteig is voor een klein deel onderdeel van het Europese langeafstandswandelpad E10 Warschau-Noordzee.
De wandeklvakantie gaat per trein snel en comfortabel naar Eisenach en terug van Neuhaus naar Nederland of België
 
Rennsteig

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Eisenach, per trein. Mogelijkheid tot het bezoeken van de Wartburg, een prachtig kasteel dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat, eens verblijf en werkplaats van Luther.
dag 2
Hörschel/Eisenach-Ascherbrück (ca. 19 km/5 uur). Een gemakkelijke inloopwandeling via de Clausberg, de Vachaer Stein en Wildensau over de Hohe Sonne naar Ascherbrück.
dag 3
Ascherbrück-Ebertswiese (ca. 25 km/6,5 uur). Omhoog naar de Inselsberg. Op de top wordt u beloond met een prachtig uitzicht. Verder via Grenzwiese naar Ebertswiese.
dag 4
Ebertswiese-Oberhof (ca. 22 km/5,5 uur). De start is op 730 meter. Over grindpaden met enkele lichte stijgingen door het Thüringer Wald naar Oberhof.
dag 5
Oberhof-Frauenwald (ca. 18 km/5 uur). Route naar een houten uitzichtstoren, vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over Suhl. Verder lopend langs idyllisch gelegen weilanden met beekjes en schuilhutten naar Frauenwald.
dag 6
Frauenwald-Masserberg (ca. 19 km/5 uur). Langs de grote Dreiherrenstein, gelegen in het Thüringer Wald, via het Thüringer Schiefergebirge naar Masserberg. Mogelijkheid tot het bezoeken van een van de baden met geneeskrachtig bronwater.
dag 7
Masserberg-Neuhaus am Rennweg (ca. 20 km/5 uur). Over de Rennsteig naar het rustig gelegen Friedrichshöhe. Een extra route is mogelijk naar de bron van de Werra voordat u het eindpunt van deze reis bereikt, Neuhaus am Rennweg.
dag 8
Neuhaus am Rennweg-elk Nederlands of Belgisch station per trein.

details

route: heuvelachtig met af en toe een klim of afdaling. Per wandeldag wordt ca. 17-20 km (1 x 25 km) afgelegd.
 
accommodatie: prima 3- en 4-sterrenhotels/gasthofen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.
 
minimum aantal reizigers: 2
 
aankomst dagelijks van 1 april t/m 31 oktober
 
Extra nacht per persoon   2-pk         toeslag 1-pk   
Eisenach € 51,- € 14,-  
Oberhof € 51,- € 14,-  
Neuhaus € 49,- € 15,-  
Blankenstein € 42,- € 12,-
 
 
inclusief :
* treinticket elk Nederlands of Belgisch station-Eisenach/Neuhaus-elk Nederlands of Belgisch station
* 7 overnachtingen in hotels/gasthofen (2-persoonskamer met bad of douche en toilet)
* treinticket Eisenach - Hörschel (start van de Rennsteig)
* bagagevervoer
* wandel/routekaart
 
exclusief :
* toeslag 1-persoonskamer € 140,-
* toeslag halfpension € 133,- 
* zitplaatsreservering € 25,- (retour) 
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
 
Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, de kosten verschillen per accommodatie van € 2,- tot € 5,- per nacht. Dit wel bij boeking doorgeven.
 
Reisinfo algemeen lees meer.
 
 

overige kenmerken

boek nu
To Top