Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 495,00
Reis PDF boek nu

De scheiding van Eifel en HunsrŁck

Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die: Mosel -†en dŠt is daar haar ťchte naam. En een "Steig" heeft helemaal niets met stijgen en dalen te maken maar betekent in het Duits gewoon (wandel-)pad of - route.†De†Moselsteig volgt afwisselend†de linker- en†de rechteroever; de Moezel is de natuurlijke grens van de†Eifel†en de†HunsrŁck. De landchappelijke variatie†van de route is behoorlijk, temeer omdat de route afwisselend langs de rivier gaat en dan weer hoger door†de heuvels.†Ook de geschiedenis is nooit ver weg, waarbij†de Romeinen de hoofdrol spelen. En rode draad van dit deel van de Moselsteig†is ontegensprekelijk de wijncultuur.†Met†zijn 365 kilometer lengte†behoort de Moselsteig tot de langste langeafstandswandelpaden†van Duitsland.

Beginpunt van deze reis is Trier, Duitslands oudste stad, uit de Romeinse tijd zelfs: Augusta Treverorum. Een prettige†stad ook, compact van omvang, met een mooie binnenstad met een van de mooiste pleinen van het land: de Hauptmarkt. Interessante bezienswaardigheden zijn er ook, zoals de Romeinse stadspoort Porta Nigra, het Rheinisches Landesmuseum en de Romeinse thermen. En natuurlijk veel gezellige horeaca om bijvoorbeeld te genieten van een echte Eifeler Bauernschmaus en een goed glas Bitburg-bier van wel een halve liter.

Vanuit Trier loopt u langs rotsachtige heuvelwanden†over smalle bospaadjes, door bos en wijnbouwland naar Schweich†met adembenemende vergezichten. De volgende etappeplaats†is†Mehring met zijn oude romeinse Villa Rustica. Vanaf het derde traject†wordt het wandelparcours pittiger -†niet voor niets heet dat deel van de Moezel†de Mehringer Schweiz!†Mooi is dat de†fraaiste†etappe aan het†einde zit:†van Leiwen naar Neumagen-Dhron. Die gaat via†het wijnplaatsje†Trittenheim aan een mooie meander†van de Moezel. De route†eindigt†in Neumagen-Dhron met zijn mooie historische centrum met o.a. de†replica van het beroemde†wijnschip waarvan het†origineel zich in het†Landesmuseum van Trier bevindt. Langs†lieftlijke wijnplaatsjes†als Piesport†en†Osann-Monzel wandelt u via†Burg Landshut naar het gezelllig Bernkastel-Kues.

Als u naar Trier reisde per eigen auto, reist u per bus en trein in nauwelijks ťťn uur terug langs de plaatsen en regioīs die u de zes voorafgaande dagen bezocht heeft.

†Deze wandelvakantie†is ook beschikbaar per trein.

moselsteig

van dag tot dag

dag 1
Trier, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Trier ca. 350 km). Breng vooral een bezoek aan de mooie binnenstad met een van de mooiste pleinen van het land: de Hauptmarkt. Interessante bezienswaardigheden zijn er ook, zoals de Romeinse stadspoort Porta Nigra, het Rheinisches Landesmuseum en de Romeinse thermen.
dag 2
Trier-Schweich (ca. 19 km/5 uur) langs indrukwekkende rotswanden, route afwisselend door bos en langs wijnvelden.
dag 3
Schweich-Mehring (ca. 13 km/4 uur) via de Mehringerberg, in Mehring bezoek aan de romeinse Villa Rustica mogelijk.
dag 4
Mehring-Leiwen (ca. 15 km/4 uur). Pittige klim door de Mehringer Schweiz met indrukwekkende vergezichten.
dag 5
Leiwen-Neumagen-Dhron (ca. 14 km/4 uur). De etappe van vandaag is een aaneenschakeling van vergezichten o.a. over de meander (lus) die de Moezel maakt bij Trittenheim.
dag 6
Neumagen-Dhron-Osann-Monzel/Kesten (ca. 18 km/6 uur). Langs wijngaarden en lieflijke wijndorpjes via de Sauerbrunnen.
dag 7
Osann-Monzel/Kesten-Bernkastel-Kues (ca. 14 km/4 uur). Een landschap van afwisselend wijnbouw en bos brengen u tenslotte naar bet historisch Bernkastel/Kues.
dag 8
Bernkastel-Kues, per bus of trein naar de geparkeerde auto in Trier. Vertrek per eigen vervoer.

details

route: afwisselend vlak tot†glooiend en heuvelachtig. Per wandeldag wordt ca. 12-19 km afgelegd.

accommodatie: middenklasse hotels, pensions en†soms wijnboerderijen.† Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is†op basis van logies/ontbijt.†
Minimum aantal reizigers: 2.

Aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december.

inclusief

*†7 overnachtingen in hotels, pensions†en soms†wijnboerdeijen (2- persoonskamer met bad of douche en toilet) op basis van logies/ontbijt

* bagagevervoer

* wandelgids met kaartmateriaal +†routebeschrijving = Offizieller Wanderfuhrer Moselsteig (ISBN 978-3-94779-21-0) zie afbeelding†normale winkelprijs Ä 14,95.

* gratis parkeerplaats in de omgeving van het hotel

exclusief

* toeslag 1-persoonskamer Ä 140,-

* parkeerplaats bij het hotel Ä 6,- per dag

* transfer Bernkastel-Kues naar Trier per taxibus†Ä 35,- deur-tot-deur†(bij boeking reserveren)

* transfer Bernkastel-Kues - Wittlich per bus en Wittlich - Trier per trein ca. 12,- (ter plaatse te betalen)††

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, de kosten verschillen per accommodatie van Ä 2,- tot Ä 5,- per nacht. We verzoeken u dit bij boeking aan ons door te geven.

Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer†

overige kenmerken

boek nu
To Top