Lahn Wanderweg 6 dagen

6 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 385,00
Reis PDF boek nu

Langs de oevers van de Lahn

De streek waardoor de Lahn stroomt, de grens van het Westerwald en de Taunus, ligt op slechts enkele uurtjes rijden vanuit Nederland. Langs de noord- en zuidzijde van de meanderende rivier loopt de Lahnwanderweg: een met aandacht uitgezette wandelroute die perfect gemarkeerd is. De route "loopt" afwisselend beneden dicht bij de rivier en op hogere niveaus met vaak schitterende uitzichten over de Lahn, die zich dan ver beneden u westwaarts richting de Rijn slingert.

Het landschap waardoor zich de wandelroute beweegt, is heel gevarieerd. Op ťťn en dezelfde dag loopt u door boerenlandschap, door loof- en dennenbossen en langs wijnvelden, dichter bij of juist verder weg van de Lahn.

De wat slaperige plaatsjes onderweg kunnen bogen op een verleden dat eerder roemrucht was dan roemrijk. Op veel plaatsen tijdens de wandelvakantie herinneren versterkte vestingen en burchten, al dan niet verworden tot ruÔne, aan roerige tijden in voorbije eeuwen. De Nederlandse link met de regio is het adellijke Huis Oranje-Nassau dat al genoemd werd ten tijde van Willem van Oranje (1544). Het graafschap Diez of Dietz kwam later in handen van de Nassaus. Nassau en Diez zijn het middel- en startpunt van deze wandelroute die daardoor een koninklijk tintje heeft.

van dag tot dag

dag 1
Nassau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Nassau ca. 320 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren in een parkeergarage. Mogelijkheid voor een korte rondwandeling van ca. 8 km.
dag 2
Per trein naar Diez (ca. 30 min.). Diez-Laurenburg (ca. 18 km/6 uur). Vanuit het historische centrum van Diez, afwisselend door agrarisch en boslandschap.
dag 3
Laurenburg-Weinšhr (ca. 10,5 km/3 uur), prachtige route met schitterende vergezichten over het Lahndal. De route brengt u naar het Goethe uitzichtpunt en gaat langs rustieke wijngaarden.
dag 4
Weinšhr-Bad Ems (ca. 16 km/5 uur). Via Nassau langs wijnvelden naar de historische kuurstad Bad Ems.
dag 5
Bad Ems-Lahnstein (ca. 16,5 km/5 uur). Via de Ruppertsklamm en de Romaanse Sint Johanneskerk naar Lahnstein waar de Lahn in de Rijn uitmondt. Lahnstein-Nassau per trein (ca. 30 minuten).
dag 6
Nassau, vertrek per eigen vervoer.

details

route: door heuvels en middelgebergte met regelmatige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ca. 16-19 km afgelegd.
 
accommodatie: prima middenklasse hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension.
 
minimum aantal deelnemers: 2
 
aankomst: dagelijks van 01 januari t/m 31 december 
 
verlenging      
extra nacht l/o 2-pk toeslag 1-pk toeslag hp
elke plaats € 57,-   € 32,- 23,-
 
inclusief
* 5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* pocketguide (routeboekje) en Nederlandse routebeschrijving
* treinkaartjes Nassau-Diez en Lahnstein-Nassau
* gratis parkeerplaats 
 
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 125,-
* toeslag 1-persoonskamer € 160,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
Kinderkorting:
tot en met 4  jaar 90% korting
5 tot en met 11 jaar 70% korting
12 tot en met 13 jaar 40 % korting
In de kamer bij 2 vol betalende reizigers.
 
 
Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, de kosten verschillen per accommodatie van € 2,- tot € 5,- per nacht. Dit a.u.b. wel bij boeking doorgeven.
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

dog allowed
3 bed room
boek nu
To Top