Lahn Wanderweg standplaats 4 dagen per trein

4 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 359,00
Reis PDF boek nu

Koninklijk wandelen in Nassauer Land

Juist achter Koblenz, aan de overkant van de Rijn, stroomt de Lahn die daar de natuurlijke scheiding vormt van het Westerwald en de Taunus. Een rustig heuvellandschap waardoor zich beneden in het dal de rivier beweegt. Beurtelings langs de Lahns noord- en zuidzijde "loopt" de Lahnwanderweg: een met aandacht uitgezette wandelroute die perfect gemarkeerd is. Soms dicht langs de rivier en dan weer over grotere hoogte met vaak schitterende uitzichten over de Lahn en het Naturpark Nassau.

De streek wordt de bakermat van het Huis van Oranje-Nassau genoemd omdat Walram von Laurenburg, door welke gelijknamige plaats u wandelt, daar in de 12e eeuw Schloss Die Laurenburg bouwde. Burg Nassau, bijna even oud, thans deels een ruÔne, doet door zijn markante toren nog sprookjesachtiger aan.

De Deutsche Bahn helpt u deze reis op relaxte wijze uit te voeren: u ontvangt treinkaartjes voor de korte ritten tussen Nassau, waar u verblijft, en de begin- en eindpunten van de wandelingen. De Lahntalbahn die door het dal loopt, kent op de lijn Koblenz-Limburg/Lahn een uurdienst, en de ritjes duren tussen 5 en 10 minuten.

Alle overnachtingen tijdens de wandelvakantie zijn in het stadje Nassau, dus u heeft geen omkijken naar dagelijks in- en uitpakken van bagage. Voldaan na een halve of hele dag wandelen, keert u elke middag terug in het comfortabele Hotel Lahnromantik,†waar u, wellicht na of bij een Zwetchgenbrand (38į) of een witschuimende KŲnigsbacher, een heerlijke avondmaaltijd kunt laten serveren.

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Nassau per trein. Mogelijkheid voor een korte rondwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) in de directe omgeving van Nassau zoals naar de Schleuse Hollerich, de Hohe Lay, het Kaltbachtal of de HŲmberger HŲhe, danwel een rondwandeling door Nassau met o.a. Het Rathaus Adelsheimner Hof, de Burgberg met Burg Nassau, de Grauer Turm, de Pfarrkirche en de 19e eeuwse kettingbrug over de Lahn.
dag 2
Viertšlertour (ca. 19 km/5 uur) vanuit Nassau door het MŁhlbachtal en vervolgens via Singhofen gelegen in het DŲrsbachtal langs/door wijnvelden van o.a. Obernhof. Obernhof-Nassau per trein (ca. 5 min.).

dag 3
Nassau-Laurenburg (ca. 10 min). Wandeling vanaf Laurenburg over de Lahnwanderweg naar Nassau (ca. 18 km/4,5 uur).
dag 4
Nassau-Elk Nederlands of Belgisch station per trein.

details

route: door heuvellandschap met regelmatige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ca. 18-19 km (op de aankomstdag ca. 8 km) afgelegd.†

accommodatie:
Hotel Lahnromantik†
Klein, keurig en comfortabel familiehotel, met een persoonlijke sfeer en ontvangst. Ontbijtruimte/restaurant, barretje, prachtig terras. Alle kamers hebben bad of douche en toilet, tv. De ligging van het hotel is 1 km van het centrum van Nassau, aan de rivier de Lahn. Het hotel heeft een eigen parkeerplaats. Gratis wifi. De verzorging is op basis van halfpension (ontbijt en avondmaaltijd) en 2 x lunchpakket.

minimum aantal reizigers: 1

aankomst: dagelijks van 01 januari t/m 31 december

inclusief
* treinreis elk Nederland/Belgisch station-Nassau v.v.
* 3 hotelovernachtingen in hotel Lahnromantik (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/halfpension
* 2 x lunchpakket (voor de wandelingen op dag 2 en 3) zelf samen te stellen van de ontbijttafel
* treinkaartjes Obernhof-Nassau en Nassau-Laurenburg†
* pocketguide (routeboekje) en Nederlandse routebeschrijving
* indien gewenst: persoonlijke uitleg, met koffie, over de wandelingen bij de VVV (centrum Nasasau) op de aankomstdag

exclusief
* toeslag 1-persoonskamer Ä 76,-
* zitplaatsreservering Ä 25,- (retour)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, a.u.b. melden bij boeking, extra kosten i.v.m. schoonmaak ca. Ä 8,- per dag.

Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

dog allowed
kinderkorting
3 bed room
boek nu
To Top