Grimmsteig 6 dagen

6 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 280,00
Reis PDF boek nu

De Grimmsteig in sprookjesland 

 
Tot de bekendste Duitse literatuur behoren de sprookjes van Jacob en Wilhelm Grimm. Hun boek Kinder- und Hausmärchen werd in 1813, dus ruim 200 jaar geleden, voor het eerst uitgegeven. De gebroeders Grimm hebben maar liefst 200 verhalen bedacht en opgeschreven, deels uit eigen fantasie maar ook uit overlevering. Een greep uit hun bekendste werken: Roodkapje, Sneeuwwitje, De wolf en de zeven geitjes, Assepoester, Hans en Grietje.... De bakermat van de Grimms is Kassel, een middelgrote Duitse stad aan de rand van het wandelgebied, dus het Museum Grimmwelt is eventueel goed te bezoeken op de heen- of terugreisdag.
 
De wandelvakantie start in de stille omgeving van het dorpje Nieste, iets buiten Kassel en maakt een grote wandellus door het Naturpark Meissner-Kaufunger Wald. De streek wordt ook de Grimm-Heimat genoemd omdat de Grimms een tijd in Kassel woonden en werkten. Het landschap is flink heuvelachtig met toppen die tot ca. 500 meter gaan; dagelijks maakt u enkele stijgingen en dalingen die een kwartiertje of iets langer kunnen duren. De streek is stil, de dorpjes zijn klein, en de - weinig - mensen die er wonen heel vriendelijk.
 
In Nieste wordt u vriendelijk ontvangen en krijgt u nog enige uitleg over het wandelprogramma. Indien u per trein reist, verzorgen de mensen daar ook de transfer vanaf het station (Bahnhof Kassel Wilhelmshöhe) v.v. Uw koffers worden uiteraard steeds nagebracht naar het volgende verblijf. Indien u kiest voor half- pension, dus ontbijt en avondmaaltijd is dan inbegrepen, ontvangt u vouchers en kunt u dan een keuze maken uit verschillende restaurants in de overnachtingsplaats. 
 

van dag tot dag

dag 1
Nieste, aankomst per eigen vervoer. Gratis parkeren. Verblijf in een appartement in het rustige dorp.
dag 2
Wandeling Nieste-Söhrewald (ca. 20 km/6 uur) via het vakwerkplaatsje Oberkaufungen. De gemeente Kaufingen is trots op een vroegere heilige bewoonster: de maagd Cunegonde van Luxemburg, echtgenote van Hendrik II van Duitsland en zo keizerin van het Heilige Roomse Rijk.
dag 3
Wandeling Söhrewald-Hessisch Lichtenau (ca. 20 km/6 uur) door het kloofdal van het riviertje de Söhre met rotsachtige kloofwanden. Het plaatsje Hessisch Lichtenau heeft een historische Altstadt en het Frau Holle Museum (“Holeum”) en praalt met een volledig intacte stadsmuur en prachtige vakwerkhuizen. Transfer (indien gewenst; inbegrepen) naar Velmeden.
dag 4
Transfer (indien gewenst; inbegrepen) naar de voet van de berg Hohe Meissner, “De koning van Noord-Hessen”. Wandeling (ca. 20 km/6 uur) rondom de berg en via het Meissner Wald terug naar Vermeden. De bergtop heette oorspronkelijk de “Weißner” vanwege het topje met sneeuw tot ver in de lente. "Als Vrouw Holle de kussens schudt, dan sneeuwt het" alsdus de gebroeders Grimm! De Hoher Meißner is het domein van Vrouw Holle. De wandelpaden zijn uit rotsen gehouwen en werden gebruikt door arbeiders in de bruinkoolwinning.
dag 5
Wandeling (ca. 25 km/7 uur) door het Kaufunger Wald met prachtige uitzichten, door “Het land van Repelsteeltje”, langs de Obermühle en door “Het land van de betoverde drie zussen”, vervolg van de route door het Gläsnertal naar Nieste.
dag 6
Vertrek per eigen vervoer.

details

route: heuvelachtig, wandelingen met stijgingen en dalingen (max. ca. 15 min.) tussen 50 en 100 meter. Per wandeldag wordt ca. 20-23 km afgelegd in ca. 6-7 uur.

 

accommodatie: u verblijft in kleine familiehotels (4x) en in Nieste in een appartement (1x). Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.

 

minimum aantal reizigers: 2

 

aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december

 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
extra nacht 2 pk toeslag 1pk toeslag halfpension
Alle plaatsen € 50,-   € 25,-  € 21,-

inclusief

* 5 overnachtingen in hotels/appartement (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gratis parkeerplaats
* transfers Hessisch Lichtenau-Velmeden en Velmeden-Hohe Meissner  (indien gewenst)

 

exclusief
* toeslag halfpension € 106,-
* toeslag 1-persoonskamer € 132,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten 
 
Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, de kosten verschillen per accommodatie van € 2,- tot € 5,- per nacht. Dit wel bij boeking doorgeven.

 

Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

dog allowed
3 bed room
boek nu
To Top