Eifelsteig noord 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 509,00
Reis PDF boek nu

Hohes Venn, Monschau en Rurstausee

 

Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!

 

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aken en Trier. Het eerste, en voor Nederlanders meest dichtbije, deel kent alleen maar klinkende namen… De hoogvlakte Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits-sprekend België meepikt. Monschau, het door Nederlanders veel bezochte Eifel- stadje, waar het door-de-week gelukkig rustiger is dan in het weekend. Het National Park Eifel, hoewel de Eifel één groot park lijkt, is alléén het noordelijkste deel zo door de regering aangewezen. De Rurstausee, het stuwmeer van de Rur (Roer - jawel die van Roermond!) zo prachtig in de heuvels van dat nationale park ingebed. Markant is dat de wandelroutes in deze Eifelsteig-reis vaak dicht langs riviertjes gaan: de Rur, de Urft en de Olef.

 

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

 

De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 verschillende individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen) en zuid (8 dagen).

Deze wandelvakantie is ook te boeken per trein

 
 eifelsteig

van dag tot dag

dag 1
Aken, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Aken ca. 200 km). Overnachting in Aken of Kornelimünster (gem. Aken).
dag 2
Wandeling (ca. 14 km/4,5 uur) van het officiële startpunt van de Eifelsteig Kornelimünster naar Roetgen via de bijna 100 jaar oude stuwdam in de Dreilägerbach.
dag 3
Wandeling (ca. 17 km/5 uur) van Roetgen naar Monschau via de Hohes Venn (Hoge Venen) in België met de uit 1338 daterende kluizenaarsnederzetting Reinartzhof, nu een kapel, midden in het bos en het veen.
dag 4
Wandeling (ca. 24 km/7 uur) van Monschau naar Einruhr aan de Rurstausee via Höfen met de Eifeltor-Ausstellung (informatiecentrum National Park Eifel) en Weisses Kreuz met een prachtig uitzicht over het dal van de Rur.
dag 5
Wandeling (ca. 21 km/6,5 uur) van Einruhr naar Gemünd met uitzichten over de Rurtal- en Urfttal-Stausee en langs de voormalige “NS-Ordensburg” Vogelsang, militair opleidingscentrum van 1936-1939, later basis van het Belgische leger, thans als museum te bezoeken (deels nog in ontwikkeling).
dag 6
Wandeling (ca. 17 km/2,5 uur) van Gemünd naar Kloster Steinfeld (Urft) met een romaanse basiliek uit 1146.
dag 7
Wandeling (ca. 23 km/6,5 uur) van Kloster Steinfeld via Nettersheim naar Blankenheim. Op verschillende punten gerestaureerde delen van het 2000 jaar oude Romeinse waterleidingsysteem dat Keulen/Colonia 100 km verder (!) van Eifel-water voorzag. Route deels door het dal van de Urft.
dag 8
Blankenheim-Aken (naar de geparkeerde auto) per trein (niet inbegrepen). Vertrek per eigen vervoer.

details

route: heuvelachtig (ca. 250-600 m.), routes wisselend over hoogvlaktes en door rivierdalen, daartussen soms korte maar stevige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 19 km afgelegd.

 

accommodatie: middenklasse hotels/pensions  Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt, en lunchpakket op de wandeldagen. 

 

Minimum aantal reizigers: 2

 

Aankomst: dagelijks van 01 januari t/m 31 december.

 

inclusief

* verblijf in 2- persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van logies/ontbijt

* 6 x lunchpakket (op de wandeldagen)

* bagagetransfers

* gedetailleerd routeboek: Eifelsteig met routekaarten en GPS tracks

 

exclusief

* overige maaltijden

* toeslag 1- persoonskamer € 123,-

* toeristenbelasting

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 

 

 

 

 

 

 

 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top