Taubertal-Radweg standplaats 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 462,00
Reis PDF boek nu

Fietsreis†langs de Tauber door het "liebliches Taubertal"†vanuit Bad Mergentheim

Deze standplaatsfietsreis gaat door het dal van de rivier de Tauber.†U fietst over de Taubertal-Radweg die bestaat uit vlakke weggetjes en paden. In de directe omgeving van Bad Mergentheim†vindt u vele bezienswaardigheden van grote cultuurhistorische waarde. Onder andere het renaissance kasteel Weikersheim en het gotische altaar in Creglingen. Onderweg heeft u de mogelijkheid diverse burchten en kastelen te bezichtigen die in de kleurrijke bouwstijlen van barok en rococo zijn uitgevoerd. De rustige omgeving van het groene natuurgebied wordt afgewisseld met bezienswaardige†stadjes.†

Bad Mergentheim

Standplaats Bad Mergentheim is een kuuroord, en zeer geschikt als uitgangspunt voor een fietsvakantie. De plaats ligt†midden in de regio Franken in Baden-WŁrttemberg.†
Het verblijf is in het rustig gelegen 4 sterren hotel Edelfinger Hof†in het kuuroord Bad Mergentheim op 3 kilometer van het Kurpark..

van dag tot dag

dag 1
Bad Mergentheim, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Bad Mergentheim ca. 540 km). Gratis parkeerplaats bij het hotel.
dag 2
Bad Mergentheim-Schloss Weikersheim-Bad Mergentheim (ca. 36 km/3 uur). Vanuit Bad Mergentheim over de Taubertal-Radweg langs de rivier de Tauberdoor het Kurpark van Bad Merentheim. Vervolgens via Igersheim naar Weikersheimvoor een bezoek aan het Renaissance kasteel. Het park van het kasteel behoort tot de mooiste tuinen van Badem-WŁrttemberg. Ook het kasteelmuseum is een bezoekje waard. aansluiten retour naar het hotel.
dag 3
Bad Mergentheim-RŲttingen-Bad Mergentheim (ca. 37 km/3 uur per fiets + 27 minuten per trein). Vanuit het hotel via Tauberrettersheim door wijngaarden naar RŲttingen. De terugreis op de fiets naar Weikersheim en per trein van Weikersheim naar het hotel in Bad Mergentheim.

dag 4
Bad Mergentheim-Wertheim-Bad Mergentheim (ca. 45 km/4 uur per fiets + 41 minuten per trein).
Op het fietspad door het Tauberdal via Lauda en KŲnigshofen naar ga Wertheim, waar de rivieren de Tauber en de Main samenkomen. Terug met de trein naar Edelfingen.
dag 5
Bad Mergentheim (ca.6 km/0,5 uur). Over het fietspad naar de Solymar-Therme in Bad Mergentheim (10.500 m≤ wellness)
dag 6
Bad Mergentheim-Boxberg-Bad Mergentheim (ca. 30 km/2,5 uur) Over smalle weggetjes door het prachtige Kirnautal naar Boxberg.
dag 7
Bad Mergentheim-Hohenloher Ebene-Bad Mergentheim (ca. 46 km/4 uur). Door boomgaarden naar Hachtel; licht stijgend naar Herbsthausen (een korte pauze in het proeflokaal van de lokale brouwerij) en Adolzhausen. Van Adolzhausen naar Niederstetten, met een mooie binnenstad.
Vervolg daarna de fietstocht op de "Hohenloher Residenzenweg" -
door weilanden en de plaatsen Vorbachzimmern en Hagen - na Laudenbach een
wandeling naar mooie (hhoggelegen) kerkje. Vervolgens via Weikersheim terug naar het hotel.

dag 8
Bad Mergentheim, vertrek per eigen vervoer.

details

route: overwegend vlak†over een geasfalteerd en vrijliggend fietspad††(Taubertal-Radweg) en over rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 20-55†km afgelegd.
accommodatie:†4-sterrenhotel Edelfinger Hof. Prachtig hotel op 3 kilometer van het Kurpark Bad Mergentheim. Het hotel heeft een restaurant, bar, terras, weinstube en†sauna.†De†ruime kamers hebben bad of douche en toilet, fŲhn,†safe, minibar, TV, radio.†De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (3-gangen diner of buffet).
minimum aantal reizigers: 1
aankomst op zondag van 3 mei†t/m 11†oktober
inclusief
* 7 overnachtingen in 4-sterrenhotel†Edelfinger Hof (1- of 2- persoonskamer met bad of douche en toilet) halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangen diner)
* gebruik sauna
* entree (4 uur) Solymar-Therme Bad Mergentheim
* entree Deutschordens museum
* rondleiding en wijnproeverij bij de wijmakers van Beckstein
* 2 x treinticket volgens programma
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige†routebeschrijving
* gebruik van fietstas (1 x per kamer) (ook bij eigen fietsen)
* gratis parkeerplaats bij het hotel
exclusief
* overige maaltijden
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen Ä 72,-
* huur e-bike Ä 160,-
* toeslag 1-persoonskamer Ä 98,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
* toeristenbelasting Ä 1,90 per persoon per nacht (ter plaatse bij de receptie van het hotel te betalen)
kinderkorting
t/m†12 jaar gratis bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers, van 13 t/m 14 jaar†50% korting per persoon.†
Reisinfo individuele reizen lees meer

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top