Schwarzwald 7 dagen per trein

7 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 698,00
Reis PDF boek nu

Koekoeksklokken en Schwarzwalder Kirschtorte

 

Elk gebied heeft zo zijn specifieke gewoonten en gebruiken en soms wordt met nadruk melding gemaakt van aldaar gedane vondsten. Het Schwarzwald "claimt" in dat verband de koekoeksklok,de bolhoed en natuurlijk de Schwarzwalder Kirschtorte. Het gebied heeft dichte bossen met loof- en dennenbomen, afgewisseld met lieflijke stadjes en dorpen met vakwerkhuizen. Tussen de dorpen liggen rustige asfaltweggetjes maar ook steeds vaker kent Schwarzwald vrijliggende fietspaden.

 

Südschwarzwald-Radweg 

Het Schwarzwald is een schilderachtig fietsgebied vanwege de combinatie van dichte bossen en vele riviertjes, groot en klein, die zich door de dalen slingeren. De Südschwarzwald-Radweg, die u grotendeels volgt, zoekt zo veel als mogelijk die dalen op. Onderweg ziet u regelmatig vrij in het weiland staande boerenhoeves en -schuren met het typische uiterlijk van het Schwarzwald en overig Baden-Würtemberg: een monumentaal front met grote balkons en een sterk overhellend dak in verband met de sneeuw in de winter.

 

Als u van lekker eten houdt dan wordt Schwarzwald uw favoriet, met een keuken die puur en eenvoudig maar tegelijk ook heel smaakvol is. Kies beslist onderweg in een Stube iets lokaals van de menukaart zoals Bauernbrot met spek of Schwarzwälderschinken met Spätzle, en les de dorst met een Kirschwasser of een groot glas Waldhaus-bier. 

U reis snel en comfortabel per ICE-trein van elk NS station of elk Belgisch station naar Freiburg en terug.

 
 
 
 
 
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Freiburg, per trein. Freiburg staat te boek als de zonnigste en warmste stad van Duitsland. In het gezellige centrum moet u zeker een bezoek brengen aan de Münster (116 m.), de in gotische stijl gebouwde kathedraal van het bisdom Freiburg.

dag 2
Freiburg-Bonndorf (ca. 40 km/4 uur). Eerst naar Kirchzarten waar u per trein (€ 10,- pp) naar Titisee wordt gebracht. Per fiets verder naar Bonndorf met haar barokke kasteel en Japanse tuin.

dag 3
Bonndorf-Waldshut-Tiengen (ca. 50 km/5 uur). Route tot Wutachdal over een hoogvlakte waar u een indrukwekkende spoorbrug passeert die tot de Sauschwänzlespoorlijn behoort, nu onderdeel van een museumspoor.
dag 4
Waldshut-Tiengen-Basel (ca. 50 km/5 uur). Mooie route door het Rijndal dat het Schwarzwald scheidt van de Jura. Route via het oude Laufenburg, deels in Zwitserland en Duitsland gelegen. Verder naar Bad Säckingen met een 15e eeuwse overdekte houten brug: de Holzbrücke, de grootste in zijn soort, en het Zwitserse Kaiseraugst met de opgraving van de oude Romeinse nederzetting Augusta Raurica. Per trein (inclusief) verder van Rheinfelden naar Basel met haar gezellige Altstadt.

dag 5
Basel-Badenweiler/Müllheim (ca. 50 km/4,5 uur) langs de rand van het Zwarte Woud en de Isteiner Klotz met steile rotsen als uitzicht.
dag 6
Badenweiler/Müllheim-Freiburg (ca. 45 km/4 uur). Route door de wijngaarden van het Markgrafenland, tussen het Schwarzwald en de Vogezen door. Freiburg heeft door de vele kanaaltjes in het oude centrum een typische charme.

dag 7
Freiburg, verlenging of vertrek per trein naar elk Nederlands of Belgisch station.

details

route: merendeels vlak en soms licht-heuvelachtig vooral op dag 1 en 2. Twee steile etappes kunt u per trein overbruggen. Trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 45 km afgelegd.
 
accommodatie: goede *** hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt.
  
minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst: op vrijdag en dinsdag van 1 mei t/m 4 oktober
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
verlenging    
extra nacht l/o per persoon 2-pk toeslag 1-pk
Basel € 85,- € 20,-
Freiburg € 60,- € 20,-
Overige plaatsen € 55 € 25,-
 
 inclusief
* treinreis van elk Nederlands of Belgisch station naar Freiburg vv
* 6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* treinticket Rheinfelden-Basel incl. fiets
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
  
 exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 169,-
* treinticket Kirchzarten-Titisee incl. fiets ca. € 10,-
* huurfiets met 7 of 24 (naar keuze) versnellingen € 79,-
* elektrische fiets € 195,-
* zitplaats reserveringen in de trein € 25,-
* eventuele toeristenbelasingen zijn niet in de reissom inbegrepen.
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer
 
Deze reis is ook verkrijgbaar per eigen vervoer

overige kenmerken

boek nu
To Top