Moezel Metz Koblenz 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 651,00
Reis PDF boek nu

De mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz

 
 
Het kost slechts minder dan vier uur om naar de Franse plaats Metz te reizen voor een tocht door het bekendste wijngebied van Duitsland. De opmerking "het is dichtbij, maar het lijkt of je ver weg bent" is hier zeker op zijn plaats.
 
Neem de tijd om de lieflijke Moezel-streek te verkennen vanaf Metz tot in Koblenz, waar Moezel en Rijn samenvloeien. De heuvels langs de rivier zijn bedekt met wijnstokken waaraan de druiven stoven in de zon en rijpen tot de oogst in oktober. Wie heeft nog niet de heerlijke wijnen geproefd die uit dit gebied komen?
 
Toch is deze fietsreis niet alleen een aanrader voor wijnliefhebbers. Het glooiende landschap met haar begroeide heuvels, doorsneden door de meanderende rivier, nodigt een ieder uit tot een ontdekkingstocht per fiets. Misschien wilt u de omgeving ook eens vanaf het water bekijken? Dan kunt u vanuit diverse plaatsen een boottochtje maken.
 

Start in Metz

Vanuit Metz, prachtig gelegen aan de Mosel, in het noordoosten van Frankrijk start de route over het nieuwe fietspad: Véloroute Charles de Téméraire naar het drielandenpunt Duitland/Luxemburg en Frankrijk. Onderweg kunt u in gezellige plaatsjes als Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach en Cochem heerlijk lunchen onder het genot van een glaasje wijn. Dat wordt compleet genieten!
 
Deze reis is ook beschikbaar met trein
 
 
 Moezel fietsvakantie
 

van dag tot dag

dag 1
Metz, aankomst per eigen vervoer. Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het ****hotel in Metz. Mogelijkheid tot het bezoeken van het centrum van Metz.
dag 2
Metz-Perl (ca. 65 km/5,5 uur). Vanuit Metz over het nieuwe fietspad "Véloroute Charles de Téméraire" tot het drielandenpunt van Duitsland/Luxemburg en Frankrijk. Verder naar Perl gelegen aan de Moselpromenade. De route kan ingekort worden door het traject Metz-Thionville (ca. 28 km)per trein af te leggen. In dat laatste geval is uw dagroute slechts 37 km lang.
dag 3
Perl-Trier (ca. 42 km/4 uur). Via het kasteel van Thorn met zijn historische toren naar Grevenmacher met zijn vlindertuin. Via Oberbillig en Konz naar Trier. Boottocht (ca. 1 uur) vanuit Trier (inclusief).
dag 4
Trier-Trittenheim (ca. 40 km/4 uur). Via Schweich en Longuich, met de restanten van de romeinse burcht Villa Urbana, naar Trittenheim. Idyllisch gelegen door talrijke wijngaarden. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Laurentiuskapelle.
dag 5
Trittenheim-Traben Trarbach (ca. 53 km/5 uur). Met de slingerende Moezel aan uw zijde fietst u door schilderachtige wijnbergen naar Bernkastel-Kues. Al fietsend ziet u Burg Landshut aan de rechterzijde en de mooie vakwerkhuizen van Kues. Na een bezoekje aan het Wijnmuseum verder naar Traben-Trarbach.
dag 6
Traben Trarbach-Cochem (ca. 59 km/5 uur). Door het wijnbouwgebied van Zell am Mosel naar Bullay en Bremm. Bremm ligt aan de voet van de steilste wijnberg van Europa, de Calmonts. Verder via Beilstein naar Cochem.
dag 7
Cochem-Koblenz (ca. 49 km/4,5 uur). Na een bezoek aan de Reichsburg verder naar Klotten en Treis-Karden. Via Moselkern met zijn Burg Eltz naar Hatzenport en vervolgens via Kobern-Gondort naar Koblenz.
dag 8
Koblenz, Verlenging of transfer* vanaf het hotel naar de geparkeerde auto in Metz. Terugreis per eigen vervoer.
* per bus op zaterdag van 6 juli tot en met 31 augustus (toeslag € 25,-). Overige dagen per trein (inclusief).

details

route: overwegend vlak met soms lichte stijgingen. Per fietsdag wordt ca. 42-65 km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes direct langs de rivier.
 
accommodatie: prima 3- en 4-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in Trier en Koblenz.

minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst elke vrijdag en zaterdag van 31 mei t/m 14 september
  
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen , of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
  
verlenging (per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk
Trier € 64,- € 29,-
Koblenz € 61,- € 29,-
               
inclusief
* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gebruik dubbele fietstas
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* rondvaart in Trier 1 uur
* parkeerplaats
* entree Reichsburg Cochem
* transfer terug van Koblenz naar Metz per trein**. 
** per bus op zaterdag van 6 juli tot en met 31 augustus (toeslag € 25,-). Overige dagen per trein (inclusief).
 
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 189,-
* toeslag 1-persoonskamer € 194,-
* huurfiets met (naar keuze) 7 of 21 versnellingen € 68,-
* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 150,-
* transfer eigen fiets per bus terug naar Metz € 24,- (bij boeking doorgeven)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
tip
U kunt naar keuze naar Koblenz (i.p.v. Metz) reizen, daar bij het hotel de auto parkeren (gratis) en per trein (inclusief) naar Metz reizen.
 
kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, vanaf 12 jaar  25% korting (max. 1 kind op de kamer bij twee volbetalende reizigers)

overige kenmerken

boek nu
To Top