Moezel standplaats 8 dagen per trein

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 675,00
Reis PDF boek nu

De Mosel-Radweg vanuit hotel Petry†

Per ICE-trein reist†u snel en comfortabel naar Treis- Karden en terug. Het vlakke tot heuvelachtige†landschap aan weerszijden van de†rivier de Moezel†nodigt uit om†ontspannend te fietsen. Dat komt deels omdat het fietspad langs de Moezel, die de Mosel Rad Weg wordt genoemd, nauwelijks hoogteverschillen kent. Meestal loopt het pad tussen de rivier en de doorgaande weg, maar wel op ruime afstand daarvan verwijderd.†Aan de sterk kronkelende Moezel liggen, omgeven door akkers met druivenstokken,†gezellige wijnstadjes zoals Bernkastel-Kues, Cochem, Traben-Trabach en Dieblich. U fietst dus steeds vlakke stukken maar heeft het heuvellandschap als constant decor. Uitzondering is de fietstocht†naar Burg Eltz, dat hoog boven de rivier ligt maar waar het fraaie uitzicht veel zal vergoeden!

Koblenz

Koblenz is een oude historische stad met tal van bezienswaardigheden in de mooie Altstadt, vooral kerken. Aan de overkant van de Rijn ligt Fort†Ehrenbreitstein, een van de grootste vestingburchten van Europa. In Koblenz ligt op het punt†waar de Moezel en de Rijn samenstromen het Deutsches†Eck: een scherpgevormd droehoekig schiereiland in de rivier met daarop†een Nationaal† Monument van Duitse Eenheid, maar dan van een eerdere uit 1871!
De dagetappes van deze fietsreis zijn relatief kort zodat u voldoende tijd heeft voor bezienswaardigheden†- en horeca! - onderweg. Bijkomend†voordeel is dat een aantal treinkaartjes zijn inbegrepen, zodat u bijvoorbeeld eerst naar een stad zoals Koblenz of TrabenTrarbach†kunt fietsen, daar op uw gemak rond kunt kijken en met de trein†kunt terugreizen naar het hotel. Fietsen mogen worden meegenomen in Duitse treinen.
Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer
moezel fietsreis

van dag tot dag

dag 1
Per trein van elk Nederland of Belgisch station naar Treis-Karden.
dag 2
Treis-Karden - MŁnstermaifeld en Burg Eltz v.v. (ca. 41 km/4 uur). Via de Mosel Radweg naar MŁden, Moselkern en Hatzenport en langs de Schrumpfbach naar Metternich en het stadje MŁnstermaifeld dat middeleeuwse verdedigingstorens heeft. Dan verder naar Burg Eltz (dagelijks te bezichtigen), een van de meest tot de verbeelding sprekende kastelen van Duitsland, zoals in een sprookje. Via het Eltztal over de Mosel Radweg terug naar het hotel.
dag 3
Treis-Karden - Moselschleifen (ca. 68 km/6 uur en 45 km/52 min per trein). Eerst per trein (elk uur mogelijk) naar Traben-Trabach en vervolgens fietstocht langs de Moezel via Zell an der Mosel, Bullay en Nehren. De route is in te korten met 10 km door Cochem-Treis Karden per trein (ca. 8,50).

dag 4
Treis-Karden - Koblenz v.v. (ca 40 km/4 uur per fiets + 37 min per trein). Via de Mosel Radweg langs enkele burchten en het plaatsje Brodenbach met Burg Ehrenburg naar Koblenz, stadsbezoek mogelijk. Per trein terug naar het hotel.


dag 5
Treis-Karden - Cochem v.v. (ca. 52 km/4,5 uur) Via Pommern en Klotten naar Cochem. In Cochem is een bezoek aan de Reichsburg inbegrepen. Via Ernst en Mesenich terug naar Treis-Karden.
dag 6
Per trein of eigen vervoer naar Trier, Duitslands oudste stad, uit de Romeinse tijd (Augusta Treverorum). Een mooie binnenstad met een van de mooiste pleinen van het land: de Hauptmarkt. Interessante bezienswaardigheden: de Romeinse stadspoort Porta Nigra, het Rheinisches Landesmuseum en de Romeinse thermen. In Trier is ook veel gezellige horeca aanwezig.
7.dag
Treis-Karden - Bad Salzig- Treis-Karden (ca. 51 km/4 uur en 74 min per trein). Per trein naar Koblenz. Op de fiets over de Rhein-Radweg langs Schloss Stolzenfels naar Boppard en Bad Salzich. Mogelijkheid van Bad Salzich per boot naar de Lorely te varen (ca. Ä 30,- ter plaatse te betalen). Terug per fiets naar Koblenz en per trein naar Treis-Karden.
8.dag
Per trein van Treis-Karden naar elk Nederlands of Belgisch station.

details

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en deels vrijliggende fietspad langs de river de†Moezel.†Per fietsdag wordt†ca. 40-68 km afgelegd.†4 keer kunt u gebruik maken van lokaal treinvervoer (fietsen mogen mee in de trein) heen of terug.
accommodatie: u†verblijft in†het 4-sterren superior Schloss-hotel†Petry†in het centrum van Treis-Karden op basis van halfpension (logies met ontbijt en diner).
Het Schloss-hotel beschikt over een†restaurant, bar, cafť, wellnesruimte met sauna, turks bad en fitness. Alle kamers hebben†bad of douche en toilet, radio en tv.
kinderkorting: 0 t/m†5 jaar gratis,†6 t/m 11 jaar 50% korting,†12 t/m†16 jaar 25% korting†(max. 2 kinderen bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers) 17 jaar of ouder, korting 3de en/of 4de bed, 25% per persoon.
†††
minimum aantal reizigers: 1†
aankomst†elke zondag van 19†april t/m†11 oktober
inclusief:
* elk Nederlands of Belgisch station-Treis Karden v.v per trein
*†7 overnachtingen†in het 4-sterren superior Schlosshotel†Petry†in een 2-persoonskamer met bad of douche/toilet
*†7 x halfpension: ontbijt (uitgebreid ontbijtbuffet) + diner (3-gangen diner)
* treinticket Koblenz - Treis-Karden en†Traben-Trarbach - Treis-Karden en retour Treis-Karden-Koblenz
* dubbele fietstas
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer Ä 125,-
* huurfiets met 7 of 21†versnellingen (naar keuze, bij boeking doorgeven) Ä 72,-
* huurfiets E-bike Ä 160,-
* zitplaatsreservering Ä 25,- retour
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top