Lahn Radweg 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 499,00
Reis PDF boek nu

Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley

Vlak bij de bron van de Lahn begint een prachtig fietspad: de Lahnradweg. De Lahn is totaal 200 km lang en slingert zich van het Rothaargebergte door het Wittgersteinerbergland naar de Rijn. Onderweg worden beschermde natuurgebieden aan de oevers van de Lahn afgewisseld met schilderachtige dorpen en kleine stadjes.

De tocht begint in de historische universiteitsstad Marburg met zijn beroemde Elisabethkirche. Vervolgens fietst u verder naar de Goethe-stad Wetzlar, Weilburg en Limburg met de beroemde Dom van Limburg aan de Lahn. Een bezoek aan het klooster van Arnstein is zeker de moeite waard voor u verder fietst naar Bad Ems, een van de mooiste kuuroorden van Duitsland. Aan het einde van de reis maakt u per fiets een tocht naar de Loreley en vaart†dan verder via Sankt Goar naar†Koblenz waar de reis eindigt.

De fietsroute is steeds dichtbij de Lahn en is daardoor vlak, met de heuvels links en rechts als decor.

Deze reis is ook mogelijk per trein <klik hier>

van dag tot dag

dag 1
Marburg, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Marburg ca. 420 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze tegen betaling (ca. Ä 3,- per dag) parkeren bij het hotel of gratis op een openbare parkeerplaats in de directe omgeving.
dag 2
Marburg-Wetzlar (ca. 54 km/5 uur). Over het Lahnfietspad via Cappel en Lahnau naar Wetzlar met zijn mooie Domkerk en een interessante middeleeuwse binnenstad.
dag 3
Wetzlar-Weilburg (ca. 40 km/5 uur). Over de oude stenen brug vanuit Wetzlar naar de ijzermijn Fortuna, hier is nog te zien hoe vroeger ijzererts gewonnen werd. Vervolgens door een prachtig natuurgebied naar Weilburg met een markant kasteel dat hoog boven de Lahn uit torent.
dag 4
Weilburg-Limburg (ca. 40 km/4,5 uur). Route langs de Lahn tussen de Taunus en het Westerwald. Via Aumenau en Runkel naar Limburg aan de Lahn met zijn beroemde Dom.
dag 5
Limburg-Bad Ems (ca. 47 km/4,5 uur of 36 km/3,5 uur). Door een prachtig landschappelijk gebied van Diez naar Balduinstein. Het traject kan ingekort worden (11 km) door per trein van Balduinstein naar Obernhof te reizen (niet inbegrepen). Via het klooster Arnstein en de burcht bij Nassau fietst u naar het kuuroord Bad Ems.
dag 6
Bad Ems-Braubach/Koblenz (ca. 17 of 46 km/ 2 of 4 uur). Eerst 12 km langs de Lahn tot de monding in de Rijn. Een extra traject van 29 km is mogelijk via Boppard en St. Goar naar de Loreley. Het is ook mogelijk om met de lift naar boven te gaan. Per schip terug naar Braubach/Koblenz.
dag 7
Braubach. Transfer per bus (vertrek 09.00 uur, duur ca. 2,5 uur) of trein naar de geparkeerde auto in Marburg met aansluitend terugreis.

details

route: overwegend vlak met twee†lichte stijgingen (dag 5, 1 stijging kunt u mijden per trein). Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 32- 54†km afgelegd. De route voert grotendeels over fietspaden en rustige weggetjes direct langs de rivier.
accommodatie:†het verblijf is†in†hotels (landelijk gelegen). Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. <hotellijst>
minimum aantal reizigers: 1
aankomst dagelijks van 18†april†t/m 11 oktober.
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
verlenging per persoon
2-pk l/o toeslag 1-pk
Marburg Ä 49,- Ä 20,-
Braubach Ä 47,- Ä 16,-
Koblenz Ä 49,- Ä 30,-
††††††††††† ††††††
†inclusief
* 6 overnachtingen in hotels†(2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* boottocht op dag 6
exclusief
* overige maaltijden
*†toeslag 1-persoonskamer Ä 113,-
* huurfiets met naar keuze 7 of†27†versnellingen Ä 70,- †
* huur elektrische fiets††Ä 180,-
* transfer†Koblenz-Marburg per bus Ä 60,- incl. transport eigen fiets (dagelijks om 09.00 uur, duur ca. 2,5 uur)
* transfer†Koblenz-Marburg per trein Ä 25,- (ter plaatse te boeken/betalen)
* parkeerplaats in Marburg
* toeristenbelasting
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

kinderkorting
3 bed room
boek nu
To Top