Fietsvakantie Unstrut Radweg 7 dagen per trein

7 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 668,00
Reis PDF boek nu

Fietsvakantie door Thüringen en Saksen Anhalt

 
Bier is een van de ikonen ven Duitsland. Maar toch is Duitsland, naast bijvoorbeeld Frankrijk, ook een wijnland om trots op te zijn. Klinkende namen zijn Rhein, Ahr en Mosel. Bij het grote publiek minder bekend - maar daardoor des te meer bemind! - is Saale-Unstrut. Die regio, waardoorheen de rivier de Saale kronkelt, is de noordelijkste wijnstreek van Europa. Dus daarom, met recht van spreken, met wijn van het allerhoogste niveau!
 
Duitsland is een land van "Dicher und Denker". Een land ook waar barokke kunst, en zeker de muzikale variant, kind aan huis is. Thüringen is letterlijk het werkterrein geweest van de allergrootsten aller tijden: Bach, Luther en Goethe. Geschiedenis en cultuur kruisen in Thüringen en ook Saksen-Anhalt daarom altijd nadrukkelijk uw pad.
 
De Unstrut Radweg ontleent zijn naam aan de gelijknamige rivier de Unstrut, die ruim 190 kilometer lang door Thüringen stroomt en uitmondt in de Saale. U kunt er heerlijk langs fietsen van west naar oost, van Mühlhausen in Saksen Anhalt naar de domstad Naumburg in Thüringen. Beide delstaten liggen in het exacte midden van Duitsland, dus vanuit Nederland gezien op overzichtelijke afstand verwijderd. 
 
Het landschap is aantrekkelijk en gevarieerd. Het terrein is vaak vlak, en soms glooiend van karakter. De bedekking is open met akkers, en dan weer begroeid met bos.
 
U fietst door talloze interssante stadjes en dorpen zoals Bad Langensalza, Sömmerda, Artern en Nebra. Omdat het zo vaak de moeite loont even af te stappen en te genieten van het cultuurgoed, zijn de dagelijkse kilometerafstanden maar zo kort. Tel daar bij op dat Thüringen ook het "land van kastelen" wordt genoemd - dus ogen te kort om dat alles te zien!
 
Reizen door Thüringen is culinair genieten, van Thüringer Rostbratwurst tot Eisenacher Rotwurst. Uiteraard samengaand met een Saale-Unstrut of een blonde Kellerbier van Köstritzer. Zum Wohl!
 
Deze reis is ook beschikbaar met trein.
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-MŁhlhausen per trein.
dag 2
MŁhlhausen-Bad Langensalza (ca. 23 km/2 uur). Over het Unstrut-fietspad door authentieke vakwerkdorpjes, alle gelegen in een bosrijke omgeving naar Bad Langensalza met zijn vele parken en historische gebouwen. Een extra route (20 km) is mogelijk naar het Hainich Nationalpark.
dag 3
Bad Langensalza-SŲmmerda (ca. 44 km/4 uur). Vanaf Bad Langensalza fietst u door het beschermde natuurgebied Unstrutstal met een unieke dieren- en plantenwereld. Mooie route door een glooiend landschap met bossen en boomgaarden. In Ringleben mondt de Gera uit in de Unstrut. In het Dreyse-huis in SŲmmerda is een expositie over de industriŽle ontwikkeling van de stad.
dag 4
SŲmmerda-Artern (ca. 35 km/3 uur). Verder langs de Unstrut naar Heldrungen met zijn imposante kasteel. Vervolgens naar het 1000 jaar oude middeleeuwse stadje Artern met een historische kerk en mooie parken.
dag 5
Artern-Nebra (ca. 33 km/3 uur). Door een landelijke omgeving naar Rossleben. Van hieruit is het de moeite waard om een kleine omweg te maken naar Wiehe met zijn kasteel en Heimatmuseum.
In Memleben moet u zeker het klooster bezoeken. In Nebra kunt u de beroemde gouden/bronzenHemelschijf van Nebra uit de bronstijd zien. Het is de oudstre afbeeling (4000 jaar) van het heelal en toont de zon, de maan en de sterren (waaronder de Pleiaden). De schijf werd in 1999 nabij Nebra gevonden.
dag 6
Nebra-Naumburg (ca. 33 km/3 uur). Fietsroute naar en door het meest noordelijke wijnbouwgebied van Duitsland: Saale-Unstrut. De oevers van de Saale zijn rijk bedekt met wijngaarden. Via de stad Freyburg, bekend van haar wijn en sekt (mousserende wijn) reist u verder naar de domstad Naumburg.
dag 7
Naumburg-elk Nederlands of Belgisch station

details

route: meestal vlak langs de rivier de Unstrut. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 33 km afgelegd. De prima gemarkeerde route voert grotendeels over fietspaden en rustige weggetjes.
 
minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst: dagelijks van 17 april t/m 18 oktober
 
accommodatie: 3- en 4-sterrenhotels en pensions. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze mogelijk op basis van logies en ontbijt of halfpension. 
 
inclusief:
* elk Nederlands of Belgisch station-Mühlhausen/Naumburg-elk Nederlands of Belgisch station
* 6 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels en pensions (2- persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving
* Merian reisgids Thüringen 
 
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 138,- 
* toeslag 1-persoonskamer € 100,-
* zitplaatsreservering € 25,- (retour)
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen € 75,-
* elektrische fiets 175,- 
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* toeristenbelasting
 
kinderkorting: t/m 13 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
 
Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen 
 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top