Fietsen in het Sauerland 5 dagen

5 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 335,00
Reis PDF boek nu

Fietsvakantie door het Duitse Sauerland


Voor wie er een paar dagen sportief tussenuit wil, is het Sauerland een ideale bestemming. Met de auto bent u al na pakweg drie uur op uw vakantiebestemming. U verblijft in het 4-sterren Hotel Sunderland in Sundern; omringd door bossen, heuvels en meren vormt het hotel een perfecte uitvalsbasis voor eindeloze fietstochten. Na een dag inspanning is het tijd voor ontspanning: het hotel heeft een uitgebreid wellnesscenter en het diner is inbegrepen. 

Het Sauerland is een heuvelachtige bosrijke streek met groene dalen zoals die van de Röhr, Ruhr en Wenne. De dorpen en stadjes zijn schilderachtig, met historische stadskernen waar oude burchten, kloosters en kastelen getuigen van een roemrijk verleden. Het landschap is zeer afwisselend en precies daarom is het Sauerland een prima fietsgebied. We maken veelal gebruik van het regionale fietsknooppuntennetwerk. Op naar het Sauerland!

 

 

van dag tot dag

dag 1
Sundern, aankomst per eigen vervoer. Hier neemt u intrek in Hotel Sunderland, een stukje Afrika in Duitsland. De Afrikaanse flair, die zich uit in houtsnijwerken, kunstobjecten en zelfs de menukaart van het restaurant, komt voort uit de samenwerking met het zusterhotel in Kenia.

Er zijn 4 fietsroutes die u kunt doen, variŽrend in lengte van 27 tot 66 km. De eerstgenoemde route is een leuk rondje om te beginnen, ter oriŽntatie en om de omgeving te verkennen.

Rondje Sorpesee (ca. 27 km / 2 uur). Vanuit Sundern staat u zo aan de Sorpesee. Dit stuwmeer staat garant voor een dagje vol afwisseling met mooie uitzichten op de toppen van het Siebengebirge. Een ontspannen manier om van de natuur rondom dit stuwmeer te genieten is aan boord van een rondvaartboot. Met koffie en koek geniet u aan dek of vanuit de panoramalounge van uitzichten over het water en het land.
dag 2
"3-Tšler-route" (ca. 66 km / 5 uur). Deze tocht gaat door het dal van de Wenne, het Ruhrtal en het RŲhrtal. In het eerste deel naar het Wennetal en het RŲhrtal zitten enkele klimmetjes. Na Hellefeld fietst u de Nordschleife van de Sauerland Radring op. Hierna pakt u de Ruhrtal Radweg op. Deze 230 km lange fietsroute begint hoog in het Sauerland, bij de bron in Winterberg, en eindigt bij Duisburg aan de Rijn. Na ca. 35 km ziet u in Rumbeck de kloosterkerk St. Nikolaus. Tijd voor een culturele stop? In Arnsberg verlaat u de Ruhrtal Radweg. Dit stadje is een bezoekje overigens meer dan waard. In het centrum lijkt de tijd stil te hebben gestaan dankzij de sfeervolle, betimmerde huizen. Een ander middeleeuws hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk!) is de burcht van Arnsberg. Langs het riviertje de RŲhr verder naar Hachen. Op de 80 m hoge Burgberg getuigen de ruÔnes van de Burg Hachen van een lange historie.
dag 3
Nordschleife (ca. 47 km / 4 uur). Maak u op voor de íNordschleifeí, een verlengstuk van de bekende SauerlandRadring. De tocht start in Eslohe, aan de rand van Natuurpark Homert. Met de auto bent u hier na een kwartier. Eslohe bezit een centrum met mooie oude panden een een eeuwenoude biertraditie. Na alle indrukken van de plaats, stapt u op de fiets naar Meschede. Op de route ligt onder meer het stuwmeer Hennesee. Ter afwisseling is een ontspannende boottocht over de Hennesee mogelijk. Even voordat Eslohe zich weer aandient, fietst u Wenholthausen binnen. Wenholthausen noemt zich het culinaire dorp van deze vakantieregio. Verschillende horecagelegenheden bieden streekeigen producten aan. In de 150 jaar oude bakoven wordt nog steeds aan de hand van oude recepten Sauerlands brood gebakken.
dag 4
Sauerland Radring en het Sorpetal (ca. 55 km / 4,5 uur). Ook deze route start is Eslohe. De bekende fietsroute Sauerland Radring is uw leidraad. Deze 84 km lange fietsroute door het hart van de streek bestaat hoofdzakelijk uit niet meer gebruikte spoortrajecten. Meerdere uitkijktorens geven een prachtig uitzicht over de heuvelachtige regio. Aan het einde van de Sauerland Radring wacht Schmallenberg op u. Deze oude handelsstad bezit een oud klooster uit het jaar 1072 en gezellige straatjes met authentieke vakwerkhuizen. Langzaam klimt u nu door het Sorpetaal naar het "gouden dorp" Holthausen en het kuuroord Bad Fredeburg.
dag 5
Einde van het fietsarrangement. U vertrek is per eigen vervoer.

details

route:†de vlakke tot licht glooiende route voert over geasfalteerde fietspaden en is voor het grootste deel gemarkeerd. Per fietsdag wordt ca. 30-65 km afgelegd.

minimum aantal reizigers:†1

aankomst:†dagelijks van 10†april t/m 31 oktober

accommodatie:†
Hotel Sunderland****
ligging:†het 4-sterrenhotel heeft een Afrikaanse flair, ligt in het stadje Sundern en grenst aan het natuurpark Homert.
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, terras, bar, gratis wifi, kegelbaan, fietsverhuur, gratis parkeergelegenheid en een spacenter met Finse sauna, rustruimte, stoombad en solarium.†
kamers:†de†kamers zijn warm ingericht en voorzien van een telefoon, televisie, minibar, gratis wifi en badkamer met bad en/of douche en toilet.
maaltijden:†de verzorging is op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 088-633 20 60 of per mail†info@aktivatours.nl.

verlenging† 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
Hotel Sunderland Ä 65,- Ä 20,-
* De genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. halfpension


inclusief:
* 4†overnachtingen met ontbijt en diner
* gebruik sauna en stoombad
* toeristenbelasting†
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gratis parkeerplaats

exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer Ä 105,-
* huurfiets met 21†versnellingen Ä 40,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

goed om te weten:†
De routes íNordschleifeí en íSauerlande Radringí starten in Eslohe, op ca. 20 km vanaf Sundern. Mocht u niet in staat zijn de huurfiets mee te nemen, kunt u in Eslohe nabij het startpunt een extra fiets huren (ter plaatse te regelen en betalen).

Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de individuele reizen

overige kenmerken

boek nu
To Top