Fietsvakantie Moezel standplaats fietsreis 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 556,00
Reis PDF boek nu

Fietsvakantie over de Moezel-Radweg vanuit Schloss-Hotel Petry****


Het vlakke tot heuvelachtige†landschap aan weerszijden van de†rivier de Moezel†nodigt uit voor een ontspannende fietsreis. Dat komt deels omdat het fietspad langs de Moezel, die de Mosel Radweg wordt genoemd, nauwelijks hoogteverschillen kent. Meestal loopt het pad tussen de rivier en de doorgaande weg, maar wel op ruime afstand daarvan verwijderd.†Aan de sterk kronkelende Moezel liggen, omgeven door akkers met druivenstokken,†gezellige wijnstadjes zoals Bernkastel-Kues, Cochem, Traben- Trarbach en Dieblich. U fietst dus steeds vlakke stukken maar heeft het heuvellandschap als constant decor. Uitzondering is de fietstocht†naar Burg Eltz, dat hoog boven de rivier ligt maar waar het fraaie uitzicht veel zal vergoeden!
Koblenz is een oude historische stad met tal van bezienswaardigheden in de mooie Altstadt, vooral kerken. Aan de overkant van de Rijn ligt Fort†Ehrenbreitstein, een van de grootste vestingburchten van Europa. In Koblenz ligt op het punt†waar de Moezel en de Rijn samenstromen het Deutsches†Eck: een scherpgevormd droehoekig schiereiland in de rivier met daarop†een Nationaal† Monument van Duitse Eenheid, maar dan van een eerdere uit 1871!
De dagetappes van deze fietsreis zijn relatief kort zodat u voldoende tijd heeft voor bezienswaardigheden†- en horeca! - onderweg. Bijkomend†voordeel is dat een aantal treinkaartjes zijn inbegrepen, zodat u bijvoorbeeld eerst naar een stad zoals Koblenz of TrabenTrarbach†kunt fietsen, daar op uw gemak rond kunt kijken en met de trein†kunt terugreizen naar het hotel. Fietsen mogen worden meegenomen in Duitse treinen.
U verblijft in†het 4-sterren Schlosshotel†Petry†in het centrum van Treis-Karden op basis van halfpension (logies met ontbijt en diner).
†Deze reis is ook beschikbaar met trein.
Moezel fietspad

van dag tot dag

dag 1
Treis-Karden, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Treis-Karden ca. 325 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het hotel.
dag 2
Treis-Karden - MŁnstermaifeld en Burg Eltz v.v. (ca. 41 km/4 uur). Via de Mosel Radweg naar MŁden, Moselkern en Hatzenport en langs de Schrumpfbach naar Metternich en het stadje MŁnstermaifeld dat middeleeuwse verdedigingstorens heeft. Dan verder naar Burg Eltz (dagelijks te bezichtigen), een van de meest tot de verbeelding sprekende kastelen van Duitsland, zoals in een sprookje. Via het Eltztal over de Mosel Radweg terug naar het hotel.
dag 3
Treis-Karden - Moselschleifen (ca. 68 km/6 uur en 52 min. per trein). Per trein (elk uur) naar Traben-Trarbach. Terug langs de meanderende Moezel via Zell, Bullay en Nehren. U kunt de route inkorten (met 10 km) door vanaf Cochem per trein terug naar Treis-Karden te reizen (ca. Ä 8,50).
dag 4
Treis-Karden - Koblenz v.v. (ca. 40 km/4 uur per fiets + 37 min per trein). Via de Mosel Radweg langs enkele burchten en het plaatsje Brodenbach met Burg Ehrenburg naar Koblenz, stadsbezoek mogelijk. Per trein terug naar het hotel.


dag 5
Treis-Karden - Cochem v.v. (ca. 52 km/4,5 uur) Via Pommern en Klotten naar Cochem. In Cochem is een bezoek aan de Reichsburg inbegrepen. Via Ernst en Mesenich terug naar Treis-Karden
dag 6
Per trein of eigen vervoer naar Trier, Duitslands oudste stad, uit de Romeinse tijd (Augusta Treverorum). Een mooie binnenstad met een van de mooiste pleinen van het land: de Hauptmarkt. Interessante bezienswaardigheden: de Romeinse stadspoort Porta Nigra, het Rheinisches Landesmuseum en de Romeinse thermen. In Trier is ook veel gezellige horeca aanwezig.
7.dag
Treis-Karden - Bad Salzig- Treis-Karden (ca. 51 km/4 uur en 74 min per trein). Per trein naar Koblenz. Op de fiets over de Rhein-Radweg langs Schloss Stolzenfels naar Boppard en Bad Salzich. Mogelijkheid van Bad Salzich per boot naar de Lorely te varen (ca. Ä 30,- ter plaatse te betalen). Terug per fiets naar Koblenz en per trein naar Treis-Karden.
8.dag
Treis-Karden, terugreis per eigen vervoer.

details

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en deels vrijliggende fietspad langs de rivier de Moezel. Per fietsdag wordt ca. 40-68 km afgelegd. 4 keer kunt u gebruik maken van lokaal treinvervoer (fietsen mogen mee in de trein) heen of terug.
   
minimum aantal reizigers:
 
aankomst: elke zondag van 19 april t/m 11 oktober
 
accommodatie:
Schlosshotel Petry****
ligging: het 4-sterrenhotel ligt in het centrum van Treis-Karden
faciliteiten: het hotel beschikt over een restaurant, bar, café, wellnesruimte met sauna, turks bad en fitness.
kamers: alle kamers hebben bad of douche en toilet, radio en tv.
maaltijden: de verzorging tijdens uw verblijf is op basis van halfpension (logies met ontbijt en diner).
 
inclusief:
* 7 overnachtingen in Hotel Schloss Petry in een 2- persoonskamer met bad of douche/toilet
* 7 x halfpension, ontbijt (uitgebreid ontbijtbuffet) + diner (3-gangen diner)
* gratis parkeerplaats bij het hotel
* treinticket Koblenz - Treis-Karden en Treis-Karden - Traben-Trarbach en Treis-Karden-Koblenz retour.
* gebruik dubbele fietstas
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
 
exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer € 125,-
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen (naar keuze, bij boeking doorgeven) € 72,- 
* huurfiets e-bike € 160,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
kinderkorting: 0 t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50% korting, 12 t/m 16 jaar 25% korting (max 2 kinderen bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers) 17 jaar en ouder, korting 3de  en/of 4de bed, 25% per persoon.
 
Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen
 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top