Fietsvakantie Fulda Radweg 6 dagen per trein

6 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 591,00
Reis PDF boek nu

Fietsreis langs de oevers van de Fulda van de bron naar Hannoversch Münden


Per ICE-trein reis u snel en comfortabel naar Hessen, eindstation Gersfeld. Daar begint vlakbij de bron van de Fulda een prachtig fietspad: de Fuldaradweg. De Fulda ontspringt in het Rhöngebergte op ca. 950 meter hoogte, is totaal ca. 200 km lang en slingert van Gersfeld naar de monding in de Weser bij Hannoversch Münden. Onderweg worden beschermde natuurgebieden aan de oevers van de Fulda afgewisseld met schilderachtige dorpen en kleine stadjes.

Vanuit Gersfeld aan de voet van het Rhöhgebergte fietst u naar de Dom-stad Fulda met de kathedraal zelf, het stadskasteel met de Schlossgarten, de Orangerie, Kloster Frauenberg en het oude Rathaus. Vervolgens langs het bosrijke gebied bij de Vogelsberg naar de Documenta-stad Kassel. De fietsvakantie eindigt in het beroemde vakwerkstadje Hannoversch Münden. Een sprookjesachtig einde van deze fietsreis door het land van de gebroeders Grimm: Hessen. Per ICE trein reist u snel en comfortabel van Hannoversch Münden naar elk Nederlands of Belgisch station.

De fietsroute is steeds dichtbij de Fulda en is daardoor vlak, met de heuvels links en rechts als decor.

Deze reis is ook mogelijk per eigen vervoer.
 

 

 

 

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Gersfeld. Het starthotel ligt op loopafstand (400 meter) van het station van Gerfeld.
dag 2
Gersfeld-Fulda (ca. 42 km/4 uur). In de ochtend om 09.30 uur brengt de transferbus u met fietsen naar de bron van de Fulda in het Rhöngebergte. Vervolgens fietst u vanaf Gersfeld over de Fuldaradweg naar de stad Fulda met de bezienswaardige binnenstad met de Dom en de Schlossgarten.

dag 3
Fulda-Bad Hersfeld (ca. 55 km/5 uur). Een vlak traject langs weiden en akkers langs de rivier via het vestingstadje Schlitz naar de Festspielstadt Bad Hersfeld. In Bad Herfeld worden de uitvoeringen tijdens de festspielen (juni, juli en augustus) gegeven aan de voet van een ruïne van een romaanse kerk.
dag 4
Bad Hersfeld-Melsungen (ca. 53 km/4,5 uur). Mooie route langs de Fulda naar de vakwerkstad Rotenburg an der Fulda. In de middag steekt u de Fulda over en komt u aan in Melsungen. Hier vindt u tussen de prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen het Rathaus van Melsungen dat algemeen wordt beschouwd als het mooiste (vakwerk)stadhuis van Duitsland.
dag 5
Melsungen-Hannoversch Münden (ca. 64 km/5 uur). Door een prachtig vlak landschappelijk gebied naar de Documenta-stad Kassel. Talloze bezienswaardigheden zoals het Hercules standbeeld, het romantische park Wilhelmshöhe en de Orangerie in het Stadtpark Karlsaue zijn een bezoek zeker waard. Verder naar Hannoversch Münden waar de Fulda en de Werra samenvloeien en verder gaan als de Weser. Bezienswaardig is de Altstadt met meer dan 700 (!) vakwerkhuizen.
dag 6
Hannoversch Münden-elk Nederlands of Belgisch station.

details

route: overwegend vlak met een afdaling op dag 2. Per fietsdag wordt ca. 42-64 km afgelegd. De route voert grotendeels over fietspaden en rustige weggetjes direct langs de rivier.
 
minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst: zondag van 19 april t/m 11 oktober.
 
accommodatie: het verblijf is in 3- en 4-sterren hotels . Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
verlenging 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
Gersfeld € 44,- € 11,-
Hannoversch Münden € 52,- € 25,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per dag o.b.v. logies/ontbijt
                  
 inclusief:
* treinreis van elk Nederlands of Belgisch station naar Gersfeld/Hannoversch Münden naar elk Nederlands of Belgisch station
* 5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* bustransfer op dag 2
 
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 120,-
* huurfiets met naar keuze 7 of 21 versnellingen € 70,- 
* huur elektrische fiets  € 180,-
* zitplaatsreserveringen € 25,- retour
* eventuele toeristenbelasting
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen
 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top