Fietsvakantie van Aken naar Trier 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 569,00
 • Monschau
 • Vennbahn
 • Kornelimunster
 • tunnelwanden
 • Moresnet
 • informatieborden onderweg
 • de dom van Aken
 • Robertville
 • Goede markering
 • hoge venen
 • Kylltalradweg
 • Comfortabele fietsreis door de Eifel


  Vanuit de historische Domstad Aken naar het Romeinse Trier! U fietst over comfortabele fietspaden zonder veel zware beklimmingen wat erg bijzonder is voor het gebied waar u doorfietst. Hierdoor kunt u comfortabel fietsen door de Eifel en heeft u tijd genoeg om te genieten van de diversiteit van het landschap, de historische plaatsjes, burchten en stuwdammen die u onderweg tegenkomt.

  Wie aan fietsen door de Eifel denkt, zal denken aan prachtige vergezichten, rustige wegen, een groene omgeving en veel klimmen. Bij deze reis klopt alles, behalve het laatste.

  Aachen is het officiële startpunt van de Vennbahn, een oude spoorlijn die zich een weg baant tot aan het Luxemburgse Troisvierges. Het stijgingspercentage op deze Vennbahn is nooit meer dan 2%. Vanaf Bütgenbach gaat het over een nieuw RaVel fietspad naar Losheimergraben. Ook dit fietspad kent een heel geleidelijk stijgingspercentage. Vanaf Losheimergraben gaat u over de Kylltalradweg die u overwegend afdalend (zo nu en dan gaat het even kort bergop) naar Trier brengt. De beklimmingen op de Kylltalradeweg zijn weliswaar steiler dan op de Vennbahn, langer dan 300 meter duurt de beklimming nooit.

  Voor de enigszins geoefende fietser op een fiets met tenminste 21 versnellingen zal dit geen probleem geven. Bent u minder ervaren, dan is een e-bike een optie. De enige lange beklimming is op dag 5 tussen van Kyllburg naar Bitburg-Erdorf. Voor dit gedeelte (6 km) kunt u makkelijk de trein pakken aangezien beide plaatsen een station aan de route hebben.

   

 • van dag tot dag

  dag 1
  Aken, aankomst per eigen vervoer. Kom vroeg om nog even de tijd te nemen deze stad te verkennen. Het beroemdste is natuurlijk de Dom van Aken maar deze stad van Karel de Grote kent meer bezienswaardigheden zoals de oude stadsmuren, enkele kunstmusea en de Heilig-Hartkerk.
  dag 2
  Aken-Monschau (ca. 53 km/4,5 uur). Bij het treinstation Aachen Rothe Erde begint de Vennbahn. Deze voormalig spoorlijn was in 2014 fietsroute van het jaar en brengt u vandaag naar Monschau. Haast onmerkbaar stijgt u tijdens deze rit 250 meter, haast onmerkbaar omdat het stijgingspercentage van de Vennbahn maximaal 2% is. Onderweg dient u zeker een bezoek te brengen aan het monumentale Kornelimünster. Nadat u de stad Aken verlaten heeft wordt het natuurschoon mooier en mooier. Uw eindbestemming van vandaag is Monschau, een knus Eifelstadje met leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en mooie vakwerkhuizen.
  dag 3
  Monschau-Bütgenbach (da. 28 km/3 uur). Neem in de ochtend de tijd voor een wandeling door het historische Monschau. Vanuit Monschau gaat het eerst omhoog over een prachtig fietspad langs de Rur. Als u de hoogte van de Vennbahn bereikt heeft gaat het zacht glooiend door en langs natuurgebied de Hoge Venen, een van de laatste bewaard gebleven hoogveenlandschappen van Europa. De route van vandaag is niet zo lang dus tijd genoeg voor een uitstapje naar Robertville, een stadje wat vroeger bekend stond om zijn turfstekers maar nu natuurlijk vanwege het indrukwekkende stuwmeer. Daarna gaat het door naar het volgende stuwmeer, dat van Bütgenbach. Hier brengt u vandaag de nacht door.
  dag 4
  Bütgenbach-Gerolstein (ca. 58 km/5,5 uur). Gisteren heeft u de Vennbahn achter u gelaten en het laatste stuk de RAVeL45a gevolgd naar Bütgenbach. Vandaag leidt dit prachtige fietspad u via Büllingen richting de Duitse grens bij Losheimergraben. Haast onmerkbaar passeert u deze grens en vanaf deze grens fietst u over de Kylltalradweg. Dit fietspad slingert u overwegend naar beneden langs het riviertje de Kyll. Breng vandaag zeker een bezoek aan het plaatsje Kronenburg met een prachtig historisch centrum en bovengelegen ruïne. Via andere leuke plaatsjes als Stadtkyll en Jünkerath gaat het naar het ’mineraalwaterstadje’ Gerolstein.
  dag 5
  Gerolstein-Bitburg (ca. 41 km/4 uur). Van het mineraalwater van Gerolstein gaat het vandaag naar het bier van Bitburg. Dat is een mooi vooruitzicht! Onderweg komt u door kleine, idyllische plaatsjes als Birresborn, Mürlenbach, Densborn en Kyllburg. De etappe van vandaag kent korte steile klimmetjes van ca. 100 - 300 meter lengte en lange comfortabele afdalingen. Voorbij Kyllburg staat uw grootste uitdaging te wachten: een 2,5 km lange klim met fikse stijgingspercentages. De even steile afdaling na afloop van deze beklimming is een welkome beloning. Ziet u dit stukje niet zitten? Geen probleem, in Kylburg kunt u de trein pakken naar Erdorf, het plaatsje aan het einde van de afdaling. Beide stations liggen aan de route en deze treinreis maakt de route 6 km korter. Vanaf Erdorf vervolgt u uw route weer verder naar de stad die bekend staat om het Bitburger bier. Een heerlijk biertje is dan ook een mooie beloning voor deze fietstocht.
  dag 6
  Bitburg-Trier (ca. 52 km/4,5 uur). Vanaf Bitburg begint u met een heerlijke lange afdaling naar de Kyll en al snel volgt het fietspad de rivier. U fietst weer door een afwisselende omgeving; open landschappen met mooie vergezichten, over smalle fietspaden met water en bos langs u en door pittoreske dorpjes. De Kyll en het spoor blijven altijd in de buurt. Wie vroeg vertrekt heeft nog genoeg tijd om Trier te verkennen. Deze stad staat nog bol van Romeinse invloeden met de Porta Nigra, het amfitheater, de thermen en de Basilica. De Kyll mondt hier uit in de Moezel dus voor wie nog niet naar huis wil zijn er nog voldoende mogelijkheden...
  dag 7
  Trier, vertrek per eigen vervoer of transfer (niet inbegrepen) naar uw geboekte auto in Aken.
 • details

  route: heuvelachtig, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 28-58 km afgelegd.

   

  minimum aantal reizigers:  1.

   

  aankomst: iedere zaterdag van 2 mei t/m 19 september.  

   
  accommodatie: uitstekende 3- en 4-sterren hotels. Alle kamers beschikken over douche en toilet. Kijk hier voor de hotellijst (onder voorbehoud van wijzigingen).

  inclusief:

  * 6 overnachtingen in hotels logies/ontbijt

  * Nederlandstalige routebeschrijving incl. kaartmateriaal

  * bagagevervoer van hotel naar hotel

  * GPS op aanvraag beschikbaar

   

  exclusief:

  * toeslag halfpension € 165,-

  * toeslag 1- persoonskamer € 210,-

  * hybride fiets met 24 versnellingen € 105,-

  * E- bike € 160,- 
  * transfer Trier-Aken € 65,- (incl. transport eigen fiets)
  * toeristenbelasting
  * bijdrage Calamiteitenfonds

  * reis- en annuleringsverzekering

  * reserveringskosten

   

  Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen

   

   

  overige kenmerken

  3 bed room
 • reviews

 • data en prijzen

boek nu
To Top