Elbe Radweg 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 485,00
Reis PDF boek nu
 

Door het Toscana van Duitsland van Bad Schandau naar Wittenberg

 

Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe staat ook bekend als het Toscana van Duitsland: de ideale omgeving voor een mooie fietstocht. Op deze vlakke route gaan natuur en cultuur hand in hand. Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door lieflijke heuvellandschappen waar een keur aan zeldzame dier- en plantensoorten voorkomt.
 

Het Florence aan de Elbe

Cultuur vindt u volop in prachtige plaatsen zoals Meißen met de Albrechtsburg, waar het wereldberoemde porselein gefabriceerd wordt, en natuurlijk Dresden: het "Florence aan de Elbe".
 
U fietst door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland: Saale- Unstrut. U volgt een route van ca. 200 kilometer langs imposante barokke paleizen. Etappeplaatsen zijn ondermeer het charmante Renaissance- stadje Torgau en de wereldberoemde Lutherstad Wittenberg. Dit is de stad van de reformatie, de plaats waar Maarten Luther woonde en werkte. In Treblitz staat een mooi voormalig Cisterciënzer klooster (op dit moment in restauratie). Fraai is ook de botanische tuin in Treblitzscher met een grote diversiteit aan bomen, struiken en heesters uit 5 continenten.
 
 
 Elbe Bad Schandau - Wittenberg
 
 

van dag tot dag

dag 1
Bad Schandau, aankomst per eigen vervoer. Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het hotel.
dag 2
Bad Schandau-Dresden (ca. 52 km/4 uur). Per fiets naar Halbestadt en per veerpont naar Königstein, langs Pillnitz, met zijn mooie slot in barokstijl. Langs de Elbe naar Dresden, ooit één van de mooiste steden van Europa en ook wel aangeduid met ‘Florence aan de Elbe’. Dresden is in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd, heeft jarenlang in de steigers gestaan en zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen in oude stijl herbouwd of gerestaureerd; Dresden heeft zijn oude glans teruggekregen. Overnachting in 4-sterrenhotel in Dresden.
dag 3
Dresden-Moritzburg-Dresden (ca. 30-50 km/2-4 uur). Genoeg tijd om de stad Dresden te verkennen en een korte tocht in de omgeving te maken langs de Elbe en de mooiste smalspoorweg van Duitsland: de Lösnitzdackel. Bezienswaardig is ondermeer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de Brühlsche Terrasse (ook wel ‘Het terras van Europa’ genoemd), de Hofkirche (de koninklijke kathedraal) en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland. Bezienswaardig is de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, flink verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indukwekkende passage met witte marmeren pilaren!

dag 4
Dresden-Meißen (ca. 25 km/2,5 uur). Mooie route langs wijngaarden, de kasteelruine van Gauernitz en het kasteel Scharfenberg naar Meißen. U kunt hier een bezoekje brengen aan de Frauenkirche, de Dom, de Albrechtsburg en natuurlijk de wereldberoemde porseleinfabrieken.
dag 5
Meißen-Riesa (ca. 27 km/3 uur). Nog een stukje door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland. Het barokke kasteel Diesbar Seußlitz met zijn prachtige park is een bezichtiging meer dan waard.
dag 6
Riesa-Torgau (ca. 47 km/4 uur) via het voormalige Cisterciënserklooster en het Treblitzscher Park met een variatie aan bomen en struiken uit 5 continenten.
dag 7
Torgau-Wittenberg (ca. 69 km /5,5 uur). U verlaat de deelstaat Sachsen en gaat in de voetsporen van Luther naar Bundesland Sachsen Anhalt en verder via Schloß Lichtenberg en Pretsch naar Wittenberg.
dag 8
Wittenberg, transfer per bus (zaterdag) of per trein (Wittenberg vertrek: 10.46 uur aankomst Bad Schandau 14.43) (overige dagen) naar Bad Schandau en aansluitend terug naar Nederland.

details

route: overwegend vlak met enkele lichte stijgingen over een geasfalteerd en vrij liggend fietspad en over rustige weggetjes. Per fietsdag wordt tussen 25-69 km afgelegd.
 
 
accommodatie: 4-sterren hotel in Dresden en Riesa en goede 3-sterren hotels in de overige plaatsen, alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (3-gangen keuze menu).
 
minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst elke zaterdag en zondag van 11 mei t/m 29 september
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
 
Verlenging (prijs per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk
Bad Schandau € 59,- € 25,-
Wittenberg € 55,- € 31,-
 
inclusief
* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* terugtransfer Wittenberg-Bad Schandau per trein** 
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* veerboot van Halbestadt (Bad Schandau) naar Köningstein incl. fiets.
* treinkaartje Lößnitzdackel Radebeul-Moritzburg
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)
* gratis parkeerplaats in Bad Schandau
 
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 176,-
* toeslag 1-persoonskamer € 190,-
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen € 60,-
* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service) € 140,-
* lokale toeristenbelasting ca. € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse in het hotel te voldoen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
kinderkorting:
t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 12 jaar 50% korting, t/m 13 jaar 25% korting bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers.
 
 ** op zaterdag is de transfer Wittenberg-Bad Schandau ook per bus mogelijk extra kosten € 26,- per persoon (direct bij boeking doorgeven). Meenemen eigen fiets € 24,- (direct bij boeking doorgeven)
 
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer
 

overige kenmerken

boek nu
To Top