Elbe Radweg 8 dagen per trein

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 653,00
Reis PDF boek nu

Door het Toscana van Duitsland van Bad Schandau naar Wittenberg

U reist per comfortabele ICE- trein naar Bad Schandau en terug vanuit Wittenberg.
Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe staat bekend als het Toscana van Duitsland; de ideale omgeving voor een mooie fietstocht. Op deze vlakke route gaan natuur en cultuur hand in hand. Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door lieflijke heuvellandschappen waar een keur aan zeldzame dier- en plantensoorten voorkomt.
Cultuur vindt u volop in prachtige plaatsen zoals MeiŖen met de Albrechtsburg,†waar het wereldberoemde porselein gefabriceerd wordt,†en natuurlijk Dresden: het "Florence aan de Elbe".

Saale-Unstrut

U fietst door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland: Saale- Unstrut. U†volgt een route van ca. 200 km langs imposante barokke paleizen. Etappeplaatsen zijn ondermeer†het charmante Renaissance-stadje Torgau en de wereldberoemde Lutherstad Wittenberg. Dit is de stad van de reformatie, de plaats waar Maarten Luther woonde en werkte. In Treblitz staat een mooi voormalig†CisterciŽnzer klooster (op dit moment in restauratie).†Fraai is ook†de botanische tuin in Treblitzscher met een grote diversiteit aan bomen, struiken en heesters uit 5 continenten.

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Bad Schandau per trein. Bad Schandau nodigt uit tot een rondwandeling door het historische centrum.
dag 2
Bad Schandau-Dresden (ca. 52 km/4 uur) U fietst langs KŲnigstein naar Pillnitz, met het mooie slot in barokstijl. Langs de Elbe naar Dresden, ooit ťťn van de mooiste steden van Europa en ook wel aangeduid met ĎFlorence aan de Elbeí. Dresden is in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd, heeft jarenlang in de steigers gestaan en zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen in oude stijl herbouwd of gerestaureerd. Dresden heeft zijn oude glans terugkregen.
dag 3
Dresden-Moritzburg-Dresden (30-50 km/2-4 uur). Genoeg tijd om de stad Dresden te verkennen en een korte tocht in de omgeving te maken langs de Elbe en de mooiste smalspoorweg van Duitsland de LŲsnitzdackel. Bezienswaardig is onder meer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de BrŁhlsche Terrasse (ook wel ĎHet terras van Europaí genoemd), de Hofkirche (de koninklijke kathedraal) en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland. Bezienswaardig is de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, flink verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indukwekkende passage met witte marmeren pilaren!


dag 4
Dresden-MeiŖen (ca. 25 km/2,5 uur). Mooie route langs wijngaarden, de kasteelruine van Gauernitz en het kasteel Scharfenberg naar MeiŖen. U kunt hier een bezoekje brengen aan de Albrechtsburg en de wereldberoemde porseleinfabrieken.
dag 5
MeiŖen-Riesa (ca. 27 km/3 uur). Nog een stukje door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland. Het barokke kasteel Diesbar SeuŖlitz met zijn prachtige park is een bezichtiging meer dan waard.
dag 6
Riesa-Torgau (ca. 47 km/4 uur) via het voormalige CisterciŽnserklooster en het Treblitzscher bomenpark met een variatie aan bomen en struiken uit 5 continenten.
dag 7
Torgau-Wittenberg (ca. 69 km /5,5 uur). U verlaat de deelstaat Sachsen en gaat in de voetsporen van Luther naar Bundesland Sachsen Anhalt. Via SchloŖ Lichtenberg en Pretsch naar Wittenberg.
dag 8
Wittenberg-elk Nederlands of Belgisch station per trein.

details

route: overwegend vlak met enkele lichte stijgingen over een geasfalteerd en vrij liggend fietspad en over rustige weggetjes. Per fietsdag wordt tussen 25-65 km afgelegd.
 
accommodatie: 4-sterrenhotels in Dresden en Riesa en goede 3-sterren hotels in de overige plaatsen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (3-gangen keuze menu).
 
minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst elke zaterdag en zondag van 11 mei t/m 29 september
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
  
Verlenging (prijs per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk
Bad Schandau € 59,- € 25,-
Wittenberg € 55,- € 31,-
 
inclusief
* elk Nederlands of Belgisch station-Bad Schandau / Wittenberg- elk Nederlands of Belgisch station
* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* treinkaartje Lößnitzdackel Radebeul-Moritzburg
* veerboot van Halbestadt (Bad Schandau) naar Köningstein incl. fiets.
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gebruik dubbele fietstas
 
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 176,-
* toeslag 1-persoonskamer € 190,-
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen (inclusief pech onderweg service) € 60,-
* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 140,-
* zitplaatsreservering € 25,- (retour)
* lokale toeristenbelasting ca. € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse in het hotel te voldoen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
kinderkorting:
t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 12 jaar 50% korting, t/m 13 jaar 25% korting bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers.
 
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer
 

 

 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top