Elbe Radweg 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 458,00
Reis PDF boek nu
 

Over de Elbe Radweg van Dresden naar Magdeburg

 

Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe staat bekend als het Toscana van Duitsland; de ideale omgeving voor een fietstocht. Op deze vlakke route gaan natuur en cultuur hand in hand.
 
De reis start in Dresden, ooit één van de mooiste steden van Europa en ook wel aangeduid met ‘Florence aan de Elbe’. Dresden heeft het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren gehad. Dresden heeft jarenlang in de steigers gestaan en zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen in oude stijl herbouwd of gerestaureerd. Dresden heeft de glans van oude tijden terugkregen. Bezienswaardig zijn ondermeer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de Brühlsche Terrasse (ook wel ‘Het terras van Europa’ genoemd), de Hofkirche (de koninklijke kathedraal) en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland. Bezienswaardig is de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, flink verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indukwekkende passage met witte marmeren pilaren!
Verlenging in Dresden is mogelijk, zowel voor aanvang als na afloop van de reis.
 
Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door lieflijke heuvellandschappen waar een keur aan zeldzame dier- en plantensoorten voorkomt.
 
Cultuur vindt u volop in prachtige plaatsen zoals Meißen, waar het wereldberoemde porselein gefabriceerd wordt, met de Albrechtsburg, en natuurlijk Dresden: het "Florence aan de Elbe".
 
U fietst door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland en volgt een route van ca. 200 km langs imposante barokke paleizen en kastelen naar het charmante Renaissance-stadje Torgau en de wereldberoemde Lutherstad Wittenberg. Dit is de stad van de reformatie, de plaats waar Maarten Luther woonde en werkte. In Treblitz staat een mooi voormalig Cisterciënzer klooster (op dit moment in restauratie). Fraai is ook de botanische tuin in Treblitzscher met een grote diversiteit aan bomen, struiken en heesters uit 5 continenten. Via het natuurgebied van de Mittlere Elbe Bad Salzelmen (oudste kuuroord van Duitsland). De reis eindigd in Magdeburg met zijn prachtige domkerk en klooster.
 
Deze reis is ook beschikbaar met trein
 
 
 Elbe Dresden Magdeburg
 
 

van dag tot dag

dag 1
Dresden, aankomst per eigen vervoer, gratis parkeerplaats bij het ****NH hotel Dresden (of gelijkwaardig). Dresden was ooit één van de mooiste steden van Europa en werd ook wel aangeduid met ‘Florence aan de Elbe’.


dag 2
Dresden-Riesa (ca. 55 km/5 uur). Mooie route langs wijngaarden en de kasteelruine van Gauernitz en het kasteel Scharfenberg naar Meißen. U kunt hier een bezoekje brengen aan de Frauenkirche, de Dom, de Albrechtsburg en natuurlijk de wereldberoemde porseleinfabrieken. Verder naar Riesa, door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland. Het barokke kasteel Diesbar Seußlitz met zijn prachtige park is een bezichtiging meer dan waard.
dag 3
Riesa-Torgau (ca. 55 km/5 uur) via het voormalige Cisterciënserklooster en het Treblitzscher Park met een variatie aan bomen en struiken uit 5 continenten.
dag 4
Torgau-Wittenberg (ca. 64 km /5,5 uur). U verlaat de deelstaat Sachsen en gaat in de voetsporen van Luther naar het Bundesland Sachsen Anhalt. Via Schloß Lichtenberg en Pretsch naar Wittenberg.
dag 5
Wittenberg-Dessau (ca. 35 km/3 uur). Een korte route zodat u voldoende tijd heeft om het prachtige Wörlitzer park te bezoek. Een waterrijk landschapspark van 142 ha, in 2000 op de Unesco werelderfgoedlijst geplaatst, langs de oevers van de Elbe. Langs het kasteel van Luisium verder naar Dessau.
dag 6
Dessau-Magdeburg (ca. 58 of 70 km/5 of 6,5 uur). Door het natuurgebied van de Mittlere Elbe naar Barby met zijn oude stadsmuren en barokkasteel. Verder via Bad Salzelmen (oudste kuuroord van Duitsland) naar Magdeburg met zijn prachtige domkerk en klooster. (De route is in te korten door per trein (ca. 20 min.) naar Gommern te reizen. Het hotel in Dessau ligt in de buurt van het station).
dag 7
Magdeburg, transfer per trein** (overige dagen, vertrek Magdeburg 10.17 uur aankomst Dresden 13.34 uur) naar Dresden en aansluitend terug naar Nederland.
** ook mogelijk per bus op zaterdag toeslag € 26,- per persoon ein fiets mee per bus € 24,-.

details

route: overwegend vlak met enkele lichte stijgingen en dalingen over een geasfalteerd en vrij liggend fietspad en over rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 35-64 km afgelegd.
 
 
accommodatie: luxe 3- en 4-sterrenhotels, alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. <hotellijst>
 
minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst elke zaterdag en zondag van 11 mei t/m 29 september
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen , of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
verlenging (prijs per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk
Dresden € 46,- € 40,-
Wittenberg € 55,- € 31,-
Magdeburg € 50,- € 31,-
 
inclusief
* 6 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* terugtransfer Magdeburg-Dresden per trein**
* bagagevervoer
* gebruik fietstas ook bij eigen fietsen
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gratis parkeerplaats
 
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 150,-
* toeslag 1-persoonskamer € 178,-
* huurfiets met naar keuze 7 of 21 versnellingen € 60,-
* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service) € 140,-
* terugtransfer eigen fiets € 24,- ter plaatse te betalen, (alleen mogelijk op zaterdag)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
* lokale toeristenbelasting ca. € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse in het hotel te voldoen)
 
kinderkorting:
t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 12 jaar 50% korting, t/m 13 jaar 25% korting bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers.
 
** op zaterdag is de transfer Magdeburg-Dresden ook per bus mogelijk extra kosten € 26,- per persoon (direct bij boeking doorgeven). Meenemen eigen fiets € 24,- (direct bij boeking doorgeven)
 
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer
 

overige kenmerken

boek nu
To Top