Elbe Praag-Dresden

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 545,00
Reis PDF boek nu

Van Praag naar Dresden langs de Moldau en de Elbe

De 860 km lange†Elbe Radweg†loopt van TsjechiŽ†naar de monding van de rivier†in†de Noordzee bij Cuxhaven. De route is†in beide richtingen†gemarkeerd met een blauwe†E. De hoogteverschillen zijn gering en onderweg is er veel te zien. Eťn van de mooiste trajecten van de Elbe Radweg is het deel Praag- Dresden. Ten noorden van Praag komen de Elbe en de Moldau bij elkaar om samen hun weg naar het noorden te vervolgen. U fietst er†over vlakke routes, met uitzicht op het Ertsgebergte en het Elbezandsteengebergte.†U passert mooie steden als Melnik en Litomerice.

Elbe Radweg

De fietsroutes lopen soms direct langs†het water, dan weer wat verder van de steeds breder wordende rivier,†De route eindigt in het Duitse Dresden, de stad die het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren heeft gehad. Dresden heeft jarenlang in de steigers gestaan en zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen in oude stijl†gerestaureerd. Dresden heeft zo de glans van oude tijden terugkregen. Bezienswaardig zijn†ondermeer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe:†de BrŁhlsche Terrasse (ook wel ĎHet terras van Europaí genoemd), de Hofkirche†en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland. Bezienswaardig is verder de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, bijna helemaal†verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex van interessante musea,†een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indukwekkende passage met witte marmeren pilaren!

Verlenging in† Praag en Dresden†is mogelijk, zowel voor aanvang†als na afloop van de reis.

Deze reis is ook beschikbaar met trein

van dag tot dag

dag 1
Praag, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Praag ca. 860 km). Reizigers kunnen ook (aanbevolen) de auto parkeren in Dresden en met de transfer-bus naar Praag rijden (V 14.00 u, A 15.45 u). Overnachting in Praag.
dag 2
Praag, een hele dag (en nacht) om de "Gouden Stad" per fiets of te voet te ontdekken. De vele torens, pleintjes, bruggen, kronkelige steegjes, de Karelsbrug - druk bevolkt door allerlei kunstenaars -, de indrukwekkende Prager burcht Hradcin en de pittoreske Mala Strana maken de binnenstad van Praag tot een waar openluchtmuseum. Breng ook een bezoek aan het Joodse Kerkhof, slenter door het Gouden Straatje en bewonder het uurwerk van de beroemde Orloj. Tweede overnachting in Praag.

dag 3
Praag-Melnik (ca. 55 km/5 uur). Route langs de Moldau naar de stad Melnik, mooi gelegen op een heuvel langs de Moldau. Vanaf de kleine, hooggelegen promenade ziet u hoe de Moldau in de Elbe stroomt. Op de heuvel wordt de noordelijkste wijn van TsjechiŽ verbouwd, die in het plaatselijke hotel geserveerd wordt. De dorpen en stadjes langs de rivier mogen dan stil en verlaten zijn, de openbare waterwerken zijn groots en zorgvuldig onderhouden. Veel kastelen en landgoederen langs de Elbe zijn aan het begin van de jaren 90 aan de oorspronkelijke eigenaren teruggegeven en gerestaureerd en tot toeristische trekpleisters gemaakt. Overnachting in Melnik.
dag 4
Melnik-Litomerice (ca. 55 km/5 uur). Langs de Elbe naar Roudnice. Vervolgens een vlakke, korte route langs de rivier die u brengt naar Terezin (Theresienstadt), in de 2e Wereldoorlog door de naziís ingericht als joods ghetto. Vanaf Terezin is het nog enkele kilometers naar Litomerice, een oude bisschopsstad waar op het historische marktplein de verschillende bouwstijlen te zien zijn. Overnachting in Litomerice.

dag 5
Litomerice-Decin (ca. 53 km/ 5 uur) langs de steeds bredere Elbe naar het noorden, door het zandsteengebergte met prachtige rotsformaties. Verder door het Elbedal naar de stad Decin, het laatste stadje aan de Tsjechische kant van de grens. Overnachting in Decin.
dag 6
Decin-Pirna (ca. 45 km/4 uur). Met uitzicht op de heuvels aan beide zijden van de rivier fietst u over een vlak fietspad naar het grensdorpje Hrensko. Na 9 km bent u dan in het Duitse Bad Schandau, het kuuroord aan de Elbe. Vervolgens door naar Pirna. Overnachting in Pirna.
dag 7
Pirna-Dresden (ca. 25 km/2 uur) Via slot Pillnitz naar Dresden, waar u voldoende tijd heeft om deze schitterende stad te bezichtigen. In ieder geval wordt aanbevolen om te bezichtigen: de Frauenkirche, de Semperoper en het Zwinger-paleiscomplex. Overnachting in Dresden
dag 8
Dresden, verlenging of vertrek per eigen vervoer.

details

route:†grotendeels over verharde fietspaden en rustige wegen, soms over veldwegen en onverharde fietspaden.
accommodatie: goede†(3/4-sterren) hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. <hotellijst>
minimum aantal reizigers: 1
Aankomst iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12†april t/m 22†september
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
verlenging (prijs per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk
Dresden Ä 65,- Ä 25,-
Praag Ä 60,- Ć30,-
inclusief
* 7 overnachtingen in†hotels† 3-† en 4-sterren hotels (2- persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart met goede markering†en†routebeschrijving
exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer Ä 175,-
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen Ä 75,-
* elektrische fiets Ä 180,-
* parkeerkosten in Praag ca. Ä 14,- per dag in een parkeergarage. Parkeerkosten in Dresden (aanbevolen) ca. Ä 100,- per week in een parkeergarage (ter plaatse voldoen)
* transfer per bus (Ć65,- per persoon, bij boeking reserveren, ter plaatse betalen)†of trein (Ä 35,- per persoon)†van Dresden naar Praag†(ter plaatse voldoen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top