Donau & Altmühltal 7 dagen

7 dagen
niveau 2
trein
fietsreizen
individuele reizen
vanaf € 662,00
boek nu

Fietsrondreis langs Donau en Altmühl

 
Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar de start van de reis: Regensburg.
 
Deze Donau Altmühltal rondreis is een combinatie van de mooiste trajecten van de Donau Radweg en de Altmühltal Radweg. Van de Donau naar het Altmühltal fietst u door het verkeersluwe Wellheimertal.  
Fietsend door het prachtige rivierdal gaat u van Regensburg aan de rand van Beierse Woud in westelijk richting naar Neuburg aan de Donau.
 
Bijna de hele route gaat over een vlak en vrijliggend fietspad.  
U komt door schitterende historische stadjes zoals Bad Gögging en Neuburg met het prachtige kasteel. Eichstatt was ooit de hoofdstad van een zelfstandig ministaatje. Vanuit Kelheim maakt u een boottocht op de Donau naar het klooster van Weltenburg. 
Hoogtepunt van de reis is natuurlijk Regensburg: de mooiste stad van Duitsland, met de Dom Sankt Peter, de oudste brug over de Donau en Schloß Emmeram.
Onderweg heeft u alle gelegenheid om zowel heerlijk te fietsen als ook om regelmatig af te stappen en de omgeving te ontdekken.
 
Van Regensburg reist u snel en comfortabel per ICE-trein terug naar Nederland of België.
 
Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Regensburg, per trein.
dag 2
Regensburg-Bad Gögging (ca. 55 km/5 uur). Stroomopwaarts over de Donau Radweg naar Kelheim bij de monding van de rivier de Altmühl. Per boot vaart u van Kelheim naar het klooster bij Weltenburg, en verder naar het Kurort Bad Gögging.
dag 3
Bad Gögging-Neuburg (ca. 60 km/6 uur). Verder over de Donau Radweg naar Ingolstad (liefhebbers van auto’s kunnen een bezoek brengen aan het AUDI museum). Vanuit deze prachtige oude Beierse vestingstad verder naar Neuburg met het prachtige kasteel Neuburg.
dag 4
Neuburg-Eichstätt (ca. 60 km/5,5 uur). Door het verkeersluwe Wellheimertal fietst u van de Donau naar de rivier de Altmühl in het gelijknamige dal. Eichstätt aan de Altmühl is de residentie van de Bisschop van Beieren en de kleinste stad in Europa met een eigen universiteit.
dag 5
Eichstätt-Beilngries (ca. 45 km/4 uur). Van Eichstätt fietst u langs het Romeinse kasteel Vetoniana door het Altmühltal en via Kinding naar Beilngries.
dag 6
Beilngries-Regensburg (ca. 65 km/5,5 uur + 17 km per schip). Eerst per fiets naar Dietfurt waar het Main-Donaukanaal en de Altmühl samenkomen. Verder over de Altmühl Radweg naar Riedenburg. Van Riedenburg per schip naar Kelheim over het Main Donau kanaal. Vanaf Kelheim fietst u weer langs de Donau over de Donau Radweg het laatste stuk naar Regensburg.
dag 7
Regensburg- verlenging of vertrek naar elk Nederlands of Belgisch station

details

route: over de Donau Radweg en de Altmühltal Radweg, een overwegend vlak en vrijliggend geasfalteerd fietspad waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per dag wordt ca. 45-60 km afgelegd.
 
accommodatie: goede middenklasse hotels (3 en 4 sterren). Alle kamers hebben bad of douche en toilet.
De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in alle plaatsen.

minimum aantal reizigers: 1.
 
Aankomst elke dagelijks  van 1 mei t/m 30 september. 
Kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 13 jaar 50%, 14 t/m 17 jaar 25% korting (maximaal 2 kinderen op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
 

 

 

 

verlenging:

 

 

extra nacht l/o

2-pk

toeslag 1-pk

overige  plaatsen

€ 45,-

€ 15,-

Regensburg

€ 55,-

 € 20,-

 

 
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 120,-
* toeslag 1-persoonskamer € 150,-
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen € 75,-
* huur elektrische fiets € 175,-
* zitplaatsreservering € 25,-
* bijdrage Calamiteitenfonds 
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 

 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top