Bodensee & Schaffhausen 7 dagen per trein

7 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 564,00
Reis PDF boek nu

Bodensee & de watervallen bij Schaffhausen 

 
Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Oostenrijk, vervolgens fietst u door Zwitserland, maar het grootste deel van de route voert u door Duitsland.
 
De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bijzondere meren van West- Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen stroomt. Het grootste gedeelte van het meer, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer en een groot deel daarvan legt u op de fiets af.
 
De reis begint in Bregenz, gelegen aan de rand van Bregenzerwald. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende waterval bij Schaffhausen (inclusief 2 overnachtingen bij Singen), het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en Lindau, de stad op een eiland.
 

Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar Bregenz v.v.

 
Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer
 
 
Fietsreis Bodensee & Schaffhausen
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch Station-Bregenz, per trein.
dag 2
Bregenz-Güttingen (ca. 58 km, 5 uur). Vanuit Bregenz langs de Zwitserse oever en het natuurreservaat Alpenrhein-Mündung via Rorschach en Arbon naar Güttingen.
dag 3
Güttingen-Rielassingen/Singen (ca. 57 km, 5 uur). Langs het meer via Kreuzlingen en Gottlieben naar Stein am Rhein, waar de Rijn de Bodensee verlaat. Van Stein am Rhein verder door naar Rielasingen of Singen.
dag 4
Rielassingen/Singen-Schaffhausen-Rielassingen/Singen (ca. 55 km, 4,5 uur). Dagtocht naar de prachtige watervallen van Schaffhausen. Mogelijkheid tot het maken van een boottocht langs de watervallen (niet inclusief).
dag 5
Rielassingen/Singen-Sipplingen/Überlingen (ca. 55 km/5 uur per fiets en ca. 3 km per boot). Eerst naar Radolfszell, dan langs het eiland Reichenau met het prachtige kooster. vervolgens naar Konstanz. Van Konstanz naar het bloemeneiland mainau en per veerboot van Wallhausen naar Überlingen. Overnachting in Überlingen.
dag 6
Überlingen-Bregenz (ca. 63 km/5,5 uur). Fietstocht naar de Wahlfahrtskirche Birnau/Unteruhldingen en naar het historische dorp (waarheidsgetrouw nagebouwd dorp uit de Steentijd). Dan over de Duitse oever via Meersburg naar Friedrichshafen met het Zeppelin Museum. Vanuit Friedrichshafen naar het romantische stadje Lindau. Via het natuurreservaat Argenmündung en het romantische kasteel Montfort (Langenargen) en Wasserburg. Via Lochau terug naar Oostenrijk en Festspielstad Bregenz. (Route kan 10 km ingekort worden door van Immenstaad naar Friedrichshafem per schip te varen).
dag 7
Bregenz, terugreis per trein naar elk Nederlands of Belgisch station.

details

route: overwegend vlak, trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 55- 63 km afgelegd.
 
accommodatie: goede middenklasse (3-sterren) hotels (hotellijst). Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (incl 3-gangen keuzediner). Verlengen is mogelijk in elke plaats. Tijdens de Festspielzeit (18.07 t/m 19.08) is de overnachting in één van de voorstadjes van Bregenz: Dornbirn, Hard of Wolfurth met een upgrade naar een 4****hotel.
 
minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst maandag t/m zondag van 30 maart t/m 21 oktober
 
kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
verlenging (prijs per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk
Bregenz 19 jul t/m 20 aug € 73,- € 35,-
Bregenz overige data € 53,- € 35,-
 
inclusief:
* treinreis van elk Nederlands of Belgisch station naar Bregenz v.v.
* 6 overnachtingen in 3-sterren hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* Wallhausen-Überlingen per boot
* gebruik dubbele fietstas

exclusief:
* toeslag halfpension € 140,-
* toeslag 1-persoonskamer € 138,-
* toeslag aankomst op vrijdag, zaterdag of zondag, € 25,- per persoon
* huurfiets met 7 versnellingen € 65,- / elektrische fiets € 150,-
* zitplaatsreserveringen trein retour € 25,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.
* reserveringskosten
 
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer
 
 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top