Bodensee 8 dagen start Konstanz per trein

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 743,00
Reis PDF boek nu

Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

 
Per ICE-trein snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Konstanz. U start in Konstanz op de grens van Duitsland en Zwitserland, vervolgens fietst u door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het grootste deel van de route voert u door Duitsland.
 
De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bijzondere meren van West- Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen stroomt. Het grootste gedeelte van het meer, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer.
 

Start in Konstanz hoofdstad van de Bodensee

 
De reis begint in Konstanz, gelegen op de grens van Duitsland en Zwitserland. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende waterval bij Schaffhausen, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Bregenz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en Lindau, de stad op een eiland.
 
Alle hotels liggen aan of vlakbij de Bodensee.
 
 
 
 

 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Konstanz, per trein.
dag 2
Konstanz-Friedrichshafen (ca. 48 km/4 uur en ca. 3 km per boot). Eerst naar het prachtige bloemeneiland Mainau en daarna verder naar Wallhausen. Vervolgens per boot naar Überlingen. Fietstocht naar de Unteruhldingen en naar het historische dorp op palen in de Bodensee (waarheidsgetrouw nagebouwd dorp uit de Steentijd) Uhldingen. Dan over de Duitse oever via Meersburg naar Friedrichshafen met het Zeppelin Museum.
dag 3
Friedrichshafen-Bregenz (ca. 38 km/3,5 uur). Vanuit Friedrichshafen naar het romantische stadje Lindau en via het natuurreservaat Argenmündung en het romantische kasteel Montfort (Langenargen) en Wasserburg. Via Lochau terug naar Oostenrijk en Festspielstad Bregenz. Vanuit Bregenz langs de Zwitserse oever en het natuurreservaat Alpenrhein-Mündung via Rorschach en Arbon naar Güttingen.
dag 4
Bregenz-Güttingen (ca. 58 km/ca. 5 uur) Vanuit Bregenz langs de Zwitserse oever en het natuurreservaat Alpenrhein-Mündung via Rorschach en Arbon naar Güttingen.
dag 5
Güttingen-Rielasingen/Singen (ca. 50 km/ca. 4 uur). Langs het meer via Kreuzlingen en Gottlieben naar Stein am Rhein, waar de Rijn de Bodensee verlaat. Verder naar Rielasingen/Singen.
dag 6
Rielasingen/Singen-Schaffhausen-Rielasingen/Singen (ca. 55 km/ca. 5 uur). Door een bosrijk gebied naar Schaffhausen. Mogelijkheid tot het maken van een boottocht langs de watervallen van Schaffhausen (niet inclusief). Overnachting in Rielasingen/Singen.
dag 7
Rielasingen/Singen-Konstanz (ca. 50 km/ca. 4 uur). Naar Radolfzell, van hieruit langs de Gnadensee naar het kloostereiland Reichenau (mogelijkheid tot bezichtiging) en verder naar Konstanz.
dag 8
Konstanz, verlenging of terugreis per trein.

details

route: overwegend vlak, trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 51 km afgelegd.
 
accommodatie: goede 3-sterren hotels direct gelegen aan/bij de Bodensee. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (incl 3-gangen diner). Verlengen is mogelijk in elke plaats.
 
minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst dagelijks van 4 april  t/m 13 oktober
 
inclusief:
* treinreis elk Nederlands of Belgisch station-Konstanz vv
* 7 overnachtingen in 3 en 4-sterren hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* Wallhausen-Uberlingen per boot (dag 5) 
* gebruik dubbele fietstas 
 

exclusief:
* toeslag halfpension € 172,-
* toeslag 1-persoonskamer € 195,-
* huurfiets met 7 versnellingen € 65,- / elektrische fiets € 150,-
* zitplaatsreserveringen € 25,-
* lokale toeristenbelasting ca € 1,- tot € 3,- pppn ter plaatse voldoen
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
 
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer
 
 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top