Bodensee 8 dagen start Konstanz per trein

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 692,00
Reis PDF boek nu

De hoogtepunten rond de Bodensee

U reist snel en comfortabel per luxe ICE naar Konstanz v.v.

De oevers van de Bodensee bevinden zich in drie landen: in volgorde van kilometers zijn dat Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De omtrek van het meer is ruim 250 kilometer. Bij deze reis verblijft u liefst†drie nachten in het mooie Konstanz†en 1 nacht in Schaffhausen met een bezoek aan de watervallen van Schaffhausen.
Wat aanspreekt, is dat de Bodensee zoín aantrekkelijk zomerklimaat heeft†want vooral de oevers aan de noordzijde vangen flink veel extra zon. Het voorjaar begint er vroeg: al in†april. Wanneer in mei de appelbloesem bloeit, toont de natuur een unieke kleurenpracht.
Plaatsen die u niet mag missen, zijn het stadje Stein am Rhein, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin-Museum en Lindau, de stad op een eiland.
Het fietspad rondom de Bodensee is Duitslands populairste fietsroute. Het parcours is vlak op het Duitse en Oostenrijkse traject tot licht-heuvelachtig aan de Zwitserse zijde. De route gaat zo vaak als mogelijk over vrijliggende fietspaden, waar fietsers niet gehinderd worden door autoverkeer. Dat alles maakt de Bodensee en omgeving een superfietsgebied voor iedereen!
Bodensee

van dag tot dag

dag 1
Konstanz/Kreuzlingen, aankomst per trein. Konstanz is de grootste stad aan de Bodensee en heeft een historisch centrum. Konstanz was in 1414 het toneel van het Concilie van Konstanz om de rechtmatige hoofdplaats van de kerkelijke staat (Rome versus Bologna of Avignon) te bepalen.
dag 2
Konstanz/Kreuzlingen-‹berlingen (ca. 50 km/4 uur). Eerste hoogtepunt is de Kurplaats Radolfzell. Over het schiereiland BodanrŁck rijden we naar de overnachtingsplaats ‹berlingen.
dag 3
‹berlingen-Kressbronn/Nonnenhorn (ca. 50 km/5 uur). Van ‹berlingen fietst u door wijngaarden naar de Zeppelinstad Friedrichshafen. De barokke pelgrimskerk Birnau en het mooie Meersburg liggen op uw route.
dag 4
Kressbronn/Nonnenhorn-HŲchst/Rorschach (ca. 49 km/5 uur). Fietstocht naar het Beierse Lindau en verder naar Bregenz, de hoofdstad van Vorarlberg, beroemd om de jaarlijks Festspiele.
dag 5
HŲchst/Rorschach-Konstanz (ca. 60 km/5 uur). Fietstocht naar de havenplaats Romanshorn en verder naar Konstanz. Een omweg naar het bloemen-eiland Mainau is een must!
dag 6
Konstanz-Schaffhausen (ca. 50 km/5 uur). Vandaag fietst u langs de zuidoever van de Untersee via Stein am Rhein naar Schaffhausen.
dag 7
Schaffhausen-Konstanz/Kreuzlingen (ca. 55 km/5 uur). Van Schaffhausen eerst per boot (inclusief) naar de grootste waterval in Centraal-Europa. Een boot brengt u naar de rotsen midden in de waterval. Dan op de fiets naar HŲri en Gaienhofen. Per boot van Gaienhofen naar het kloostereiland Reichenau. Van Reichenau verder naar Konstanz.
dag 8
Konstanz/Kreuzlingen, verlenging of terugreis per trein.

details

route: overwegend vlak, trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt†gemiddeld ca. 45†km afgelegd.
accommodatie: goede middenklasse hotels/gasthofen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van†18 april t/m†5 oktober
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
verlenging (prijs per persoon) 2-pk toeslag 1-pk
alle plaatsen Ä 60,- Ä 20,-
inclusief
* elk Nederlands of Belgisch station-Konstanz v.v.
*†7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* entree Rosgartenmuseum Konstanz
* boottocht naar de waterval van Schaffhausen
* boottocht Gaienhofen-Reichenau incl. fiets
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
††
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 275,-
* zitplaatsreservering Ä 25,- (retour)
* huurfiets met 7 of 24†versnellingen Ä 75,-
* huur elektrische fiets Ä 175,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
kinderkorting:
0 t/m 5 jaar 100%, 6 t/m 13 jaar 50%, 14 t/m 17 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top