Bodensee 7 dagen start Konstanz

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 469,00
Reis PDF boek nu

De hoogtepunten rond de Bodensee

De oevers van de Bodensee bevinden zich in drie landen: in volgorde van kilometers zijn dat Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De omtrek van het meer is ruim 250 kilometer. Bij deze reis verblijft u maar liefst†twee dagen in het mooie Konstanz†en een dag in de omgeving van Stein am Rhein met de watervallen van Schaffhausen.
Wat aanspreekt, is dat de Bodensee zoín aantrekkelijk zomerklimaat heeft†want vooral de oevers aan de noordzijde vangen flink veel extra zon. Het voorjaar begint er vroeg: al in†april. Wanneer in mei de appelbloesem bloeit, toont de natuur een unieke kleurenpracht.
Plaatsen die u niet mag missen, zijn het stadje Stein am Rhein (tip: nacht verlengen en uitstapje maken naar de watervallen van Schaffhausen), het eiland Reichenau met het beroemde klooster, Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin-Museum en Lindau, de stad op een eiland.
Het fietspad rondom de Bodensee is Duitslands populairste fietsroute. Het parcours is vlak op het Duitse en Oostenrijkse traject tot licht-heuvelachtig aan de Zwitserse zijde. De route gaat zo vaak als mogelijk over vrijliggende fietspaden, waar fietsers niet gehinderd worden door autoverkeer. Dat alles maakt de Bodensee en omgeving een superfietsgebied voor iedereen!
Bodensee

van dag tot dag

dag 1
Konstanz/Kreuzlingen, aankomst per eigen vervoer. Konstanz is de grootste stad aan de Bodensee en heeft een historisch centrum. Konstanz was in 1414 het toneel van het Concilie van Konstanz om de rechtmatige hoofdplaats van de kerkelijke staat (Rome versus Bologna of Avignon) te bepalen.
dag 2
Konstanz/Kreuzlingen-Stein am Rhein/Gailingen (ca. 45-55 km/4-5 uur). Eerste hoogtepunt is het eiland Reichenau, op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Per boot steekt u dan over naar het schiereiland HŲri, waar de schrijver Herman Hesse en schilder Otto Dix een aantal jaren woonden.
dag 3
Stein am Rhein/Gailingen-‹berlingen (ca. 50 km/5 uur)+ boottocht. Fietstocht naar het bijna volledig intact gebleven middeleeuwse stadje Stein. Langs de Zwitserse oever fietst u terug naar Konstanz. In Wallhausen gaat u aan boord van de boot naar ‹berlingen met zijn mooie boulevard.
dag 4
‹berlingen-Kressbronn/Nonnenhorn (ca. 50 km/5 uur). Van ‹berlingen fietst u door wijngaarden naar de Zeppelinstad Friedrichshafen. De barokke pelgrimskerk Birnau en het mooie Meersburg liggen op uw route.
dag 5
Kressbronn/Nonnenhorn-HŲchst/Rorschach (ca. 49 km/5 uur). Fietstocht naar het Beierse Lindau en verder naar Bregenz, de hoofdstad van Vorarlberg, beroemd om de jaarlijks Festspiele.
dag 6
HŲchst/Rorschach-Konstanz/Kreuzlingen (ca. 60 km/5 uur). Fietstocht naar de havenplaats Romanshorn en terug naar Konstanz. Een omweg naar het bloemen-eiland Mainau is een must!
dag 7
Konstanz/Kreuzlingen, verlenging of terugreis per eigen vervoer.

details

route: overwegend vlak, trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt†gemiddeld ca. 45†km afgelegd.
accommodatie: goede middenklasse hotels/gasthofen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst:
Dagelijks van†18 april t/m 16 oktober
Zaterdag t/m woensdag van 30 maart t/m 17 april en van 6 oktober t/m 25 oktober
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
Verlenging (prijs per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk
alle plaatsen Ä 60,- Ä 20,-
inclusief
*†6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* entree Rosgartenmuseum Konstanz
* boottocht Wallhausen-Uberlingen incl. fiets
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
††
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension ( 4 x diner) Ä 110,-
* toeslag 1-persoonskamer Ä 150,-
* huurfiets met 21 versnellingen Ä 75,-
* huur elektrische fiets Ä 175,-
* parkeerplaats Konstanz Ä 40,- (omheind) (maar er zijn ook voldoende gratis parkeerplaatsen aan de openbare weg)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
* lokale toeristenbelasting voor zover van toepassing
kinderkorting:
0 t/m 5 jaar 100%, 6 t/m 13 jaar 50%, 14 t/m 17 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top