Bodensee 6 dagen start Konstanz

6 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 329,00
Reis PDF boek nu

De hoogtepunten rond de Bodensee

De oevers van de Bodensee bevinden zich in drie landen: in volgorde van kilometers zijn dat Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De omtrek van het meer is ruim 250 kilometer. Bij deze reis verblijft u liefst†twee dagen in het mooie Konstanz†
Wat aanspreekt, is dat de Bodensee zoín aantrekkelijk zomerklimaat heeft†want vooral de oevers aan de noordzijde vangen flink veel extra zon. Het voorjaar begint er vroeg: al in†april. Wanneer in mei de appelbloesem bloeit, toont de natuur een unieke kleurenpracht.

Start van de fietsvakantie is Konstanz

Plaatsen die u niet mag missen, zijn het stadje Stein am Rhein, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin-Museum en Lindau, de stad op een eiland. Ook kunt u vanuit Konstanz een bezoek brengen aan de Rheinfall, Europaís grootse stroomversnelling, beter bekend als de watervallen van Schaffhausen.
Het fietspad rondom de Bodensee is Duitslands populairste fietsroute. Het parcours is vlak op het Duitse en Oostenrijkse traject tot licht-heuvelachtig aan de Zwitserse zijde. De route gaat zo vaak als mogelijk over vrijliggende fietspaden, waar fietsers niet gehinderd worden door autoverkeer. Dat alles maakt de Bodensee en omgeving een superfietsgebied voor iedereen!
Deze reis is ook beschikbaar met trein
bodensee

van dag tot dag

dag 1
Konstanz, aankomst per eigen vervoer. Konstanz de grootste stad aan de Bodensee en heeft een historisch centrum. Konstanz was in 1414 het toneel van het concilie van Konstanz om de rechtmatige hoofdplaats van de kerkelijke staat (Rome versus Bologna of Avignon) te bepalen.
dag 2
Konstanz-Radolfzell (ca. 55 km/5 uur). Langs de romantische Untersee fietst u door kleine havenplaatsjes naar Stein am Rhein via Schaffhausen met zijn waterval naar Radolfzell.
dag 3
Radolfzell-Friedrichshafen (ca. 60 km/6 uur). Fietsend langs de oever naar de oude stad Uberlingen met zijn historische centrum. Via de pelgrimskerk Birnau fietst u langs met wijnranken begroeide heuvels naar Uhldingen met zijn paalwoningen. Via Meersburg met zijn burcht verder naar Friedrichshafen.
dag 4
Friedrichshafen-HŲchst (ca. 60 km/6 uur). Langs boomgaarden met appel- peren- en pruimenbomen naar het Beierse Lindau, dat schilderachtig op een schiereiland ligt. Dan via Bregenz, de hoofdstad van Vorarlberg, waarna een doorkruising volgt van een beschermd natuurgebied met veel water en riet verder naar HŲchst.
dag 5
HŲchst-Konstanz (ca. 55 km/5 uur). De etappe gaat via Romanshorn, het belangrijkste havenplaatsje van de Zwitserse Bodensee en door vele rustieke vakwerkdorpjes. Meteen na de grens bereikt u in Konstanz de haven van de WeiŖe Flotte en daaraan aansluitend het middeleeuwse stadscentrum. De moeite waard zijn behalve het Sealife Center ook het Rosengartenmuseum en het Archeologisch Landesmuseum.
dag 6
Konstanz, verlenging of terugreis per eigen vervoer.

details

route: overwegend vlak, trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 55-60 km afgelegd.
accommodatie: goede middenklasse (2/3-sterren) hotels (lijst). Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is uitsluitend mogelijk op basis van logies en ontbijt
††
minimum aantal reizigers: 1
aankomst:
Zondag van 31†maart t/m†27†oktober†
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
verlenging (prijs per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk
Konstanz Ä 65,- Ä 25,-
inclusief
*†5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* entree Rosgartenmuseum Konstanz
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
††
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 135,-
* huurfiets met 7 of 24†(naar keuze) versnellingen Ä 75,-
* elektrische fiets Ä 175,-
* parkeerplaats Konstanz Ä 40,- (omheind)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
kinderkorting:
t/m 13 jaar 50%, 14 t/m 17 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top