Bischofsmais Beierse Woud 8 dagen

8 dagen
niveau
bus
wandelreizen
groepsreizen
vanaf € 449,00
Reis PDF boek nu

Sneeuwwandelen in het Beierse Woud

 
Eén van de meest sneeuwzekere gebieden van Duitsland is het Beierse Woud. Een perfect gebied om te wandelen, want het heuvelachtige landschap wordt doorkruist met honderden kilometers aan schitterende wandelpaden. Afhankelijk van terrein en sneeuwhoogtes variëren de wandelingen van 10 tot 15 km per dag. U verblijft in het gemoedelijke Hotel Zur Alten Post in Bischofsmais waar u de hele week geniet van de gastvrijheid van de familie Pledl. Elke namiddag wordt u verwelkomd met een kopje koffie of thee en wat lekkers en kunt u weer op krachten komen in de sauna. Ook de maaltijden zijn in Zur Alten Post een feest!
 

van dag tot dag

dag 1
Heenreis: vroeg vertrek in de ochtend, want u rijdt in één dag naar Hotel Zur Alten Post in Bischofsmais, vanaf diverse opstapplaatsen via wisselplaats Asten.

dag 2
Zwieselerwaldhaus

Het startpunt van onze wandelingen ligt vandaag is het gehuchtje Zwieslerwaldhaus. Vanuit het midden in het bos gelegen Waldhaus kunnen we alle kanten op! Een mooie route gaat via Schwellhäusl richting grens met Tsjechië en via Ferdinandsthal terug. Blijft u liever dichterbij het Waldhaus? Twee prachtige routes van ongeveer anderhalf uur lopen zijn prima aangegeven. In het Waldhaus krijgt u uiteraard ook de gelegenheid om één van de heerlijke lunchgerechten te bestellen.
dag 3
Nationaal Park Beierse Woud

Het Nationaal Park Beierse Woud is een prachtig natuurgebied, dat in de winter nog een extra magisch tintje krijgt. In het ‘Tierfreigelände’ maakt u misschien wel de mooiste wandeling van deze week . Dit grote, omheinde natuurgebied biedt ruimte en bescherming aan de oorspronkelijke bewoners van deze streek zoals wolven, lynxen, beren en uilen. Ongetwijfeld zult u er vandaag een aantal spotten. Na de wandeling heeft u nog wat tijd om het interessante bezoekerscentrum te bekijken of het bijzondere Baumwimpfelpad te bewandelen (geopend afhankelijk van de weersomstandigheden).
dag 4
Regensburg

We laten de wandelschoenen een dagje thuis en zoeken de stadse gezelligheid op in Regensburg. De oude stadswijk is een verzameling van knusse winkelstraatjes en restaurants en cafés met sfeervol aangeklede binnenplaatsen. Na ons bezoek aan Regensburg nemen we nog een kijkje bij de hoog boven de Donau gelegen tempel Walhalla . Wat een uitzicht !
dag 5
Grosser Arber

Op naar de Grosser Arber. We rijden via Bodenmais en kijken even bij Bretterschachten (1120 m). Hierna brengt de touringcar ons weer een stukje terug op de berg tot op 966 m. Hier beginnen 2 mooie, goed aangegeven wandelingen: de korte variant (5 km) en de lange (13 km), beide met als eindpunt Bodenmais. In beide varianten zit een flinke afdaling. Bodenmais is een aardig plaatsje met veel (glas)winkeltjes. In de tweede helft van de middag gaan we nog een uurtje naar Joska Glasparadis, waar u het kleurrijke glas kunt bekijken en kopen.
dag 6
Bischofmais

Onze vakantieplaats Bischofsmais heeft heel wat te bieden voor wandelaars. Vandaag gaan we hier een stevige afscheidswandeling maken. We wandelen vanuit het hotel via Teufelstisch naar Habischried en verder naar Unterbreitenau. Hier gaat een stoeltjeslift (exclusief, ca. € 4,50 p.p.) naar de Geisskopf (1097 m). Bij goed weer nemen we deze lift omhoog en genieten boven op de berg van het mooie uitzicht en een pauze in een gezellige berghut. Lekker gegeten en gedronken, zetten we de tocht voort en dalen de berg af over een mooi, breed pad. We lopen via de Besinningsweg en de Hermannskappellen terug naar ons hotel. De route is ca. 15 km.
dag 7
Passau

Passau is een innemende barokstad met verrassende steegjes, straten, pleinen en terrassen en ligt aan maar liefst 3 rivieren: de Donau, de Ilz en de Inn. Neem in de oude binnenstad zeker een kijkje bij de Dom, met het grootste kerkorgel ter wereld. Liefhebbers kunnen bij goede weersomstandigheden een boottocht over de Donau maken (exclusief).
dag 8
Terugreis: na het ontbijt rijdt u terug naar diverse opstapplaatsen in Nederland via wisselpunt Asten. Afsluitend stamppotbuffet.

details

 

Hotel Zur Alten Post***

 
Ligging:
Het sfeervolle Hotel Zur Alten Post ligt in het centrum van Bischofsmais.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant en gezellige bar. Verder aanwezig: wellness met sauna en stoombad (tegen betaling).

Kamer:
De kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon, televisie en radio.
 
Groep:
minimaal 20/maximaal 40 reizigers.

Inclusief:
• Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema -Bischofsmais v.v. per Comfort Class bus
• transfers naar en van de langlaufgebieden
• ervaren chauffeur
• Nederlandse langlaufbegeleiding
• verblijf in Hotel Zur Alten Post in een 2- persoonskamer  op basis van halfpension (dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner met saladebuffet)
• stamppotbuffet in Nederland bij terugkomst
 
Exclusief:
• toeslag 1-persoonskamer € 120,-
• niet genoemde maaltijden
• eventuele loipe- en liftgelden
• facultatieve excursies en entreegelden
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten
 
 
Busreis:
Over het algemeen kunt u kiezen uit verschillende opstapplaatsen, waarheen u na afloop van de reis ook weer wordt teruggebracht. Vanuit uw opstapplaats wordt u naar Asten gebracht, vanwaar u naar uw uiteindelijke reisbestemming vertrekt. Voor alle opstapplaatsen geldt dat deze alleen worden aangedaan indien er ten minste 4 personen gereserveerd hebben voor deze opstapplaats. Bij minder dan 4 personen wordt u verwezen naar de dichtstbijzijnde opstapplaats die wordt aangedaan. Dit geldt ook voor de terugreis. De kosten van vervoer naar de ‘nieuwe’ opstapplaats worden niet door Aktiva Tours/KRAS.NL vergoed.
 
Het centrale wisselpunt in Asten:
Voor haar busreizen maakt Aktiva Tours/KRAS.NL gebruik van het gastvrije Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats. Als extra service is op de vertrekdag koffie met cake op het wisselpunt inbegrepen en ter afsluiting van de reis een koffietafel of stamppotbuffet (zie reisbeschrijving betreffende reis). Uiteraard is op het wisselpunt een KRAS.NL vertegenwoordig(st)er aanwezig, bij wie u met eventuele vragen altijd terecht kunt.
 
Parkeren op het wisselpunt Asten:
Indien u per eigen auto naar Asten reist, is er beperkte mogelijkheid om uw auto te parkeren bij Hotel Nobis in Asten. Parkeren geschiedt op eigen risico en is tegen betaling (€ 20,-).
Hotelovernachting Asten klik <hier>
 
 
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top