Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 579,00
Reis PDF boek nu

Fietsen langs de Romantische Strasse

 

In het zuiden van Duitsland vinden we twee verrassende fietsgebieden; de Schwäbische Alb en de Romantische Strasse. Vanuit het Antik Hotel in het centraal gelegen Aalen, laten beide gebieden zich in één reis prima verkennen. Geniet van de natuur langs kronkelige riviertjes met namen als Jagst en Brenz en van de vele romantische dorpjes en steden met vakwerkhuizen en interessante bezienswaardigheden. Ook de Romeinen hebben dit gebied doorkruist getuige de resten van de Limes, de 2000 jaar oude grens- en verdedigingswal, die in het landschap te zien zijn.  

U verblijft in Antik Hotel. Het hotel ligt in een van de mooiste gebieden van Baden- Württemberg, de Ostalb. 

 

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)- Aalen (ca. 650 km van Utrecht) per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst laat in de middag.
dag 2
Kocher - Jagst-Radweg (ca. 40 of 55 km/ ca. 4 of 5 uur)
Vanuit Kirchberg an der Jagst laten we ons vandaag afzakken langs het riviertje de Jagst. We volgen het traject tot aan Ellwangen, een mooi traject van deze, in totaal 338 km lange, fietsroute. We fietsen vlak langs de oever, door weiden en bossen en onderweg stuiten we regelmatig op een romantisch vak werkplaatsje zoals Crailsheim. We eindigen in Ellwangen en wie wil kan de route verder volgen tot in Aalen.
dag 3
Rondje Aalen (ca. 30, 45 of 60 km/ 3 of 4 of 5 uur)
Onze verblijfsplaats Aalen is de moeite meer dan waard. Aalen is een interessante stad met diverse bezienswaardigheden zoals het Limesmuseum. Vanaf het museum start de Limes-fietstocht langs overblijfselen van de oude Romeinse grens. Of wandelt u naar de 26 m hoge uitkijktoren aan de rand van de stad en nuttigt u van verfrissend drankje terwijl u van het panorama geniet?
dag 4
Romantische Strasse (ca. 40 of 60 km/ ca. 3 of 4 uur)
We volgen de Romantische Strasse van Dinkelsbühl naar Rothenburg ob der Tauber. Het is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden in Duitsland. De stadswallen, torens, kasseienstraatjes, het oude stadscentrum met de gotische St. Jakobskerk, het pittoreske Plönlein-pleintje, de vele vakwerkhuizen en de patriciërshuizen die de rijkdom van weleer weerspiegelen… u zet hier een flinke stap terug in de tijd!

dag 5
Dal van de Rems (ca. 40 km/ 3,5 uur)
De Remstal Radroute loopt van Essingen naar de Neckar. De Rems stroomt hier door een smal dal van Plüderhausen en vervolgt zijn route naar Remshalden. De Rems slingert zich vervolgens door het natuurgebied Lower Remstahl, voordat hij ten noorden van Stuttgart in de Neckar stroomt, bij een indrukwekkend met glas overdekte 80 meter lange houten voetgangers- en fietsbrug. De route eindigt in Stuttgart.
dag 6
Langs de Brenz (ca. 55 km/ ca 5 uur)
Vanaf de oorsprong van de rivier de Brenz in Königsbronn fietsen we via Heidenheim naar de monding in de rivier de Donau. Het is een ontspannen route door een gevarieerd landschap die ook door de plaats Giengen komt. Hier bevindt zich het bekende Steiff-Museum. In dit interessante museum komen we alles te weten over de boeiende geschiedenis van de teddybeer.

dag 7
Aalen-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (afsluitende koffietafel), vertrek ochtend, aankomst avond.

details

route: De fietsroutes gaan veelal langs riviertjes door een overwegend lichtglooiend landschap. Per fietsdag wordt ca. 30 tot 60 km afgelegd. 
 
groep: minimaal 20/maximaal 36 reizigers
 
Antik Hotel***
ligging: het 3-sterren Antik Hotel ligt op loopafstand van het centrum van Aalen.
faciliteiten: receptie, restaurant met terras, bar/lounge en wifi. Het hotel heeft geen lift.
kamers: uw kamer is voorzien van badkamer met douche/toilet en föhn, televisie en telefoon.
maaltijden: ontbijtbuffet en 3-gangendiner in het hotel
 
inclusief:
* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema)-Aalen v.v. per Comfort Class bus
* meefietsende reisleiding
* 6 overnachtingen in 1-persoonskamer met douche en toilet (halfpension)
* lokale transfers per bus
* koffietafel op de laatste reisdag
 
extra:
* meenemen eigen toerfiets of e-Bike is mogelijk. Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie m.b.t. huurfietsen
 
exclusief:
* overige maaltijden
* huur Batavus toerfiets € 60,-
* huur Batavus e-bike € 95,-
* meenemen eigen fiets € 10,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis € 12,50. E-bike € 17,50
* overnachting in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan de reis € 55,- (incl. ontbijt, excl. toeristenbelasting € 2,10 pp en excl. parkeerplaats € 10,-)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top