Lüneburger Heide 5 dagen

5 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 449,00
Reis PDF boek nu

De grote heide!

 

Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig zacht glooiend natuurgebied met uitgestrekte heidelandschappen, riviertjes, Nedersaksische vakwerkboerderijen, pittoreske dorpjes en ruim 900 km aan fietspaden. We verblijven tijdens deze reis in het statige Celle, één van de mooiste steden in Noord-Duitsland. In het oude stadshart vinden we mooi gerestaureerde 16e en 18e- eeuwse rood-witte huizen. Dit wordt een heerlijke fietsvakantie.

 

 

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Celle (ca. 450 km) per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst middag. Vervolgens fietstocht Hahnenmoor (ca. 22 km/ ca. 2 uur)
Via het wisselpunt in Asten gaan we op weg naar Celle. De reistijd naar dit Duitse stadje is relatief kort, waardoor we ’s middags nog de mogelijkheid hebben voor een korte fietstocht. Onze route start in Gifhorn, een leuk en gezellig plaatsje met een prachtig molenmuseum en uitnodigende terrasjes voor wie de fiets vandaag nog even laat voor wat het is. ‘Rust, ruimte en natuur’, zo laat deze fietstocht zich het beste omschrijven. Het natuurgebied Hahnenmoor is er een vol bos, heide en moeras. We volgen verharde, maar ook onverharde fietspaden dwars door bossen en weilanden.

dag 2
Lüneburger Heide (ca. 20 of 45 km/2 of 4 uur)
Van de tochten die deze week in het verschiet liggen, is dit de ‘pittigste’ route. In de lange route zitten enkele pittige heuvels, die overigens voor een ieder met een goede conditie prima te doen zijn. Het voordeel is dat de klimmen kort en krachtig zijn en de afdalingen lekker lang. Startplaats van vandaag is Bispingen. Soms lijkt het wel of u hier al fietsend onderdeel van een ansichtkaart bent. De vele kleurrijke vormen van het landschap en de plantengroei bieden een afwisselende natuur, die uniek is in Europa. Eiken, dennen, berken, jeneverbes, dichte bossen vol wild, weiden met schapen en overal heide. Halverwege de route ligt het Wildpark Lüneburger Heide. Wie ervoor kiest om dit park te bezoeken (entree ca. € 10 p.p.), kan de tijd nemen en per bus naar het eindpunt rijden. Wie wil kan 25 extra km fietsen en het rondje Bispingen afmaken.

dag 3
Rondje Celle (ca. 35 km/3 uur). We fietsen een rondje vanuit het hotel. Op de route ligt Bergen-Belsen; berucht om het concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog waar ook Anne Frank verbleef. Neemt u zeker ook even de tijd om onze vakantieplaats te bekijken. Celle is een romantisch stadje met een imposant kasteel, dat het middelpunt van de stad vormt. Op de gezellige Schlossplatz geniet u op een terras onder het genot van een drankje van talloze kleurige vakwerkhuizen.
dag 4
Winsermoor & Wallerholz (ca. 27 of 47 km/2 of 4 uur)
Een mooie en vlakke tocht door Winsermoor, een prachtig natuurgebied met een enorme verscheidenheid aan vogels. We passeren onderweg de Huttensee, een groot meer geliefd bij kampeerders en watersporters. Wilt u het vandaag rustig aan doen, dan kunt u kiezen voor de verkorte fietsroute van 27 km.

dag 5
Celle-Nederland met onderweg een fietstocht Steinhuder meer (ca. 12 km/ ca 1 uur)
Voordat we huiswaarts keren, maken we nog een korte tocht rond het Steinhuder meer. Er is in de zomermaanden van alles te beleven op en rond het meer. Op vele plaatsen zijn palingrokerijen te vinden. Op de plek waar de bus op ons wacht, is een zonneweide en terrassen vanwaar we de kunsten van watersporters bewonderen.

details

route: overwegend vlakke route over fietspaden en rustige wegen door de Lüneburger Heide. Per fietsdag wordt gemiddeld 35 km afgelegd. 
 
groep: minimaal 20 reizigers
 
Hotel Tryp ***
ligging: Dit 3-sterren superior hotel ligt op 2 km van het centrum van Celle.
faciliteiten: Het hotel beschikt over een receptie, lift, wifi, café, restaurant, wijnkelder en een sauna (gratis).
kamers: 1-persoonskamers met douche en toilet, tv en haardroger
maaltijden: ontbijtbuffet en diner in het hotel
  
inclusief:
* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema )-Celle v.v. per Comfort Class bus
* meefietsende reisleiding
* 4 overnachtingen in 1-persoonskamer (halfpension)
* lokale transfers per fiets-bus
* afscheidskoffietafel
 
extra:
* meenemen eigen toerfiets of E-Bike is mogelijk. Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie mbt huurfietsen
 
exclusief :
* overige maaltijden
* huur Batavus toerfiets € 45,-
* huur Gazelle/Batavus E-Bike € 75,-
* meenemen eigen fiets € 10,-
* huur fietshelm € 7,50
* fietsverzekering voor de toerfiets € 12,50, E-bike € 17,50
* overnachting in een 1-pers.kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan de reis € 55,- (incl. ontbijt)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
* reis- en annuleringsverzekering
 
 
 
 

overige kenmerken

boek nu
To Top