Bodensee single reis - start Bregenz

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 899,00
Reis PDF boek nu

Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

 
Aktiva extra’s:
* Bodensee cheques ter waarde van meer dan € 90,-
* Hybride fiets of e-bike inclusief
* meefietstende nederlandse reisleiding
* treinkaartje van elk Nederlands of Belgisch station naar Bregenz vv
 
Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen die rondom de Bodensee liggen: u start in Oostenrijk, vervolgens fietst u door Zwitserland, maar het grootste deel van de route voert u door Duitsland.
 
De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bijzondere meren van de Alpen en het randgebied daarvan. Het is in grootte het derde in Europa. Het wordt gevoed door de rivier de Rijn die er "doorheen" stroomt. Het grootste gedeelte van de Bodensee, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer.
 

Start in Bregenz, de hoofdstad van Vorarlberg, Oostenrijk

 
Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar Bregenz, het startpunt van de fietsreis, gelegen aan de rand van Bregenzerwald. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende waterval bij Schaffhausen, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en "de-stad-op-een- eiland" Lindau.
 
Het verblijf is in hotels en gasthofen van vaak 3-4 sterren niveau, meestal in de centra van de grotere plaatsen. De reis is op basis van halfpension: ontbijt(buffet) en diner(3-gangen keuze menu) zijn inbegrepen. De Nederlandse reisleider fietst constant mee. 
 
Bodensee-Radweg ab Friedrichshafen
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Bregenz per trein. Transfer naar het hotel. Diner en overnachting in Bregenz.
dag 2
Bregenz-Güttingen (ca. 58 km/5 uur). Vanuit Bregenz, langs de Zwitserse oever, via het natuurreservaat Alpenrhein-Mündung naar Rorschach, Arbon en Güttingen.
dag 3
Güttingen-Rielasingen/Singen (ca. 57 km/5 uur). Langs de oevers van de Bodensee via Kreuzlingen en Gottlieben naar Stein am Rhein, waar de Rijn de Bodensee verlaat. Verder naar Rielasingen/Singen.
dag 4
Rielasingen/Singen, fietstocht naar Schaffhausen v.v. (ca. 55 km/5 uur) door een bosrijk gebied. Mogelijkheid tot het maken van een boottocht langs de watervallen van Schaffhausen (niet inclusief). Overnachting in Rielasingen/Singen.
dag 5
Rielasingen/Singen-Konstanz (ca. 38 km/4 uur). Via Radolfzell langs de Gnadensee naar het kloostereiland Reichenau (mogelijkheid tot bezichtiging) en verder naar Konstanz.
dag 6
Konstanz-Friedrichshafen (ca. 48 km/4 uur en ca. 3 km per boot). Eerst naar het prachtige bloemeneiland Mainau en daarna verder naar Wallhausen. Vervolgens per boot naar Überlingen. Fietstocht naar de Wahlfahrtskirche Birnau/Unteruhldingen en naar het historische dorp Uhldingen (waarheidsgetrouw nagebouwd dorp uit de Steentijd). Dan over de Duitse oever via Meersburg naar Friedrichshafen met het Zeppelin Museum.
dag 7
Friedrichshafen-Lindau-Bregenz (ca. 38 km/3,5 uur). Vanuit Friedrichshafen naar het romantische stadje Lindau en via het natuurreservaat Argenmündung en het fraaie kasteel Montfort (Langenargen) en Wasserburg. Via Lochau terug naar de "Festspielstadt" Bregenz in Oostenrijk.
dag 8
Transfer naar het station. Bregenz-Elk Nederlands of Belgisch station per trein.

details

Extra bij deze Aktiva Tours Bodenseereis:
Gratis Aktiva Bodenseecheques 
Unieke Aktiva Tours Bodensee actie voor reizigers die boeken voor de 8-daagse single Bodensee fietsreis met vertrek uit Bregenz. U ontvangt een Aktiva Bodenseechequeboek ter waarde van meer dan € 90,- met gratis museumentrees, waterfietshuur op de Bodensee en Kaffee und Kuchen in diverse (13) Konditoreien onderweg. Fietsen rond de Bodensee wordt zo wel heel compleet en voordelig. lees meer
 
route: overwegend vlak, trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 49 km afgelegd.
 
hotels: goede middenklasse (3 en 4 sterren) hotels direct gelegen aan/bij de Bodensee. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis halfpension (incl 3-gangen diner).
 
groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers 
 
inclusief: 
* Elk Nederlands of Belgisch station-Bregenz vv per dagtrein incl. zitplaatsreservering
overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels (2- persoonskamer met bad of douche en toilet) op basis van  halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangen keuzediner)
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* (meefietsende) Nederlandse reisleiding
* gedetailleerde fiets/routekaart
* huurfiets, keuze uit 7, 21 versnellingen en e-bike + fietstas
* Bodensee cheques, enveloppe met waarde vouchers voor veel extra’s onderweg: o.a.
 
exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer € 170,- 
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top