Single Reis Bodensee - start Bregenz

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 1.095,00
 • Lindau
 • Schaffhausen
 • bloemeneiland Mainau
 • Konstanz Alte Rheinbrücke
 • Rorschach
 • bloemeneiland Mainau
 • Friedrichshafen
 • Bodensee MS Schwaben
 • Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

   
  Aktiva-extra’s:
  * Bodensee-cheques ter waarde van € 110,-
  * hybridefiets of e-bike inclusief fietstas
  * meefietsende Nederlandse reisleiding
  * treinkaartje van elk Nederlands of Belgisch station naar Bregenz v.v.
   
  Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen die rondom de Bodensee liggen: u start in Oostenrijk, vervolgens fietst u door Zwitserland, maar het grootste deel van de route voert u door Duitsland.
   
  De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bijzondere meren van de Alpen en het randgebied daarvan. Het meer is in grootte het derde van Europa. De Bodensee wordt gevoed door de rivier de Rijn die er "doorheen stroomt". Het grootste gedeelte van de Bodensee, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer.
   

  Start in Bregenz, de hoofdstad van Vorarlberg, Oostenrijk

   
  Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar Bregenz, het startpunt van de fietsreis, gelegen aan de rand van het Bregenzerwald. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende waterval bij Schaffhausen, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en "de-stad-op-een-eiland" Lindau.
   
  Het verblijf is in hotels en gasthofen van 3-4 sterren niveau, meestal in de centra van de grotere plaatsen. De reis is op basis van halfpension: ontbijt (buffet) en diner (3-gangen keuze menu) zijn inbegrepen. De Nederlandse reisleider fietst constant mee. 
   
  Bodensee-Radweg ab Friedrichshafen
   
   
 • van dag tot dag

  dag 1
  Elk Nederlands of Belgisch station-Bregenz per trein. Vertrek Amsterdam 08.08 uur, Utrecht 08.37 uur, Arnhem 09.07 uur. Aankomst Bregenz 17.39 uur. Transfer naar het hotel. Diner.
  dag 2
  Bregenz-Güttingen (ca. 58 km/5 uur). Vanuit Bregenz, langs de Zwitserse oever, via het natuurreservaat Alpenrhein-Mündung naar Rorschach, Arbon en Güttingen.
  dag 3
  Güttingen-Rielasingen/Singen (ca. 57 km/5 uur). Langs de oevers van de Bodensee via Kreuzlingen en Gottlieben naar Stein am Rhein, waar de Rijn de Bodensee verlaat.
  dag 4
  Rielasingen/Singen, fietstocht naar Schaffhausen v.v. (ca. 55 km/5 uur) door een bosrijk gebied. Mogelijkheid tot het maken van een boottocht langs de watervallen van Schaffhausen (niet inclusief).
  dag 5
  Rielasingen/Singen-Konstanz/Kreuzlingen (ca. 38 km/4 uur). Via Radolfzell langs de Gnadensee naar het kloostereiland Reichenau (mogelijkheid tot bezichtiging) en verder naar Konstanz/Kreuzlingen.
  dag 6
  Konstanz/Kreuzlingen-Friedrichshafen (ca. 48 km/4 uur en ca. 3 km per boot). Eerst naar het prachtige bloemeneiland Mainau en daarna verder naar Wallhausen. Vervolgens per boot naar Überlingen. Fietstocht naar de Wahlfahrtskirche Birnau/Unteruhldingen en naar het historische dorp Uhldingen (een waarheidsgetrouw nagebouwd dorp uit de Steentijd). Tot slot over de Duitse oever via Meersburg naar Friedrichshafen met het Zeppelin Museum.
  dag 7
  Friedrichshafen-Lindau-Bregenz (ca. 38 km/3,5 uur). Vanuit Friedrichshafen naar het romantische stadje Lindau en via het natuurreservaat Argenmündung en het fraaie kasteel Montfort (Langenargen) naar Wasserburg. Via Lochau terug naar de "Festspielstadt" Bregenz in Oostenrijk.
  dag 8
  Transfer naar het station. Bregenz-Elk Nederlands of Belgisch station per trein. Vertrek Bregenz 10.47 uur, aankomst Amsterdam 21.58 uur.
 • details

  Extra bij deze Aktiva Tours Bodenseereis:
  Gratis Aktiva Bodenseecheques 
  Unieke Aktiva Tours Bodensee actie voor reizigers die boeken voor deze 8-daagse single Bodensee fietsreis. U ontvangt een Aktiva Bodenseechequeboek ter waarde van € 110,- met gratis museumentrees, waterfietshuur op de Bodensee en Kaffee und Kuchen in diverse (13) Konditoreien onderweg. Fietsen rond de Bodensee wordt zo wel heel compleet en voordelig. lees meer
   
  route: overwegend vlak, trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 49 km afgelegd.
   
  hotels: goede middenklasse (3 en 4 sterren) hotels direct gelegen aan/bij de Bodensee. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis halfpension (incl. 3-gangen diner).
   
  groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers 
   
  inclusief: 
  * Elk Nederlands of Belgisch station-Bregenz vv per dagtrein incl. zitplaatsreservering
  overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels (2- persoonskamer met bad of douche en toilet) op basis van  halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangen keuzediner)
  * bagagevervoer van hotel naar hotel
  * (meefietsende) Nederlandse reisleiding
  * gedetailleerde fiets/routekaart
  * huurfiets, keuze uit 7 versnellingen of 21 versnellingen of e-bike (+ fietstas)
  * Bodensee-cheques, enveloppe met waardevouchers voor veel extra’s onderweg
   
  exclusief:
  * toeslag 1-persoonskamer € 174,- 
  * bijdrage Calamiteitenfonds
  * reis- en annuleringsverzekering
  * reserveringskosten

  overige kenmerken

 • reviews

  van Hans Nederpel:
  Voorzien van een uitgebreid informatiepakket van Donau Touristik met routebeschrijving, kaartmateriaal en vouchers voor koffie met gebak, musea etc. vroeg op de comfortabele ICE trein gestapt. De stiptheid van de Duitse spoorwegen laat wat te wensen over maar uiteindelijk toch met enkele uren vertraging in Bregenz aangekomen, nog op tijd voor het diner. De logistiek ter plaatse is in handen van Donau Touristik, fiets in uitstekende staat en goede hotels met ruime comfortabele kamers ( alleen laatste nacht in Bregenz wat krap en pover ). De hele week genoten van schitterend nazomerweer, regenkleding is niet uit de koffer geweest. De route gaat over goed gemarkeerde fietspaden, soms stukken parallel aan autoweg met af en toe wat korte hellingen, meegefietst met de altijd goedgehumeurde reisleider Koos. Het fietspad wordt wel gedeeld met vele medefietsers, op de route vele bezienswaardigheden, prachtige stadjes en hier is wel sprake van een toeristisch gebied. Niet te missen het Zeppelin museum in Friedrichshafen waar men o.a. ervaart hoe de welgestelden in een zwevend paleis de oceaan overstaken. Het bloemeneiland Mainau is nog volop in bloei, ondanks de forse entreeprijs wel een bezoek waard, gelukkig voordat de mensenmassa uit een volle parkeerplaats met touringcars zich daar begaf. Al met al, mede door het fantastische weer, een gezellige, geslaagde fietsweek.
 • data en prijzen

boek nu
To Top