Altmühltal- & Donauradweg 8 dagen

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 865,00
Reis PDF boek nu

Over de Altmühl- en Donauradweg vanuit Bad Gögging

 
Aktiva-extra’s:
 
* halfpension (ontbijtbuffet + 3-gangen diner)
* 1-persoonskamer zonder toeslag
* gebruik hybride-fiets
* meefietsende Nederlandse reisleiding
* treinkaartje van Elk Nederlands of Belgisch station naar Bad Gögging v.v.
 

Deze fietsreis vanuit standplaats Bad Gögging in Beieren gaat door het dal van de rivier de Altmühl en langs de rivier de Donau. U rijdt over vlakke weggetjes en fietspaden. Natuur en daarnaast cultuur en geschiedenis zijn in en rond Bad Gögging goed te combineren! In de omgeving liggen vooral veel paleizen en kastelen, gebouwd in diverse bouwstijlen van kleurrijke barok en rococo. In de rustige groene streek liggen oude kleine stadjes die dateren uit de Middeleeuwen, en hier en daar zelfs plaatsen met wortels in de Romeinse tijd.

Verblijfplaats Bad Gögging is een kuuroord, midden in het Beierse heuvellandschap. In de omgeving liggen naast bossen ook vele hopvelden - logisch, voor al het Beierse bier dat gebrouwen moet worden! Uiteraard staat op het programma Regensburg, één van de mooiste steden van Duitsland. Hier zijn hoogst interessante bouwwerken zoals de Dom Sankt Peter, het Rathaus met de "Reichstagssaal" en Schloss Emmeram.

Het verblijf is in het rustig gelegen 4-sterren hotel The Monarch in Bad Gögging.
 
De heen- en terugreis gaat per ICE-trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Neustadt a.d. Donau v.v.
 
Sternradeln an der deutschen Donau
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Neustadt an der Donau per trein. Transfer (3 km) naar Hotel Monarch in Bad Gögging.
dag 2
Bad Gögging-Eining-Bad Gögging (ca. 28 km/3 uur). Eerst naar Wöhr, vervolgens over het Donaufietspad door een weidegebied naar Eining met de bezienswaardige ruïne van het kasteel Abusina. De terugrit naar Bad Gögging gaat via Ziegelei.
dag 3
Bad Gögging-Regensburg-Bad Gögging (ca. 50 km/4 uur per fiets + 5 km per schip + 38 minuten per trein). Eerst naar Weltenburg aan de Donau. Per schip over de Donau naar Kelheim. Vervolgens over de Donauradweg via Bad Abbach naar de voormalige hoofdstad van Duitsland: Regensburg voor een bezichtiging van de Dom en het voormalige Rijksdaggebouw. Van Regensburg per trein terug naar Neustadt en per fiets naar Bad Gögging.
dag 4
Bad Gögging-Vohburg-Bad Gögging (ca. 39 km/3 uur). Langs de Donau over de Donauradweg naar Pförring (zwemmogelijkheid in een meertje naast de Donau). Verder naar het middeleeuwse stadje Vohburg, met een mooi centrum met een oud stadhuis en verschillende kerken. Na een stadbezichtiging terug naar Bad Gögging via kasteel Wackerstein.

dag 5
Bad Gögging-Kloster Weltenburg-Bad Gögging (ca. 31 km/3 uur). Via Eining en Staubing naar de Benedikter abdij van Weltenburg aan de Donau, het oudste klooster in Beieren, prachtig gelegen aan de zogenoemde Donaudurchbruch. Na een bezichtiging van (en eventueel een pauze in) de Biergarten terug naar Bad Gögging.
dag 6
Bad Gögging-Abensberg-Bad Gögging (ca. 20 km/2 uur). Over de Donauradweg door hopvelden naar Sittling waar u de bordjes volgt naar Abensberg. Rondleiding (inclusief) in de bekende Witbierbrouwerij Kuchlbauer. Terug naar Bad Gögging.
dag 7
Bad Gögging-Kelheim-Bad Gögging (ca. 31 km/2,5 uur per fiets + 10 km per schip). Over de Donauradweg naar Weltenburg en per schip van Weltenburg naar Kelheim. U kunt de dagroute eenvoudig verlengen door per fiets over de Altmühlradweg naar Essing te rijden en dan via Riedenburg Naar Kelheim te gaan voor de bezichtiging van het Kristallmuseum.
dag 8
Transfer naar Neustadt. Neustadt-elk Nederlands of Belgisch station per trein.

details

Bij deze reis heeft u een 2- persoonskamer voor alleengebruik! 

 

route: overwegend vlak over geasfalteerde en vrijliggende fietspaden (Donauradweg en Altmühlradweg) en rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 20-50 km afgelegd. De routes op diverse dagen zijn gemakkelijk uit te breiden met 10 tot 20 km.
 
accommodatie: 
4-sterrenhotel The Monarch in Bad Gögging. Prachtig hotel in moderne Beierse stijl gebouwd. Het hotel heeft een uitgebreide wellness met binnen- en buitenzwembad (verwarmd), sauna, solarium en fitnessruimte. De ruime kamers (ca. 30 m2) hebben een badkamer met (bad en/of) douche en toilet, föhn, safe, minibar, TV, radio. De verzorging is op basis van halfpension (ontbijt en 3-gangen dinerbuffet).
 
inclusief:
* treinreis elk Nederlands/Belgisch station-Neustadt an der Donau v.v. incl zitplaatsreservering
* transfer station Neustadt-Hotel Monarch Bad Gögging v.v.
* 7 overnachtingen in 4-sterrenhotel The Monarch Bad Gögging (1- persoonskamer met bad of douche en toilet)
* halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet + 3-gangen diner)
* gebruik binnen- en buitenzwembad, sauna
* entree en rondleiding Witbierbrouwerij Kuchlbauer in Abensberg
* entree Bevrijdingshal Kelheim
* treinticket Regensburg-Neustadt incl. fiets
* 3 x Donauboottocht Weltenburg-Kelheim incl. fiets
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen + gebruik van dubbele fietstas 
 
exclusief:
* overige maaltijden
* huur e-bike € 80,-
* toeslag 1-persoonskamer € 0,- (GRATIS!)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
  
 
 
 

overige kenmerken

boek nu
To Top