Zwarte Woud en Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel)

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
groepsreizen
vanaf € 489,00
Reis PDF boek nu

Wijn en Kirschtorte

Kehl†is een voorstadje van Strasbourg gelegen in het dal van de rivier de Rijn. Het ligt†bijna exact†op de grens†van Duitsland en Frankrijk, maar nog juist op Duits grondgebied.††
We stippelden veelal vlakke routes uit langs onder meer de rivier de Kinzig, door bossen en velden. Hier geniet u van alles wat het Zwarte Woud zo geliefd maakt: vakwerkstadjes, hofboerderijen en links en rechts groene heuvels. Onze vakantieplaats Kehl-Kork ligt op de grens met Frankrijk, dat we binnenfietsen op onze routes naar de mooie steden Straatsburg en Colmar. Een veelzijdige reis!

van dag tot dag

dag 1
Nederland (52 opstapplaatsen)-Kehl (ca. 460 km) per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst middag.
dag 2
Straatsburg (ca. 23 of 50 km/2 of 4 uur). Vanuit het hotel fietsen we naar Straatsburg. De route is kort, zodat u volop tijd heeft om deze prachtige stad te verkennen. Aan de kanalen van de Ill ligt het typische stadsdeel ĎLa Petite Franceí, met vakwerkhuizen en de meest sfeervolle terrasjes. Maar ook de kathedraal en het astronomische uurwerk dat u in het oude centrum vindt, zijn de moeite van een bezichtiging waard. Natuurlijk kunt u Straatsburg te voet bekijken, maar het is ook leuk om in het stadstreintje of aan boord van een rondvaartboot te stappen. Uitgekeken in de stad, dan fietst u een korte of wat langere route terug naar het hotel. Kiest u ervoor om 43 kilometer te fietsen, dan volgt u de Fortenroute langs tal van verdedigingswerken.

dag 3
Kinzigtal (ca. 37 km/4 uur). Al tijdens de busrit naar het beginpunt van deze fietsroute in Apirsbach geniet u van de schitterende natuur van het Zwarte Woud. Eenmaal op de fiets fietst u een deel van de 90 km lange Kinzigtal Radweg. U fietst stroomafwaarts door het dal, wat de route nog plezieriger maakt. Links en rechts van de rivier de Kinzig ziet u oude hofboerderijen, romantische stadjes met vakwerkhuizen en heuvels bedekt met fruit- en wijngaarden. Eindpunt van deze route ligt in Haslach.

dag 4
Kinzigtal (ca. 47 km/5 uur). We pakken de Kinzigtal Radweg op waar we gisteren geŽindigd zijn, namelijk in Hasbach. Van hieruit fietst u naar het hotel via o.a. Gengenbach, een middeleeuws stadje met steegjes, vakwerkhuizen en een voormalig klooster. De DorotheenhŁtte in Wolfach is een glasblazerij waar sinds jaar en dag op traditionele wijze dit ambacht wordt beoefend.
dag 5
Rijndal (ca. 36 of 57 km/3 of 5 uur). Een ontspannen dag fietsen door het Rijndal. Het landschap kenmerkt zich door bossen, akkers, boerendorpen en oude watermolens. Na wat kilometers over de MŁhlen Radweg gaat het laatste deel van de rit langs de Rijn.

dag 6
Colmar (ca. 36 km/4 uur). Hoogtepunt van deze fietstocht is Colmar, de hoofdstad van de Elzasser wijn. In de oude stad kijkt u uw ogen uit! Er zijn tal van gekleurde vakwerkhuizen, maar ook aan de inwendige mens wordt gedacht door de talrijke terrasjes op elke straathoek. Een niet te missen plaats is de wijk ďKleine VenetiŽĒ. Hierna volgt een wat pittigere route (2 krasjes) door het Rijndal naar Breisach. Bekijk onderweg het barokke vestingstadje Neuf-Brisach, dat model stond voor de vestingstadjes die Lodewijk XIV langs de Franse staatsgrens liet bouwen.

dag 7
Kehl-Nederland per Kras-Comfort Class bus via wisselpunt Asten (afscheidskoffietafel), vertrek ochtend,aankomst eind van de middag.

details

route: overwegend vlak tot licht glooiend. Per fietsdag wordt gemiddeld ca.†25†tot 57†km afgelegd.†

groep: minimaal 20 reizigers
Hotel Ochsen***
ligging: in het centrum van Kehl-Kork (ca. 5 km van Straatsburg)
faciliteiten: het hotel beschikt†over een rustiek restaurant, terras,†bar,†lift en wellnessafdeling†(tegen betaling) met sauna, infraroodkabine en zwembad.
kamers: de kamers zijn netjes ingericht en voorzien van douche, toilet, haardroger en televisie
maaltijden: ontbijtbuffet en 3-gangen diner in het hotel.
inclusief :
* Nederland (52 opstapplaatsen, klik hier voor schema)-Kehl v.v. per Comfort Class bus
* 6 overnachtingen in 2-persoonskamer met douche en toilet (halfpension)
* lokale transfers per bus
* uitgebreide fietsroutes
* Nederlandse reisleiding
* afscheidskoffietafel
extra:
* meenemen eigen toerfiets of E-Bike is mogelijk.†Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie mbt huurfietsen
exclusief :
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 70,-
* huur toerfiets Ä 60,-
* huur E-Bike Ä 95,-
* meenemen eigen fiets Ä 10,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis Ä 12,50, e-bike Ä 17,50
* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 33,75†(incl. ontbijt, excl. toeristen belasting Ä 2,20 pp†en excl.†parkeerplaats Ä 15,-)
* overnachting†in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 62,50†(incl. ontbijt, excl. toeristen belasting Ä 2,20 pp†en excl.†parkeerplaats Ä 15,-)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
* reis- en annuleringsverzekering

overige kenmerken

boek nu
To Top