Bohemen 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
groepsreizen
nieuw
vanaf € 519,00
Reis PDF boek nu

Fietsen in de Bohemen

Het decor voor prachtige sprookjes; dat zou de Tsjechische Bohemen zomaar kunnen zijn. Tussen de groene heuvels, dichte (oer)bossen, bijzondere rotsformaties en slingerende rivieren liggen tal van indrukwekkende kastelen en burchten. Volg de Moldau naar het romantische kasteel van Hluboka. De pracht en praal van dit gotische kasteel doet u dromen van het leven van een vorst. Ook Loket, dat we binnenfietsen langs de rivier de Ohre, zou zo uit een sprookjesboek kunnen komen. Wist u overigens dat TsjechiŽ na Nederland de meeste fietspaden van Europa heeft?

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Duitsland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst bij het overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland vroeg in de avond.
dag 2
Duitsland-Trebon (ca. 20 km/1,5 uur). Na het ontbijt rijden we de laatste etappe naar Trebon. Om de benen wat los te krijgen, fietst u de laatste 20 kilometer naar ons hotel. De tocht gaat langs meertjes en door dorpen met typische boerderijen in een klassieke boerenbarok stijl.
dag 3
Trebon-Gouden Beek-Trebon (ca. 54 km/4 uur)
Het hotel vormt het begin- en het eindpunt van een fraaie, vlakke fietstocht door het natuurgebied van de ĎGouden Beekí, die de grote karpervijvers met elkaar verbindt.
dag 4
Ceskť Budejovice-Trebon (ca. 39 km/ ca. 3 uur)
Waar de Moldau en Malse samenvloeien ligt het charmante stadje Ceskť Budejovice. De stad dankt haar bekendheid aan het Budweiser bier, dat hier wordt gebrouwen. Een wandeling door het oude stadshart, gebouwd rondom een groot vierkant plein, is zeker de moeite waard. Midden op het plein staat de Samson-fontein, een geliefd plekje voor een vakantiekiekje. Daarna is het tijd om op de fiets te stappen. De route volgt de Moldau naar het bijzondere, hagelwitte kasteel van Hluboka. Maak een klim naar de top van de toren en geniet van een subliem uitzicht over Hluboka nad Vitavou en de omringende naaldboombossen. Tijd voor een pauze? Het openluchtcafť van het kasteel wordt omringd door Engelse tuinen met kleurrijke bloemperken. Hierna verlaten we de Moldau en fietst u over stille landweggetjes door de binnenlanden en langs diverse karpervijvers terug naar het hotel.
dag 5
Trebon-Frantiskovy Lazne (ca. 20 km/1,5 uur)
We Ďverhuizení met de touringcar naar het uiterste noordwesten van TsjechiŽ. Hier nemen we onze intrek in een hotel in Frantiskovy Lazne, een van de mooiste kuuroorden van TsjechiŽ. ís Middags hebben we nog mooi tijd voor een korte fietstocht langs onder meer een uitgebluste vulkaan en de oude grensplaats Cheb.
dag 6
Frantiskovy Lazne-Loket (ca. 45 km/5 uur). De rivier Ohre is vandaag onze leidraad op weg van Frantiskovy Lazne naar Loket. Hier is het genieten van prachtige landschappen ťn een nieuw, perfect onderhouden fietspad. Romantisch gelegen in een bocht van de rivier ligt het middeleeuwse Loket. Al eeuwen trekt dit stadje romantici, geliefden en dichters aan. De robuuste burcht steekt trots boven het schilderachtige landschap uit. De beschermde binnenstad is een goed bewaard geheim. Drink op het marktplein een Ďpivoí op een van de vele terrasjes, met zicht op fraaie pastelkleurige huizen en arcadegalerijen. Een leuk feitje: delen van de James Bond film ĎCasino Royaleí werden opgenomen in Loket. Wie wil kan de route verlengen tot aan Doubi.(+ 10 km)

dag 7
Frantiskovy Lazne-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (afscheidskoffietafel), vertrek ochtend, aankomst eind van de middag.

details

route: soms vlak maar vaker heuvelachtig met af en toe een fikse klim. Per fietsdag wordt gemiddeld†ca.†45 km afgelegd.†

groep: minimaal 20/maximaal 36 reizigers

Hotel Svet***

Het 3-sterren Hotel Svet bevindt zich in de kleine plaats Trebon op ca. 1 km afstand van het pittoreske centrum en gelijknamige chateau. Het hotel beschikt over een receptie, lift, tuin met terras, bar, restaurant en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie en eigen badkamer met bad en/of douche en toilet.

Hotel Bohemia***

Hotel Bohemia ligt in een van de bekendste kuuroorden van TsjechiŽ: Frantiskovy Lazne. Het bevindt zich in een rustig omgeving, op korte afstand van het centrum. Het hotel beschikt over een receptie, terras, bar, restaurant, gratis wifi en de wellness-studio is gespecialiseerd is massages (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van televisie en eigen badkamer met bad en/of douche en toilet.

inclusief:
* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema)- Trebon/Frantiskovy Lazne-Nederland v.v. per Comfort Class bus
* meefietsende reisleiding
* 6 overnachtingen in 2-persoonskamer met douche en toilet (halfpension)
* lokale transfers per bus
* uitgebreide fietsroutes
* afscheidskoffietafel
extra:
* meenemen eigen toerfiets of E-Bike is mogelijk.†Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie mbt huurfietsen
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 80,-
* huur toerfiets Ä 60,-
* huur E-bike Ä 95,-
* meenemen eigen fiets Ä 10,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis Ä 12,50, e-bike Ä 17,50
* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 32,50 (incl. ontbijt, excl. toeristen belasting Ä 2,10 pp†en excl.†parkeerplaats Ä 10,-)
* overnachting†in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 55,- (incl. ontbijt, excl. toeristen belasting Ä 2,10 pp†en excl.†parkeerplaats Ä 10,-)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top