Romantische Strasse en Steigerwald 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
groepsreizen
vanaf € 619,00
Reis PDF boek nu

Fietsen over de Romantische Strasse

 

Een fietsvakantie waarbij landschappen zich in vlot tempo afwisselen, maar burchten, kastelen en romantische stadjes altijd terug blijven komen. Langs de rivier de Main fietst u langs de beboste hellingen van het Steigerwald, de hopvelden van Hassberge en de wijngaarden van het Frankenland. Ook is er één dag waarbij we de bekende Romantische Strasse volgen. Ook op deze route wordt natuurschoon gecombineerd met culinaire heerlijkheden en middeleeuwse stadjes waar het verleden duidelijk voelbaar is. Hoogtepunten die er zeker uitgelicht mogen worden zijn Rothenburg ob der Tauber en Würzburg. 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)- Schlüsselfeld per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst laat in de middag.
dag 2
Rondje Steigerwald (ca. 44 of 51 km/ ca 4 of 4,5 uur)
Ons vakantieplaatsje Schlüsselfeld ligt echt midden in het Steigerwald. Dat we onze vakantie met dit natuurpark beginnen is dan ook niet zo vreemd. We fietsen een over het algemeen vlakke route langs het riviertje de Reiche Ebrach, met onderweg een pauze in het stadje Pommersfelden. Liefhebbers kunnen hier een kijkje nemen bij het barokke sprookjeskasteel Schloss Weissenstein.

dag 3
Steigerwald & Bamberg (ca. 48 km/ ca. 4,5 uur)
Nog een dagje in het Steigerwald. Op deze ontdekkingstocht nemen we de Rauhe-Ebrach Radweg als leidraad. Deze leidt ons langs een oude spoorlijn, over landbouwwegen en door bossen naar kastelen, historische stadjes en schattige dorpen als Schönbrunn, Vorra, Untersteinbach en Pettstadt. Er zijn onderweg voldoende horecagelegenheden, dus ook de inwendige mens zal niets tekort komen. De route eindigt in de oude keizer- en bisschopsstad Bamberg. Kijkt u lekker even rond en vergeet daarbij niet de voormalige visserswijk ’Klein Venetië, de leerlooiershuizen aan het oude kanaal en het op een eilandje in de rivier gebouwde Rathaus. Naast de vele historische bouwwerken, waarvan de imposante Kaiserdom St. Peter und St. Georg zelfs tot een van de belangrijkste middeleeuwse gebouwen van Duitsland behoort, is Bamberg ook bekend om haar bierbrouwerijen. Een Bamberger Rauchbiertje in een knusse Kneipe of op een zonnig terrasje is dan ook een echte aanrader!

dag 4
Main Radweg Hassfurt-Volkach(ca. 54 km/ ca. 5 uur)
Ultiem genieten op de fiets. We volgen de kronkelige Main door de zonnige wijngaarden van het Frankische landschap. We fietsen van het idyllische stadje Hassfurt naar Volkach.

dag 5
Main Radweg Dettelbach-Würzburg (ca. 48 km/ca. 4,5 uur)
Uitgestrekte wijn- en fruitgaarden, vruchtbare velden, pittoreske dorpen… dat is het decor van uw fietsroute van vandaag. In Dettelbach pakken we het laatste deel van de Main Radweg op en volgen deze tot aan Würzburg. Würzburg is een gezellige stad, gelegen te midden van wijngaarden op glooiende terrassen. Vele monumenten en gebouwen herinneren aan de rijke geschiedenis van de stad, waaronder de aan de Main gelegen vesting Marienberg. Ook aan restaurants, terrassen en Weinstuben geen gebrek; bij mooi weer zijn de terrassen op de Marienplatz altijd goed gevuld.

dag 6
Romantische Strasse (ca. 53 km/ ca. 5 uur)
Een uitdagende fietsroute door het dal van de Tauber. Het eerste fraaie stadje op onze route is Weikersheim. Laat u betoveren door het renaissanceslot met zijn tuinen in Versailles-stijl of pik een terras op het vrolijk gekleurde marktplein. Langs de goed bewaard gebleven verdedigingstorens in Röttingen en het oude stadje Creglingen fietsen we vervolgens naar het eindpunt: Rothenburg. Het is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Duitsland. De stadswallen, torens, het Plönlein-pleintje, kasseienstraatjes, de vakwerkhuizen en de patriciërshuizen die de rijkdom van weleer weerspiegelen… u zet hier een flinke stap terug in de tijd. U kunt hier ook leuk winkelen. Bezoek het ’Weihnachtsdorf’, waar u het hele jaar door terecht kunt voor leuke kerstspulletjes. Of geniet in een van de vele restaurants van de Duitse Kuchen.

dag 7
Schlüsselfeld-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (afsluitende koffietafel), vertrek ochtend, aankomst avond.

details

route: De fietsroutes gaan veelal langs riviertjes door een overwegend lichtglooiend landschap. Per fietsdag wordt ca. 44 tot 54 km afgelegd. 
 
groep: minimaal 20/maximaal 36 reizigers
 
Hotel Gasthof Zum Storch***
ligging: dit gezellige 3-sterren superior Hotel ligt direct aan het marktplein van de Beierse stad Schlüsselfeld, midden in het natuurpark Steigerwald.
faciliteiten: receptie, restaurant, bar, terras, Stube, sauna en solarium. 
kamers: uw kamer is voorzien van gratis wifi, badkamer met douche/toilet en föhn, televisie, minibar en telefoon.
maaltijden: ontbijtbuffet en 3-gangendiner in het hotel
 
inclusief:
* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema)-Schlüsselfeld v.v. per Comfort Class bus
* meefietsende reisleiding
* 6 overnachtingen in 2-persoonskamer met douche en toilet (halfpension)
* lokale transfers per bus
* koffietafel op de laatste reisdag
 
extra:
* meenemen eigen toerfiets of e-Bike is mogelijk. Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie m.b.t. huurfietsen
 
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 100,-
* huur Batavus toerfiets € 60,-
* huur Batavus e-bike € 95,-
* meenemen eigen fiets € 10,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis € 12,50,-. e-bike € 17,50
* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan de reis € 33,75 (excl. toeristenbelasting € 2,20 pp, incl. ontbijt en excl.  parkeerplaats €15,-)
* overnachting in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan de reis € 62,50,- (incl. ontbijt, excl. toeristenbelasting € 2,20 pp en excl. parkeerplaats € 15,-)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top