Fietsvakantie Bohemen 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
groepsreizen
nieuw
vanaf € 629,00
Reis PDF boek nu

Fietsen in de Bohemen


Het decor voor prachtige sprookjes een prachtige fietsvakantie; dat zou de Tsjechische Bohemen zomaar kunnen zijn. Tussen de groene heuvels, dichte (oer)bossen, bijzondere rotsformaties en slingerende rivieren liggen tal van indrukwekkende kastelen en burchten. Volg de Moldau naar het romantische kasteel van Hluboka. De pracht en praal van dit gotische kasteel doet u dromen van het leven van een vorst. Ook Loket, dat we binnenfietsen langs de rivier de Ohre, zou zo uit een sprookjesboek kunnen komen. Wist u overigens dat Tsjechië na Nederland de meeste fietspaden van Europa heeft?

 

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Duitsland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst bij het hotel in Bohemen vroeg in de avond.
dag 2
Cheb en Waldsassen (ca. 20 km/1,5 uur). ē (ca. 36 of 51 km)
Onze eerste fietsdag. Vanuit ons hotel in Frantiskovny Lazne maken we een rondrit langs een uitgebluste vulkaan en bezoeken we de oude en mooie grensplaats Cheb. We vervolgen de tocht in zuidelijke richting over de fietsroute van het IJzeren Gordijn. Voor de fanatiekelingen is het hier mogelijk om een extra lus te maken naar het Duitse Waldsassen met zijn imposante klooster en bibliotheek. Op terugweg volgen we de rivier Cheb (in het Duits Eger) terug naar het hotel.
dag 3
Frantiskovy Lazne naar Loket (ca. 45 km/4 uur)
De rivier Ohre is vandaag onze leidraad op weg van Frantiskovy Lazne naar Loket. Hier is het genieten van prachtige landschappen ťn een nieuw, perfect onderhouden fietspad. Romantisch gelegen in een bocht van de rivier ligt het middeleeuwse Loket. Al eeuwen trekt dit stadje romantici, geliefden en dichters aan. De robuuste burcht steekt trots boven het schilderachtige landschap uit. De beschermde binnenstad is een goed bewaard geheim. Drink op het marktplein een Ďpivoí op een van de vele terrasjes, met zicht op fraaie pastelkleurige huizen en arcadegalerijen. Een leuk feitje: delen van de James Bond film ĎCasino Royaleí werden opgenomen in Loket.
dag 4
van Horesedly naar Krivoklat (ca. 35 km/ ca. 3 uur)
Startpunt van vandaag is het dorp Horesedly. Door het typische, licht heuvelachtige, Tsjechische landbouwlandschap van Centraal Bohemen fietsen we naar Rakovnik, een fraai stadje met een mooi oud marktplein. Via een fietsroute door een rustgevend dalletje van een kleine beek rijden we naar ťťn van de beroemdste Gotische kastelen van het land: Krivoklat. Aansluitend rijden we met de bus naar ons hotel in Praag voor diner en overnachting.
dag 5
Beroun naar Karlstejn en Zbraslav (ca. 45 km/4 uur)
In een uurtje met de bus naar het stadje Beroun, waar we een historisch plein en twee stadspoorten uit de Middeleeuwen vinden. Met de rivier Berounka aan de hand fietsen we naar een van de oudste burchten van het land waar ook de kroonjuwelen van de Boheemse koningen bewaard werden: Karlstejn. Eindigen doet de route in ťťn van de vele oude voorstadjes van Praag, bij kasteel Zbraslav. Liever de fiets even laten staan en op ontdekking door Praag? Dat kan natuurlijk ook!
dag 6
Dresden (ca. 45 km/5 uur). Dresden
Vanuit Praag zetten we koers naar een ander hoogtepunt: Dresden. Deze stad heeft door de vele bombardementen in de Tweede Wereldoorlog jarenlang in de steigers gestaan. Inmiddels zijn (en worden!) vele barokgebouwen langzaamaan in oude stijl herbouwd en gerestaureerd. Vandaag heb je de mogelijkheid om onze vakantieplaats op eigen gelegenheid te ontdekken of de fiets te pakken en onze fietsroute te volgen. De route loopt o.a. langs de koninklijke kathedraal Hofkirche, de imposante Frauenkirche en de befaamde Semper Opera.
dag 7
Dresden-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (afscheidskoffietafel), vertrek ochtend, aankomst eind van de middag.

details

route: soms vlak maar vaker heuvelachtig met af en toe een fikse klim. Per fietsdag wordt gemiddeld†ca.†45 km afgelegd.†

groep: minimaal 20 / maximaal 40†reizigers

accommodatie:†u verblijft in†3- of 4-sterrenhotels in de omgeving van Praag, Frantiskovy Lazn en Dresden. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van halfpension. Kijk†hier†voor de hotellijst (onder voorbehoud van wijzigingen).

inclusief:
* Nederland (50†opstapplaatsen, klik†hier†voor schema)- Trebon/Frantiskovy Lazne-Nederland v.v. per Comfort Class bus
* meefietsende reisleiding
* 3 nachten verblijf in Hotel Bohemia in een kamer zoals beschreven
* 2 nachten verblijf in Hotel Na Zamecku in Praag in een kamer zoals beschreven
* 1 nacht verblijf in Hotel Ibis Dresden in een kamer zoals beschreven
* lokale transfers per bus
* uitgebreide fietsroutes
* afscheidskoffietafel

extra:
*†
meenemen eigen toerfiets of e-bike is mogelijk.†Kijk†hier†voor de voorwaarden en informatie m.b.t. huurfietsen

exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 120,-
* huur toerfiets Ä 60,-
* huur e-bike Ä 95,-
* meenemen eigen fiets Ä 10,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis Ä 12,50, e- bike Ä 17,50
* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 33,75†(incl. ontbijt, excl. toeristen belasting Ä 2,10 pp†en excl.†parkeerplaats Ä 15,-)
* overnachting†in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 62,50 (incl. ontbijt, excl. toeristen belasting Ä 2,10 pp†en excl.†parkeerplaats Ä 15,-)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de groepsreizen

overige kenmerken

boek nu
To Top