Fietsvakantie Bodensee 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
groepsreizen
vanaf € 609,00
Reis PDF boek nu

De noordflank van de Bodensee

 
De Bodensee, ook wel Meer van Konstanz genoemd, is een van de grootste meren van Europa. Het water lijkt eerder op een binnenzee omdat soms de oevers aan de overkant onzichtbaar zijn geworden. De Bodensee is qua geografische vorm grillig door de verschillende zijtakken zoals de Überlingersee en de Untersee.
 
Door de beschermde ligging tussen de Alpen, de Allgäu en Baden- Würtemberg heeft de Bodensee een prettig klimaat met soms subtropische trekjes. Bloemen bloeien er in overvloed, vooral in het voorjaar en de zomer, en het eilandje Mainau is daarin een uitbundige topper. Tegen de noordflanken ontvangen de eindeloze wijngaarden voldoende warme zon om uitstekende wijnen voort te brengen.
 
Er is zoveel moois te zien langs de Bodensee, dat we met gemak een de routes voor u konden samenstellen. De eerste 2 routes hebben als thema ‘barok’ en ‘appel, hop en wijn’. Het zal u niet verbazen dat u tijdens deze tochten barokke bouwwerken met fruitboomgaarden ziet. Daarnaast zult u ook Lindau bewonderen, het historisch centrum van deze op een schiereiland gelegen stad steekt prachtig af tegen de bergtoppen van de Alpen. Tijdens enkele tochten passeert u diverse malen de grens met Zwitserland en Oostenrijk. 

van dag tot dag

dag 1
Nederland (52 opstapplaatsen)- Ludwigshafen per Kras-Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst avond.
dag 2
Fietstocht naar Immenstaad en Meersburg (ca. 35 km/4 uur). Over een vlak fietspad via Wangen, een gezellig plaatsje bij de Zwitserse grens, naar Immenstaad en Meersburg.
dag 3
Fietstocht (ca. 42 km/4 uur) via het winkelstadje Radolfzell door het groene en vlakke gebied van de Untersee naar Reichenau met zijn schitterende Benedictijnenabdij.
dag 4
Fietstocht naar Schaffhausen en Stein am Rhein (ca. 34 of 42 km/3 of 4 uur). Over mooie paden naar Schaffhausen met zijn beroemde Rheinfall waar de Rijn met zoín 20 meter omlaag stort. Bij regenval en als het smeltwater afgevoerd wordt, kan hier per seconde meer dan een miljoen liter voorbij razen. Een ander hoogtepunt is het aan de Rijn gelegen Stein am Rhein. Het stadje is rijk aan versierde gevels die getuigen van een meesterlijke vakwerkkunst, smeedijzeren uithangborden, fleurige bloembakken en gezellige terrassen aan de rivier.

dag 5
Konstanz-Mainau (ca. 38 km/3,5 uur). Via Konstanz, dat ook wel íDe poort naar Zwitserlandí wordt genoemd, fietst u naar het bloemeneiland Mainau. Sinaasappel- en bananenbomen en andere tropische begroeiing bepalen hier het zeer fraaie mediterrane beeld.
dag 6
Fietstocht naar Bregenz en Lindau (ca. 39 km/4 uur). De laatste route start in Oostenrijk. Over de oostoever fietst u langs de Bodensee, waarbij u twee van de leukste havenplaatsen aan de Bodensee kunt bewonderen: Bregenz en Lindau. De pastelkleurige huizen, talrijke horecagelegenheden en bootjes die af en aan varen maken beide plaatsen enorm populair.

dag 7
Ludwigshafen-Nederland per Kras-Comfort Class bus via wisselpunt Asten (afscheidskoffietafel), vertrek ochtend, aankomst avond.

details

route: overwegend vlak, soms zacht glooiend. Per fietsdag wordt gemiddeld†ca.†38 km afgelegd.†

groep: minimaal 20 / maximaal 40 reizigers

accommodatie:
Hotel Krone
ligging:
in Ludwigshafen aan de noordkant van de Bodensee.††
faciliteiten: receptie, restaurant, bar, terras en kofferservice.†
kamers: 2-persoonskamers met douche en toilet, haardroger en tv.
maaltijden: ontbijtbuffet en 3-gangen diner in het hotel.†

inclusief:
* Nederland (50†opstapplaatsen, klik†hier†voor schema)-Ludwigshafen v.v. per Kras-Comfort Class bus
* meefietsende reisleiding
* 6 overnachtingen in 2-persoonskamer met douche en toilet (halfpension)
* uitgebreide fietsroutes
* lokale transfers per comfort class-bus
* koffietafel op de laatste reisdag

extra:
*†
meenemen eigen toerfiets of e-bike is mogelijk.†Kijk†hier†voor de voorwaarden en informatie m.b.t. huurfietsen

exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 40,-
* huur toerfiets Ä 60,-
* huur e-bike Ä 95,-
* meenemen eigen fiets Ä 10,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis Ä 12,50 e-bike Ä 17,50
* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 33,75†(incl. ontbijt)
* overnachting†in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 62,50,- (incl. ontbijt)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.
* reserveringskosten

Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de groepsreizen

overige kenmerken

boek nu
To Top