Brandenburg Berlijn 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
groepsreizen
vanaf € 599,00
Reis PDF boek nu

Statig Berlijn en Potsdam

 
Het meestal vlakke en soms zacht glooiende landschap rondom Berlijn is heel geschikt om ontspannend te fietsen. De omgeving van de stad is verrassend groen, zoals in het natuurgebied Nuthe-Nieplitz en in het Spreewald met zijn dichte bossen en kleine riviertjes. Het bos en het water worden afgewisseld met leuke plaatsjes zoals Lübben.
 
U zult historisch Berlijn ervaren als een bijzondere en bruisende stad. Denk hierbij aan de restanten van de Berlijnse Muur, de Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, de Alexanderplatz, de Brandenburger Tor, de Potsdamer Platz en het Rathaus Schöneberg, waar J. F. Kennedy ruim 50 jaar geleden de legendarische woorden ‘Ich bin ein Berliner’ sprak. 
 
Het statige Potsdam is feitelijk de oude hoofdstad van Pruisen met het uitgestrekte complex Sans Souci. Het zomerpaleis in het uitgestrekte Park Sans Souci staat bekend als één van de mooiste paleiscomplexen van Europa en wordt omringd door een indrukwekkend landgoed met wandelparken, waterpartijen, theehuizen en paleizen waaronder de Orangerie en het Neues Palais.
 
Origineel en interessant is de mogelijkheid tot een fietstrip door hartje Berlijn, samen met een lokale gids, langs vele bezienswaardigheden: de Reichstag, de Brandenburger Tor, het Joods Museum, de Gedächtniskirche en natuurlijk "de" Muur. 25 jaar na de Mauerfall (9 november 1989) geeft dat zo’n bezoek een extra dimensie.
 
Het hotel waar u de hele week verblijft, ligt 30 busminuten van het centrum van Berlijn. De chauffeur rijdt de bus, met in de aanhanger de fietsen, steeds naar de plaats waar de fietstocht begint dan wel eindigt. De meefietsende reisleider blijft bij de groep. Vanwege het vlakke landschap met af en toe een hellinkje, en de lage aantallen kilometers, is deze fietsreis relatief licht te noemen.
 
 
 
  

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Berlijn per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond
dag 2
Fietstocht (ca. 27 km/4 uur of 41 km/5 uur) via Potsdam en de romantische Schwielowsee en de Glindowsee naar het hartje van de stad met o.a. haar paleizen en het Holländisches Viertel. In Cecilienhof werd bovendien wereldgeschiedenis geschreven toen de Russische, Engelse en Amerikaanse wereldleiders Stalin, Churchill en Truman na de Tweede Wereldoorlog er tijdens de Conferentie van Potsdam de nieuwe Europese binnengrenzen bepaalden.

dag 3
Fietstocht (ca. 43 km/5 uur) vanuit Jüterbog over de Flaeming Skate, welke gelegen is ten zuiden van Berlijn. De route voert u langs dorpjes als Hohen Seefeld, Wahlsdorf en Holbeck.

dag 4
Fietstocht (ca. 47 km/5 uur) door het Spreewald met zijn dichte bossen, snelstromende riviertjes en karakteristiekewenoude dorpjes.

dag 5
Fietstocht door Berlijn (ca. 26 km/2 uur) o.l.v. een lokale gids. De hoofdstad van Duitsland is een bruisende stad met historische en moderne monumenten als de Reichstag, de Brandenburger Tor, het Joods Museum, de Gedächtniskirche, de restanten van de Muur, de Alexanderplatz, het Holocaustmonument en niet te vergeten de moderne Potsdamerplatz. Na de fietstocht is er uiteraard nog gelegenheid om de stad zelf verder te verkennen of voor een bezoek aan een museum of één van de vele winkelcentra.
Optioneel: een boottocht over de Spree met lunch (kosten € 27,- per persoon, ter plaatse te boeken en te betalen).
dag 6
Fietstocht (ca. 35 km/4 uur of 60 km/5 uur) vanuit het hotel door het natuurpark Nutte-Nieplitz.
dag 7
Berlijn-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (afscheidskoffietafel), vertrek ochtend, aankomst avond.

details

route: overwegend vlak, soms zacht glooiend. Per fietsdag wordt ca. 40-45 km (1 keer 27 en 1 keer 24 km) afgelegd.

 

groep: minimaal 20 maximaal 40 reizigers

Hotel NH Berlin Potsdam****

Ligging

Het 4-sterren hotel NH Berlin Potsdam is rustig gelegen aan het water in een bosrijke omgeving in het plaatsje Kleinmachnow. Het hotel ligt tussen Berlijn en Potsdam in. Berlijn ligt op ca. 19 km afstand en is in ca. 30 minuten te bereiken en u bent in 20 minuten in Potsdam, wat op ca. 12 km ligt (bushalte op ca. 200 m). Tevens kunt u in de omgeving heerlijk fietsen door de bossen. In ca. 40 minuten fietsen bent u in Potsdam! De luchthaven van Berlijn (TXL) ligt op ca. 20 km. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 700 km.

Faciliteiten

Het moderne hotel beschikt over 2 liften, gratis wifi in de lobby, restaurant, bar, (zomer)terras, saunalandschap met zonneterras en relaxruimte (gratis), kleine fitnessruimte (gratis), sauna en solarium (gratis voor hotelgasten). Op ca. 10 minuten van het hotel vindt u een openbaar zwembad (in de zomermaanden), tennisbanen en bowlingbanen.

2-persoonskamer: uw kamer is voorzien van een flatscreen televisie, telefoon, radio, bureau, wifi, minibar en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

1-persoonskamer: gelijk aan de 2-persoonskamer, maar dan voor 1 persoon

maaltijden 

Ontbijt en 3-gangen diner of dinerbuffet in het hotel.

 

inclusief:

* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema)- Michendorf v.v. per Comfort Class bus

* 6 overnachtingen in 2-persoonskamer (halfpension)

* meefietsende reisleiding

* lokale gids tijdens fietstocht door Berlijn

* lokale transfers per bus

* afscheidskoffietafel

 

exclusief:

* toeslag 1-persoonskamer € 150,-

* huur toerfiets € 60,-

* huur e-bike € 95,-

* meenemen eigen fiets € 10,-

* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico € 12,50, e-bike € 17,50

* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan de reis € 32,50 (incl. ontbijt en excl. toeristenbelasting € 2,10 pp en excl. parkeerplaats € 10,-)

* overnachting in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan de reis € 55,- (incl. ontbijt en excl. toeristenbelasting € 2,10 pp en excl. parkeerplaats € 10,-)

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering 

* reserveringskosten

 

extra:

* meenemen eigen toerfiets is mogelijk. Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie mbt huurfietsen

overige kenmerken

boek nu
To Top